ΒΟΛΕΪ

Ενδιαφέρον σε Βραχάτι και Γλυφάδα

Ενδιαφέρον σε Βραχάτι και Γλυφάδα

Με τους αγώνες Παμβοχαϊκός - Ολυμπιακός και ΑΕΚ - Άρης να ξεχωρίζουν ανοίγει η αυλαία της 12ης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ των ανδρών.

Το τηλεοπτικό ντέρμπι μεταξύ του Παμβοχαϊκού και του πρωτοπόρου και αήττητου Ολυμπιακού ξεχωρίζει στους αγώνες της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ (10/1, 19.00, Novasports-3, Διαιτητες: Γεωργουλέας, Χανδρινός).

Ενδιαφέρον σε Βραχάτι και Γλυφάδα
INTIME SPORTS

Δύσκολη έξοδος για τον Ολυμπιακό

Ο Παμβοχαϊκός προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και με 17 βαθμούς βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας έχοντας στόχο να προλάβει την πρώτη 4αδα. Σε σχέση με τον αγώνα του Α΄γύρου που ο Παμβοχαϊκός αγωνίστηκε στο Ρέντη έχουν γίνει αλλαγές σε προπονητή και σε δύο παίκτες.

Ο Παμβοχαϊκός προέρχεται από τη νίκη με 3-2 του Άρη και θέλει να πάρει βαθμό ή βαθμούς ώστε να διατηρηθεί κοντά στην πρώτη προνομιούχο τετράδα της βαθμολογίας που οδηγεί απ΄ευθείας στα ημιτελικά των πλέι οφ. Η ομάδα του Βραχατίου θα παρουσιαστεί ενισχυμένη με τον Aμερικανό κεντρικό Σπένσερ Ρόου (5/4/1992, 2.02) ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Σίμε Βούλιν.

Ο Γερμανός προπονητής του Παμβοχαϊκού Μίκαελ Μέρτεν είπε: «Κάναμε καλή προετοιμασία για να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό. Ξέρουμε τον αντίπαλο μας και θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα καλό και ανταγωνιστικό πρόσωπο. Ο Ρόου δείχνει γρήγορη προσαρμογή στην ομάδα. Σταδιακά θα μπορέσουμε να κλείσουμε τα κενά μας και να ανεβάσουμε κι άλλο το αγωνιστικό επίπεδο. Ο Ολυμπιακός έχει γρήγορο παιχνίδι με πολλές επιλογές και έχουμε ετοιμαστεί καλά. Κάθε ομάδα θέλει τον κόσμο δίπλα της και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε εξαίρεση».

Αήττητο και στο Βραχάτι

Ο Ολυμπιακός θέλει να διατηρήσει το αήττητο του και στο Βραχάτι ώστε να πορευτεί τη μοναχική του πορεία στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο Δημήτρης Καζάζης γνωρίζει πως ο Παμβοχαϊκός θα παρουσιαστεί με πολύ ενθουσιασμό αλλά η τακτική είναι αυτή που θα κρίνει το νικητή κατά μεγάλο ποσοστό.

Ο κεντρικός του Ολυμπιακού και ο τυχερός της χρονιάς Γιάννης Τακουρίδης που ανήμερα της εορταστικής του εορτής πήρε το φλουρί στο ανδρικό τμήμα βόλεϊ είπε: «Ξέρουμε πως θα έχουμε δύσκολο έργο στο Βραχάτι αλλά είμαστε έτοιμοι και έχουμε τις λύσεις για να αντιμετωπίσουμε κάθε αντίπαλο. Μπήκαμε καλά το 2015 με νίκη στη Λαμία και θα είναι ιδανικό να μπούμε καλά και στον Β΄γύρο. Θέλουμε να κρατήσουμε το προβάδισμα μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου ώστε να έχουμε πλεονέκτημα στα πλέι οφ αλλά κυρίως να μαζέψουμε πιο πολλούς βαθμούς απ΄ότι στον Α΄γύρο».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης δήλωσε για το παιχνίδι με τον Παμβοχαϊκό: «Θεωρώ ότι είναι μια επικίνδυνη έξοδος. Η ομάδα του Βραχατίου διαθέτει πάρα πολύ καλό σύνολο και είναι από τις ομάδες που διεκδικεί την είσοδο της στην τετράδα. Επίσης τα τελευταία αποτελέσματα του Παμβοχαϊκού, δείχνουν ότι είναι σε ανοδική πορεία. Πιστεύω ότι είναι δύσκολο παιχνίδι που όμως από την άλλη εμείς πάμε για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα και να συνεχίσουμε την πορεία που έχουμε χαράξει στο ελληνικό πρωτάθλημα»

