ΒΟΛΕΪ

Επιτέλους αρχίζει

Επιτέλους αρχίζει

H Volleyleague, έστω και με καθυστέρηση, αρχίζει και μάλιστα με ντέρμπι και το Sport24.gr σας παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τις 12 ομάδες.

"Κάλλιο αργά, παρά ποτέ" λέει ο θυμόσοφος λαός μας και αυτό ταιριάζει γάντι στη Volleyleague. Με την αγαπημένη όλων μας πλέον καθυστέρηση στην έναρξη της η κορυφαία κατηγορία βόλεϊ στη χώρα μας ξεκινά και το Sport24.gr σας παρουσιάζει τους 12 μονομάχους.

Επιτέλους αρχίζει
Επιτέλους αρχίζει

Να διατηρήσει τα σκήπτρα του

Χρονιά επιβεβαίωσης είναι η φετινή για τον ΠΑΟΚ. Πέρσι με τον Γιάννη Καλμαζίδη στον πάγκο του και τους Κουρνέτα, Γκόμες, Χιμένες ως πρώτα βιολιά έφτασε μέχρι την επίτευξη του νταμπλ.

Γκόμες και Καλμαζίδης δεν έμειναν στο PAOK Sports Arena όπως και οι Σαφράνοβιτς και Ρανγκέλ από τους βασικούς. Ο Ζελιάσκοφ ανέβαλε τα ηνία και περιμένει πολλά από τους Γκεοργκίεφ και Σεπέδα που ήρθαν για να κάνουν τη διαφορά.

Ο Πέτρογλου αποκτήθηκε αντί του Σκοτ Χάρτλεϊ που ήρθε, είδε και απήλθε με συνοπτικές διαδικασίες. Δεν ξέρουμε πως θα κυλήσει η χρονιά και εάν θα αποκτηθεί τέταρτος ξένος (άλλωστε και πέρσι Ρανγκέλ και Χιμένες ήρθαν τον Ιανουάριο), όμως ο Σεπέδα είναι αυτός που καλείται να "ντυθεί" Γκόμες και από την απόδοσή του θα κριθούν πολλά.

Το αστέρι: Χαβιέ Χιμένες

Πέρσι ο Χαβιέ Χιμένες μαζί με τον Ερνάντο Γκόμες τράβηξαν από το χέρι τον ΠΑΟΚ και τον οδήγησαν μέχρι το τέλος του δρόμου. Φέτος ο Γκόμες έφυγε και στη θέση του ήρθε ο Σεπέδα τον οποίο συνοδεύουν εξαιρετικές συστατικές επιστολές. Εμείς όμως στο ρόλο του αστεριού θα προτιμήσουμε τον Χιμένες ο οποίος ξέρουμε καλά τι μπορεί να δώσει στον ΠΑΟΚ.

Ο προπονητής: Νίκι Ζελιάσκοφ

Σαν παίκτης άφησε το στίγμα του στην Ορεστιάδα, τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕ Νικαίας και τον Ηρακλή κατακτώντας συνολικά 3 πρωταθλήματα (1999, 2000, 2001) και 4 Κύπελλα (1999, 2001, 2003, 2004). Τώρα ήρθε η σειρά του να έρθει στη χώρα μας ως προπονητής με την αποστολή του να είναι ιδιαίτερα δύσκολη αφού διαδέχεται τον απόλυτα επιτυχημένο Γιάννη Καλμαζίδη.

Επιτέλους αρχίζει

Το ρόστερ

Επιτέλους αρχίζει
Επιτέλους αρχίζει
Επιτέλους αρχίζει
INTIME SPORTS

Πήρε σκούπα για να φτάσει στην κορυφή

Η λέξη ανανέωση δεν φτάνει για να περιγράψει αυτό που έγινε αυτό το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό. Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά δώδεκα παίκτες από αυτούς που τελείωσαν τη χρονιά είδαν την πόρτα της εξόδου και άλλοι 13 μπήκαν στο κλειστό του Ρέντη. Από την περσινή ομάδα οι μόνοι που παρέμειναν ήταν οι Κοκκινάκης και Σφενδυλάκης.