Ενδιαφέρον σε Βραχάτι και Γλυφάδα
INTIME SPORTS

Επιστροφή στις νίκες

Ο Παναθηναϊκός με νέο αγωνιστικό πρόσωπο υποδέχεται τη ΜΕΝΤ σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ματς της 12ης αγωνιστικής (10/1, 19.30, Διαιτητές: Βουδούρης, Φραγκάκης).

Με τους Χρίστο Μπέλο, Ηρακλή Παπαδοπουλο να επιστρέφουν στο τριφύλλι μετά από ένα και τρία χρόνια αντίστοιχα, ο Παναθηναϊκός θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά από πέντε σερί ήττες στο πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» την τελευταία φορά που νίκησαν στο πρωτάθλημα ήταν στις 22 Νοεμβρίου και από τότε έχουν τρεις συνεχόμενες εντός έδρας ήττες με 3-2 σετ. Ο Παναθηναϊκός σε 11 αγώνες έχει 5 νίκες και βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας με 18 βαθμούς και με νίκη θα διατηρήσει την επαφή του με την πρώτη τετράδα.

Ο Αμερικανός ακραίος του Παναθηναϊκού Μπράιαν Κουκ δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι για την αυριανή αναμέτρηση. Είχαμε κάποιες αλλαγές αλλά είμαστε πνευματικά και σωματικά έτοιμοι για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι εξαιρετική και απλά πάμε να πάρουμε τους 3 βαθμούς, βαρεθήκαμε να παίρνουμε έναν. Έχουμε αυτοπεποίθηση μέσα στην έδρα μας. Ωστόσο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Επειδή δεν υπάρχουν εύκολα ματς σε αυτό το πρωτάθλημα αλλά όλοι μπορούν να κερδίσουν και να χάσουν, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην κάνουμε λάθη».

Βγήκε το δελτίο του Κλέρσεντ

Η ΜΕΝΤ θα προσπαθήσει να πάρει τον πρώτο της θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας. Στους πέντε εκτός έδρας αγώνες του Β΄γύρου η ομάδα της Τούμπας δεν έχει πάρει κάποιο βαθμό. Οι 12 βαθμοί που έχει στο ενεργητικό της προέρχονται όλοι από τους εντός έδρας αγώνες. Νέο πρόσωπο στην ομάδα αναμένεται να είναι ο ακραίος Τζόζεφ Κλέρσεντ (1/5/1987, 1.88) από την Αγία Λουκία, συμπαίκτης του Τζούλιαν Μπίσετ στην εθνική ομάδα μπιτς βόλεϊ της νησιωτικής χώρας. Το συμβόλαιο του Κλέρσεντ εκδόθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής 9 Ιανουαρίου.

Ο προπονητής της ομάδας της ΜΕΝΤ Σπύρος Γκολίτσης είπε: «Ξέρουμε τις δυσκολίες του αγώνα, ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι πληγωμένος από τα τρία χαμένα τάι μπρέικ στην έδρα του αλλά κι εμείς είμαστε αποφασισμένοι να παίξουμε το παιχνίδι μας. Θέλουμε να κρατήσουμε καλή τακτική αν και ο Παναθηναϊκός θα έχει νέο επιθετικό προφίλ με την αλλαγή των διαγωνίων. Κι εμείς έχουμε με την έλευση του Κλέρσεντ που θα συμπληρώσει το κενό του Γκόρτσανιουκ. Δεν κρύβω πως αναζητούμε κεντρικό στη θέση του Σφενδυλάκη. Στόχος μας είναι η 8η θέση ή να απομακρυνθούμε από τις δύο τελευταίες ομάδες των πλέι άουτ».