Αλλαγή είχαμε και στον πάγκο με τον Δημήτρη Καζάζη να αποτελεί παρελθόν και τον Ρομπέρτο Πιάτσα να αναλαμβάνει να οδηγήσει τους ερυθρόλευκους στο δρόμο των επιτυχιών. Στο μεταγραφικό παζάρι οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν τέσσερις ξένους (Όγκουρτσακ, Έγκλεσκαλνς, Σπίνου και Τσουκ) οι οποίοι θα επωμιστούν και μεγάλο βάρος, ενώ από τους Έλληνες φανέλα βασικού αναμένεται να έχουν οι Φιλίποφ, Σουλτανόπουλος και Ταμπουρατζής.

Σίγουρα η εικόνα του Ολυμπιακού αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού πρόκειται για μία ολοκαίνουργια ομάδα με μικρότερο μέσο όρο ηλικίας από την περσινή.

Το αστέρι: Φράντισεκ Όγκουρτσακ

Μία από τις καλύτερες μεταγραφές που έγιναν φέτος. Ο Πιάτσα τον ήθελε, η διοίκηση του Ολυμπιακού είχε υπομονή και τελικά κατάφερε να κλείσει τον Σλοβάκο ακραίο ο οποίος του δίνει μεγάλη ποιότητα στα άκρα. Με μεγάλη θητεία στο Ιταλικό πρωτάθλημα ο Όγκουρτσακ έρχεται στου Ρέντη για να κάνει τη διαφορά και περιμένουμε να δούμε εάν θα το αποδείξει μέσα στο γήπεδο.

Ο προπονητής: Ρομπέρτο Πιάτσα

Μετά από μία τριετία το πλήρωμα του χρόνου για το "αντίο" με τον Δημήτρη Καζάζη ήρθε. Ο Ρομπέρτο Πιάτσα ήταν ο άνθρωπος που εμπιστεύτηκαν οι ερυθρόλευκοι για να πάρει τη θέση του. Ο Ιταλός είναι γνωστός για τη δουλειά που κάνει με τους παίκτες, ενώ έχει δύσκολο έργο μπροστά του έχοντας μια ολοκαίνουργια ομάδα στα χέρια του.

Επιτέλους αρχίζει

Το ρόστερ

Επιτέλους αρχίζει
Επιτέλους αρχίζει
Επιτέλους αρχίζει

Έτοιμο για νέες περιπέτειες το πειρατικό

Μετά από ένα περίεργο καλοκαίρι το καμάρι της Σύρου ετοιμάζεται να μπει δυναμικά για μία ακόμα χρονιά στη Volley League.

Οι αλλαγές που έγιναν ήταν αρκετές και φέτος. Ο Ντούσκο Νίκολιτς ανέλαβε την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας με τον Τόμισλαβ Ντόκιτς να παραμένει το θωρηκτό της επίθεσης. Το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού κορμού της ομάδας παρέμεινε και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά.

Από εκεί και πέρα οι άνθρωποι του Φοίνικα περιμένουν αρκετά από τους τρεις άλλους ξένους που αποκτήθηκαν. Ο Ματέο Πάρις επέστρεψε στα ελληνικά λημέρια μετά το πέρασμα του από την Ιταλία, ο Φέργκιουσον από τη Λαμία πήγε στις Κυκλάδες, ενώ ο Μίκαελ Κάλντγουελ θα μαζέψει τις πρώτες εμπειρίες μακριά από τις ΗΠΑ.

Το αστέρι: Τόμισλαβ Ντόκιτς

Ο "Τόμι" έχει βρει την Ιθάκη του στη Σύρο και για μία ακόμα χρονιά θα ηγηθεί επιθετικά της ομάδας παίρνοντας πάνω του το μεγαλύτερο βάρος. Έχει αποδείξει άλλωστε ότι αντέχει να το κάνει και στην καλή του ημέρα ο Φοίνικας Σύρου είναι άλλη ομάδα.

Ο προπονητής: Ντούσκο Νίκολιτς

Τη θέση του Παβλίσεβιτς πήρε ο Ντούσκο Νίκολιτς στον πάγκο της ομάδας. Ο Νίκολιτς ήταν στην τεχνική ηγεσία του Ερυθρού Αστέρα (2008-2014, ανδρικό τμήμα) με τον οποίο κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Σερβίας (2011-2012, 2012-2013, 2013-2014), τέσσερα κύπελλα (2008-2009, 2010-2011, 2012-2013, 2013-2014, τρία σούπερ Καπ (2010-2011, 2011-2012, 2012-2013) ενώ συμμετείχε με την ομάδα και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Την επόμενη χρονιά μάλιστα έφτασε με τον Ερυθρό Αστέρα στα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ ενώ τις σεζόν 2012-2013, 2013-2014 αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής στο πρωτάθλημα της χώρας του. Την σεζόν 2015-16 ήταν στην γαλλική Σομόν.

Επιτέλους αρχίζει

Το ρόστερ

Επιτέλους αρχίζει
Επιτέλους αρχίζει

Τετράδα και βλέπουμε

Τα χρέη συνεχίζουν να αποτελούν το μεγάλο βραχνά του Παναθηναϊκού με τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη να πληρώνουν διπλό και τριπλό το μπάτζετ της χρονιάς. Φέτος έγιναν πολλές αλλαγές στην ομάδα με παίκτες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην περσινή πορεία να αποχωρούν.

Γενικότερα η φετινή ομάδα είναι ένα στοίχημα, αλλά ταυτόχρονα και πιο γεμάτη από πέρσι αφού θεωρητικά θα υπάρχουν παίκτες που θα μπορούν να έρθουν από τον πάγκο και να βοηθήσουν. Πολλά στηρίζει ο Παναθηναϊκός στους Φερέιρα, Γκιμαράες και Σιμεόνοφ που αποτελούν την τριάδα των ξένων, ενώ σημαντικές βοήθειες θα δώσει και ο Μάκης Κανέλλος.

Σίγουρα και φέτος το μεγάλο προτέρημα των πράσινων αναμένεται να είναι η ομαδική δουλειά με τον Ανδρεόπουλο να αποτελεί εγγύηση για αυτό.

Το αστέρι: Γουίτσον Πεντρόσα Φερέιρα

Σε μια ομάδα με πολλές αλλαγές όπως είναι φέτος ο Παναθηναϊκός είναι δύσκολο να βάλεις το χέρι σου στη φωτιά. Εκείνος που σίγουρα θα κληθεί στο μέλλον να πάρει την ομάδα στις πλάτες του είναι ο Γουίντσον Πεντρόσα Φερέιρα. Ο Βραζιλιάνος διαγώνιος θα κληθεί να τραβήξει το... κάρο από τη λάσπη και μένει να δούμε εάν θα το καταφέρει.

Ο προπονητής: Δημήτρης Ανδρεόπουλος

Είναι ένας από τους προπονητές που παρέμειναν στη θέση του στο πλαίσιο των αρκετών αλλαγών που έγιναν στη Volleyleague. Οι συστάσεις για τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο είναι περιττές αφού έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του τόσο ως αθλητής όσο και ως προπονητής. Έχει κατακτήσει 7 τίτλους ως παίκτης (5 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα) όλους με τον Παναθηναϊκό και θέλει να επαναφέρει τους πράσινους στους τίτλους και ως προπονητής.

Επιτέλους αρχίζει

Το ρόστερ

Επιτέλους αρχίζει
Επιτέλους αρχίζει
Επιτέλους αρχίζει
MARY SAMIOTOU 2014

Άλλαξε όνομα, όχι όμως στόχους και συνήθειες

Ο Αθλητικός Όμιλος Πετοσφαίρισης Κηφισιάς έχει μόλις λίγες ημέρες ζωής καθώς προέκυψε από την συγχώνευση του Α.Ο.Κηφισιάς και του Α.Ο.Μεταμόρφωσης.

Το ΤΑΑ ενισχύθηκε διοικητικά με αρκετά νέα μέλη ενώ η ομάδα παρά τις αρχικές διαρροές (Ταμπουρατζής, Σουλτανόπουλος που πήγαν στον Ολυμπιακό) πέρασε στην αντεπίθεση. Απέκτησε από τον Ολυμπιακό τον Χριστοφιδέλη και τον Στεφάνου και κράτησε την βάση της επιτυχημένης ομάδας των τελευταίων ετών. Επίσης αποκτήθηκε και ο έμπειρος κεντρικός Τζούλιαν Μπίσετ από την Αγία Λουκία που ξεχώρισε πέρυσι στη ΜΕΝΤ, αλλά και ο Φραγκιαδάκης από τον Απόλλων. Έγινε και επένδυση σε νέα παιδιά όπως ο Παπαδάκης και ο Ροβυθάκης.

Η Κηφισιά τήρησε την παράδοση και ξεκίνησε αργά την προετοιμασία, όμως, όλοι συμφωνούν πως ο χρόνος δουλεύει για την ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη που είναι στο τιμόνι της ομάδας από το 2011.