Ενδιαφέρον σε Βραχάτι και Γλυφάδα
INTIME SPORTS

Μάχη ουράς στη Γλυφάδα

Το ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Άρη στη Γλυφάδα είναι από τις αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν στο ξεκίνημα του Β΄γύρου στο πρωτάθλημα Volleyleague ΟΠΑΠ (12η αγωνιστική, 10/1, 20.00, Διαιτητες: Μυλωνάκης, Μουλά Ε.). Οι δύο ομάδες μάχονται για τους βαθμούς ώστε να πατήσουν πιο γερά στην κατηγορία.

Για την ΑΕΚ είναι ένας ακόμα κρίσιμος αγώνας στην προσπάθεια της να βελτιώσει τη βαθμολογική της θέση ώστε να έχει πλεονέκτημα στα πλέι άουτ.

Η «Ένωση» μετράει τρεις συνεχόμενες ήττες, όμως, στον Α΄γύρο κατάφερε να νικήσει τον Άρη στην έδρα του με 3-0. Για την ΑΕΚ ακόμα και η κατάκτηση σετ θα είναι σημαντική για να αποκτήσει πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Άρη. Η νίκη στη Μίκρα την πρεμιέρα είναι μία από τις δύο νίκες που έχει σημειώσει η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα (η δεύτερη είναι με τη Λαμία στη Γλυφάδα).

Πάλι με Ζοφόλη

Προπονητής στην ΑΕΚ θα είναι και πάλι ο Ζήνων Ζοφόλης καθώς δεν έχει τακτοποιηθεί το ζήτημα της αδειοδότησης του Βούλγαρου προπονητή Πλάμεν Κριστόφ. Τις τελευταίες ημέρες με την ΑΕΚ κάνουν προπονήσεις οι κεντρικοί Δημήτρης Χατζόπουλος, Γιώργος Σφενδυλάκης αλλά για την έκδοση του δελτίου του πρώτου υπάρχει εκκρεμότητα με το καρτολίνο του στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και με τον δεύτερο δεν έχει υπάρξει αποδέσμευση από τη ΜΕΝΤ όπου αγωνίζονταν.

O Zήνων Ζοφόλης δήλωσε για τη συνάντηση του Σαββάτου: «Η ομάδα έκανε καλή εμφάνιση στην Ορεστιάδα. Πιστεύω ότι θα παρουσιαστεί ακόμη καλύτερη εναντίον του Άρη γιατί στο διάστημα που μεσολάβησε δούλεψε πολύ με τον κύριο Χριστόφ. Ο Άρης έχει και εκείνος τα προβλήματά του. Θα προσπαθήσουμε να επικεντρώσουμε την τακτική μας πάνω στα αδύνατα σημεία του. Ελπίζω η τρίτη μου παρουσία στον πάγκο της ΑΕΚ να είναι και η τυχερή ώστε να πανηγυρίσουμε τη νίκη... Ήταν προγραμματισμένο να κοουτσάρω τελευταία φορά στον αγώνα με την Ορεστιάδα αλλά ήρθαν έτσι τα πράγματα που θα πρέπει να μείνω... Έχω πει ότι είμαι πάντα στη διάθεση της ΑΕΚ και όποτε με καλούν θα ανταποκρίνομαι...».

O Aνδρέας Ανδρεάδης και ο Ανδρέας Ανατολιωτάκης έκαναν κάλεσμα στον κόσμο της ΑΕΚ να στηρίξουν την ομάδα της ΑΕΚ.

Ο Άρης με Νικηφορίδη

Ο Άρης προέρχεται από την ήττα στο Βραχάτι αλλά με καλή εμφάνιση και τον κερδισμένο βαθμό κόντρα στον Παμβοχαϊκό.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει 3 νίκες στο πρωτάθλημα και θέλει το τρίποντο για να μην χάσει το τρένο της 8αδας.