Το αστέρι: Ζόραν Γιοβάνοβιτς

Τον γνωρίσαμε τη σεζόν 2012-13 όταν έφτασε με τον Παμβοχαϊκό μέχρι τη δεύτερη θέση. Έκτοτε είναι κάτοικος Βορείων Προαστίων και με την απόδοσή του δικαιώνει τους ανθρώπους της ομάδας που του δείχνουν εμπιστοσύνη. Μα πως να αφήσεις άλλωστε τον δεύτερο σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος, έναν διαγώνιο με 51% αποτελεσματικότητα (390/770) και δεύτερο στους άσους (55) να σου φύγει. Έτσι, λοιπόν, οι άνθρωποι της Κηφισιάς τον κράτησαν και περιμένουν από αυτόν για μία ακόμα χρονιά να αποτελέσει το σημείο αναφοράς για την επίθεση της ομάδας.

Ο προπονητής: Κώστας Αρσενιάδης

Για πέμπτη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο θα βρίσκεται στον πάγκο της Κηφισιάς ο Κώστας Αρσενιάδης. Και γιατί να μην είναι άλλωστε αφού επί των ημερών του η ομάδα των Βορείων Προαστίων έχει καθιερωθεί στα πάνω στρώματα του βαθμολογικού πίνακα και παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα αξιόμαχο σύνολο. Στους πάγκους βρίσκεται από το 1989 όπου παράλληλα με την αθλητική του καριέρα ήταν και προπονητής στη γυναικεία ομάδα του Αίολου Ταύρου. Στους άνδρες ξεκίνησε το 1995 με την ομάδα της Μεταμόρφωσης την οποία και έφτασε μέχρι την Α2 για να ακολουθήσουν, το Παγκράτι και ο Ηρακλής με ένα... Κηφισιώτικο διάλειμμα. Το 2009 έκατσε στον πάγκο της Εθνικής ομάδας των ανδρών αλλά παρέμεινε για λίγο αφού παραιτήθηκε λίγους μήνες αργότερα και στη συνέχεια ανέλαβε την ΑΕΚ πριν επιστρέψει στην Κηφισιά.

Επιτέλους αρχίζει

Το ρόστερ

Επιτέλους αρχίζει
Επιτέλους αρχίζει
Επιτέλους αρχίζει

Με το βλέμμα στο μέλλον

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με λιτές αλλά επιλεγμένες κινήσεις προσπαθεί να διατηρήσει τη δυναμική του σε συνδυασμό με την ποιότητα κάνοντας παράλληλα ανανέωση αλλά και προώθηση των ταλέντων που προέρχονται από τα σπάργανα του συλλόγου.

Η 2η θέση της σεζόν 2013-14 ανέβασε ψηλά τον πήχη αλλά από τότε επιχειρείται σταδιακή αλλαγή πλεύσης με μείωση του μπάτζετ αλλά με υψηλά πλασαρίσματα. Το μυστικό της επιτυχίας το γνωρίζει καλά ο Σάκης Μουστακίδης που βρίσκεται στον πάγκο από το 2012 με συνεργάτη πλέον τον Γιώργο Παπάζογλου. Οι Τσέλιος, Χαραλαμπίδης προωθήθηκαν από την εφηβική ομάδα, έμεινε η βάση των αδελφών Δαλακούρα, Κιόση, Δαρίδη και Κασαμπαλή, ενώ αποκτήθηκαν και δύο έμπειροι ξένοι, ο Σούλιαγκιτς και ο Τουράνιανιν.

Το αστέρι: Λούκα Σούλιαγκιτς

Η αποχώρηση του Άντριτς άφησε ένα κενό στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ο οποίος είχε επενδύσει στον ταλαντούχο Κροάτη. Τελικά εκείνος τράβηξε για άλλες πολιτείες και στη θέση του ήρθε ο θηριώδης Μαυροβούνιος, Λούκα Σούλιαγκιτς. Με ύψος 2.08 και επίθεση από το 3.58 είναι δεδομένο ότι έχει όλο το πακέτο να βοηθήσει σημαντικά το νεανικό ρόστερ του Εθνικού. Άλλωστε, από αυτόν και από τον Τουράνιανιν οι άνθρωποι της ομάδας περιμένουν πολλά.

Ο προπονητής: Σάκης Μουστακίδης

Τι να πρωτογράψει κανείς για τον Σάκη Μουστακίδη. Ως αθλητής υπήρξε σπουδαίος πασαδόρος. Η ομάδα με την οποία συνδέθηκε περισσότερο ήταν ο Ολυμπιακός με τον οποίο κατέκτησε οκτώ πρωταθλήματα, πέντε Κύπελλα και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, επίσης έπαιξε σε τέσσερα φάιναλ φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης. Εδώ και τρία χρόνια βρίσκεται στο τιμόνι του Εθνικού Αλεξανδρούπολη και κάθε χρόνο παρουσιάζει μια αξιόμαχη ομάδα δίνοντας βάρος και στο κομμάτι των ακαδημιών.

Επιτέλους αρχίζει

Το ρόστερ

Επιτέλους αρχίζει
Επιτέλους αρχίζει
Επιτέλους αρχίζει

Σαρωτικές αλλαγές

Μόνο οι φανέλες, το σήμα του συλλόγου και ο Άγγελος Γεωργίου έμειναν για να θυμίζουν την περσινή ομάδα του Παμβοχαϊκού. Ο σύλλογος έκανε μεγάλες αλλαγές στη διοίκηση, αλλά και στο ρόστερ με νέο προπονητή τον Γιώργο Χριστόπουλο ο οποίος μετά από αποτοξίνωση τριών ετών στις ακαδημίες του Απόλλωνα Πατρών έκλεισε πίσω του το κεφάλαιο της ΕΑΠ και επέστρεψε δυναμικά.

Αρχικός στόχος είναι η σύντομη παραμονή αλλά οι εμφανίσεις στα φιλικά αλλά και στο Λιγκ Καπ κόντρα στον Παναθηναϊκό ανέβασαν τις προσδοκίες.

Δύο βραζιλιάνοι (Κάιο και Ροντρίγκο) και δύο Καναδοί (Γιάνσεν Ντορν και Γκρόενεβελντ) είναι το τετραπλό «Στοίχημα» των ξένων, ενώ αποκτήθηκαν δύο ταλαντούχοι Έλληνες σε θέσεις κλειδιά. Ο πασαδόρος Μανώλης Δημητριάδης και ο λίμπερο Νικήτας Εφραιμίδης. Επίσης η ομάδα ενισχύθηκε στο μπλοκ με τους Τζορτζ Παπαδόπουλο, Πελεκούδα ενώ αποκτήθηκαν και οι νεαροί Παναγιωτάρας, Μαυρόπουλος και οι πιο έμπειροι Βαρδής, Ωρολογάς.

Το αστέρι: Ολόκληρη η ομάδα

Είναι δύσκολο να βάλεις κάποιον στο ρόλο του αστεριού. Αυτό άλλωστε το είπε και ο Χριστόπουλος στις δηλώσεις του όπου μεταξύ άλλων τόνισε: "Δεν έχουμε ομάδα με έναν σούπερ παίκτη αλλά ένα καλό σύνολο που καθημερινά βελτιώνεται". Πάντως, στο ματς με τον Παναθηναϊκό για το Λιγκ Καπ έδειξε ότι ο Παμβοχαϊκός μπορεί να κάνει πολλές εκπλήξεις φέτος. Πάντως κρατήστε στο μυαλό σας το όνομα του Λεάντρο Ονόριο ντα Σίλβα Ροντρίγκο.

Ο προπονητής: Γιώργος Χριστόπουλος

Έφυγε από την Πάτρα και επέστρεψε στην Α1 ο Γιώργος Χριστόπουλος. Με εξαίρεση την τριετία 2002-05 όταν και έκατσε στον πάγκο του ΠΑΟΚ, ο 51χρονος προπονητής έχει περάσει όλη την προπονητική του καριέρα σε ομάδες της Πάτρας. Τώρα μετακόμισε λίγο πιο Ανατολικά και θα κοουτσάρει τον Παμβοχαϊκό. Σίγουρα τις καλύτερες του στιγμές τις έζησε με την ΕΑ Πατρών την οποία καθιέρωσε μέσα στις πρώτες θέσεις και την οδήγησε σε δύο φάιναλ-4 κυπέλλων Ευρώπης.

Επιτέλους αρχίζει

Το ρόστερ

Επιτέλους αρχίζει
Επιτέλους αρχίζει
Επιτέλους αρχίζει

Να επανέλθει στην αφρόκρεμα

Η είσοδος της Ορεστιάδας στην 8αδα της αγωνιστικής περιόδου 2014-15 ήταν ένας άθλος σε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο ακριτικός σύλλογος σε οικονομικό και διοικητικό επίπεδο. Η ηρεμία έχει επανέλθει, ο κόσμος έχει αγκαλιάσει και πάλι τη νέα προσπάθεια αλλά η μάχη της επιβίωσης θα είναι σκληρή για την Ορεστιάδα.

Ο ανταγωνισμός θα είναι έντονος και η μεγάλη ομάδα της μικρής ακριτικής πόλης καλείται να τα βάλει και πάλι με τα «θηρία» για να επιβιώσει.

Έγιναν εννιά μεταγραφές ενώ τα ηνία της ομάδας έχει ο Σουηδός Γιόχαν Ίσακσον. Ο κολομβιανός πασαδόρος Αμπουίλα εγγυάται για την ποιότητα του παιχνιδιού, ο Σουηδός Γκούσταφσον και οι Μαυροβούνιοι Μίλιτς και Βουκασίνοβιτς μαζί με τους έμπειρους Ριζόπουλο, Κωνσταντινίδη, Χήρα ειναι αποφασισμένοι για μεγάλα πράγματα.

Το αστέρι: Μπλάζο Μίλιτς

Στη συγκεκριμένη θέση θα μπορούσαν να είναι κάποιοι άλλοι, αλλά εμείς επιλέξαμε τον Μπλάζο Μίλιτς. Ο 28χρονος κεντρικός με τα 210 εκατοστά του σκεπάζει το φιλέ. Πέρυσι αγωνίστηκε στην Biogas Volley Nafels, στην Ελβετία κατακτώντας την 3η θέση με προπονητή έναν παλιό γνώριμο στους φιλάθλους της Ορεστιάδας, τον Ντάλιμπορ Πόλακ. Ο Μίλιτς είχε ενεργή συμμετοχή στην ξέφρενη πορεία της Εθνικής του Μαυροβουνιου μέχρι τον τελικό του World League όπου ηττήθηκε από την Αίγυπτο στον τελικό με 3-2.

Ο προπονητής: Γιόχαν Ίσακσον

Ο 52χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Σουηδίας, ο οποίος στέφθηκε πρωταθλητής με τον Ηρακλή τη σεζόν 2007-08 ως βοηθός του Γιάννη Καλμαζίδη, θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας βόλεϊ της Ορεστιάδας. Ο Ίσακσον, βρίσκεται στον πάγκο της Εθνικής Σουηδίας από το 2005 μέχρι και σήμερα και αναμένεται να παρουσιάσει μια ομάδα η οποία θα έχει ως μεγάλο της όπλο το σύνολο.

Επιτέλους αρχίζει

Το ρόστερ

Επιτέλους αρχίζει
Επιτέλους αρχίζει
Επιτέλους αρχίζει

Με "όπλα" τους Έλληνες και την εμπειρία

Ο Άρης μαζί με την Παναχαϊκή είναι οι δύο ομάδες που μπαίνουν στο πρωταθλημα με αμιγώς ελληνικό ρόστερ. Από τον Γενάρη βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας ο Γιάννης Μέλκας ο οποίος μαζί με την διοίκηση βάζουν στόχο την παραμονή.

Η ομάδα κράτησε τον κορμό των έμπειρων παικτών που την έφεραν στην 9η θέση και την άνετη παραμονή την περσινή σεζόν και ενίσχυσε το κέντρο της με έμπειρους μπλοκέρ όπως ο Ανδρεάδης, ο Γκιρτζίκης και ο Παπαϊακώβου.

Ο Τζελάτι μετά το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακός γύρισε στον Άρη και ειναι ο βασικος διαγώνιος. Ο Σωτηρίου ενισχύει τα άκρα - υποδοχή και ο νεαρός ταλαντούχος πασαδόρος Παπασταματάτος άφησε τον Μίλωνα για ένα καλύτερο μελλον.

Το αστέρι: Αινείας Τζελάτι

Στο "σπίτι" του επέστρεψε μετά από δύο χρόνια ο Αινείας Τζελάτι. Ο 33χρονος διαγώνιος μετά από μία χρονιά στον ΠΑΟΚ και άλλη μία στον Ολυμπιακό ανηφόρισε και πάλι στη Μίκρα με στόχο να αποτελέσει το σημείο αναφοράς της ομάδας στην επίθεση. Αν μη τι άλλο ο Άρης διαθέτει έμπειρους παίκτες και μέσα στην έδρα του θα κάνει σίγουρα πολλές ζημιές.

Ο προπονητής: Γιάννης Μέλκας

Ο Γιάννης Μέλκας ξεκίνησε το βόλεϊ σε ηλικία 10 ετών σε ειδικό σχολείο για βόλεϊ που υπήρχε τότε στην Αλβανία. Αγωνίστηκε πασαδόρος στην Σκεντερμπέου Κορυτσάς, αργότερα στη Ντιναμό Τιράνων που αγωνίζονταν στο κύπελλο πρωταθλητριών, Παρτιζάν Τιράνων και στην Εθνική Αλβανίας. Στον Α.Σ.Άρης έφτασε τον Δεκέμβριο του 1990 σε ηλικία 26 ετών. Έμεινε στον Άρη μέχρι και τη σεζόν 1997-98 αφού προηγουμένως κατέκτησε με τον Α.Σ.Άρης το πρωτάθλημα Ελλάδας 1996-97 και το Σούπερ Καπ 1997.Από το 1998 έως το 2003 αγωνίστηκε στον Γ.Σ.Ηρακλής με τον οποίο κατέκτησε δύο Κύπελλα και δύο Πρωταθλήματα. Ανέλαβε τον Άρη στις 19 Ιανουαρίου 2015 και παραμένει και τη σεζόν 2015-16.

Επιτέλους αρχίζει

Το ρόστερ

Επιτέλους αρχίζει
Επιτέλους αρχίζει
Επιτέλους αρχίζει

Να διαψεύσει τις προβλέψεις

Ο Γ.Σ.Λαμία ξεκίνησε την προετοιμασία μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος και μέσα σε χρόνο ρεκόρ έφτιαξε μία νέα και αξιόμαχη ομάδα. Στο τιμόνι για δεύτερη σεζον βρίσκεται ο Θανάση Κατσίγιαννης.

Αποκτήθηκαν τρεις Αμερικανοί και ένας Βραζιλιάνος που θα σηκώσουν το βάρος του μεγάλου στόχου της παραμονής στην κατηγορία για 11η σεζόν. Διαγώνιος είναι ο Αμερικανός Κόλιν Χάκγουορθ, ακραίοι οι Αραούγιο Άλαν Γκιλιέρμε, Χένσνι Μίκαελ Τζόζεφ και κεντρικός ο Λέσκε Μάθιου Γουίλιαμ.

Ο πρόπονητής: Θανάσης Κατσιγιάννης

Σαν αθλητής έχει αγωνιστεί στον Ιωνικό Ν.Φ., Παράδεισο Αμαρουσίου, Γ.Σ.Λαμία. Τη σεζόν 2009-10 ανέλαβε Β΄προπονητής στον Γ.Σ.Λαμία και έκτοτε ανήκει στην δύναμη του συλλόγου. Από τις 22 Δεκεμβρίου 2014 που παραιτήθηκε ο Γιάννης Μέλκας ανέλαβε πρώτος προπονητής του Γ.Σ.Λαμία για το υπόλοιπο της σεζόν 2014-15. Στις 15 Σεπτεμβρίου 2015 ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Λαμία με συνεργάτη τον Βασίλη Αντωνόπουλο.

Επιτέλους αρχίζει

Το ρόστερ

Επιτέλους αρχίζει
Επιτέλους αρχίζει
Επιτέλους αρχίζει

Πήρε το ρόπαλο και πάλι

Ο Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 είναι ένα νέο σωματείο που απορρόφησε - συγχωνεύτηκε με το ανδρικό τμήμα του Γ.Σ.Ηρακλής. Μετά από πολλές περιπέτειες το τμήμα που αντιπροσωπεύει τον ιστορικό σύλλογο της Θεσσαλονίκης προσπαθεί να ορθοποδήσει και να κάνει μία νέα αρχή.

Με σύμμαχο τους οπαδούς του αλλά και τη μεγάλη παράδοση του συλλόγου στο βόλεϊ, ο Ηρακλής Πετοσφαίριση έχει πρώτο στόχο την παραμονή - σταθεροποιηση στην επαγγελματική κατηγορία. Ο Ηρακλής Γ.Σ. τη σεζόν 2014-15 τερμάτησε στην πρώτη θέση του Γ ομίλου της Α2 και στη συνέχεια κατέκτησε τον τίτλο και στα μπαράζ ανόδου.

Από την περσινή ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Α2 έφυγαν Το καλοκαίρι έγιναν έξι μεταγραφές εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν παίκτες του Άρη (Πιπέργιας, Μαυροβουνιώτης, Παπαδημητρίου, Στίγγας). Βαρόμετρο θα είναι ο Βούλγαρος πασαδόρος Τσόνο Πέντσεφ, ενώ έμεινε η βάση των παικτών που ανέβασαν τον σύλλογο στη μεγάλη κατηγορία.

Ο προπονητής: Χρήστος Πάτρας

Ο Χρήστος Πάτρας ξεκίνησε την αθλητική του καριέρα στο βόλεϊ το 1979 στον Δημόκριτο σε ηλικία 15 ετών. Αγωνίζονταν πασαδόρος. Το 1988 πήγε στον Άρη όπου έμεινε μέχρι το 1991. Ακολούθησε μία σεζόν στον Ιωνικό Ν.Φ. Το 1993 πήγε στον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια σε Έσπερο Βυζαντίου και Ζαφειράκη Νάουσας.

Από τα μέσα της δεκαετίας του ΄90 ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε ομάδες υπδομής καθώς το μεγάλο του ταλέντο είναι να ψάχνει, να βρίσκει και να αναδεικνύει νέους αθλητές. Δεν είναι τυχαίο πως πολλοί κορφαίοι βολειμπολίστες ξεκίνησαν το βόλεϊ μετά από συμβουλές του Πάτρα.

Έχει διατελέσει προπονητής στον ΠΑΟΚ, στον Άρη, στον Μακεδονικό, στα κλιμάκια των Εθνικών ομάδων, στον Απόλλων Καλαμαριάς και στον Φοίνικα Σύρου. Ανέλαβε τον Ηρακλή από τις 22 Αυγούστου του 2013 και κατάφρε να επιστρέψει τον «γηραιό» στην Volleyeague.

Επιτέλους αρχίζει

Το ρόστερ

Επιτέλους αρχίζει
Επιτέλους αρχίζει
Επιτέλους αρχίζει

Επέστρεψε και θέλει να μείνει

Ο Νίκος Ρουμελιώτης και η παρέα του τήρησαν την υπόσχεση τους και επέστρεψαν με την Παναχαϊκή στην Volley League. Ύστερα από ένα χρόνο στην Α2 ανδρών η ομάδα της Πάτρας πήρε την πρώτη θέση στον Β΄όμιλο και την δεύτερη στα μπαράζ και επέστρεψε πανηγυρικά.

Είναι η ομάδα με τις λιγότερες μεταγραφές - μόλις τέσσερις - καθώς η ομάδα παραμένει σχεδόν η ίδια από τη σεζόν 2013-14 που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Volley League.

H ομάδα ενισχύθηκε με τον κεντρικό Νίκο Μακρυγιάννη και τον Μιχάλη Σαρικεΐσογλου αμφότεροι από τον Παμβοχαϊκό, ενώ την τελευταία στιγμή αποκτήθηκε ο Γιάννης Τακουρίδης που τη σεζόν 2014-15 ήταν στον Ολυμπιακό. Ο Ιτάλο Μούσσας και ο Βασίλης Κωστόπουλος είναι το νέο αίμα στο ρόστερ. Ο Νίκος και ο Μένιος Ρουμελιώτης, ο Ντονάς, ο Βασιλάκος, ο Χριστιάς, ο Μαυραγάνης και ο Βλαχοστάθης είναι η βάση της ομάδας.

Ο προπονητής: Γιώργος Λυκούδης

Ο Γιώργος Λυκούδης μετά από μία σειρά ετών σε πάγκους γυναικείων ομάδων ο Γιώργος Λυκούδης εδώ και περίπου δύο χρόνια κάθεται σε αυτόν της Παναχαϊκής και θέλει να δημιουργήσει μια δυνατή ομάδα. Τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής συνέδεσε το όνομα του με επιτυχίες του Ολυμπιακού, ενώ έχει περάσει και από τον πάγκο της εθνικής ομάδας βόλεϊ των γυναικών.

Επιτέλους αρχίζει

Το ρόστερ

Επιτέλους αρχίζει
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