Επέστρεψε κανονικά στις προπονήσεις ο Γιάννης Χαριτωνίδης μετά την πελματιαία απονεύρωση που τον ταλαιπώρησε, ενώ το σημαντικότερο νέο είναι η επιστροφή του Στέλιου Νικηφορίδη. Ο έμπειρος ακραίος που είχε αποχωρήσει στις 14 Νοεμβρίου λόγω οικονομικών διαφορών με τη διοίκηση ήρθε σε νέα συμφωνία και επέστρεψε κανονικά στην ομάδα και μάλιστα αγωνίστηκε και σε φιλικό με τον Ηρακλή την περασμένη Τετάρτη. Η παρουσία του Νικηφορίδη είναι πολύ σημαντική διότι έμεσα θα καλύψει το κενό του διαγώνιου Χρίστου Μπέλου που πήγε στον Παναθηναϊκό. Ο Νικηφορίδης θα αγωνιστει βασικός ακραίος και ο Κυριακίδης πιθανότατα διαγώνιος.

Ο Στέλιος Νικηφορίδης δήλωσε για τον αγώνα με την ΑΕΚ: «Μίλησα με τον κύριο Κώστα Γαβριηλίδη και μου υποσχέθηκε πως η διοίκηση θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Πρέπει να καταλάβουν πως προσωπικά ζω από το βόλεϊ και είμαι ικανοποιημένος με το ενδιαφέρον της διοίκησης. Πήρα υποσχέσεις και γύρισα για να βοηθήσω την ομάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Όλο αυτό το διάστημα που είχα φύγει από τον Άρη βρισκόμουν στις Σέρρες και έκανα προπονήσεις τρεις φορές την εβδομάδα. Αισθάνομαι έτοιμος. Έπαιξα στο φιλικό με τον Ηρακλή την Τετάρτη και είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα μου. Υπάρχει μία σειρά αγώνων που ο Άρης πρέπει να νικήσει για να αποφύγει τις περιπέτειες. Ένα από αυτά τα ματς είναι και η αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Αν νικήσουμε ξεκαθαρίζει πολύ το τοπίο. Αν χάσουμε θα μπερδευτούν τα πράγματα. Η ΑΕΚ περνάει κρίση αλλά αυτό δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Στον Α΄γύρο χάσαμε από δικά μας λάθη και διάφορες συγκυρίες και στο χέρι μας είναι να νικήσουμε στη Γλυφάδα».

Ενδιαφέρον σε Βραχάτι και Γλυφάδα
INTIME SPORTS

Εύκολη έξοδος για τον Εθνικό

Στο «Χαλκιοπούλειο» ο Γ.Σ.Λαμία θα φιλοξενήσει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης σε μία από τις πιο αμφίρροπες αναμετρήσεις της 12ης αγωνιστικής (10/1, 19.00, Διαιτητές: Θεμελής, Μουλά Λ.).

Ο αγώνας έρχεται σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή και για τις δύο ομάδες. Ο Γ.Σ.Λαμία στον Α΄γύρο δεν κατάφερε να σημειώσει νίκη και ευελπιστεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα εκμεταλευόμενος τα προβολήματα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Η ομάδα της Ρούμελης προέρχεται από την ήττα στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό η οποία όμως συνοδεύτηκε με ελπιδοφόρα εμφάνιση.

Αμφίβολη η συμμετοχή του Λεχ

Για άλλη μια φορά έχει προβλήματα και ο Θανάσης Κατσιγιάννης βάζει όλη του την τέχνη για να μπορέσει να τα καλύψει. Το σημαντικότερο είναι ο τραυματισμός του Γιάροσλαβ Λεχ. Ο Πολωνός στην προθέρμανση του αγώνα με τον Ολυμπιακό έπαθε διάστρεμα και ακόμα δεν το έχει ξεπεράσει. Η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή, διαφορετικά διαγώνιος θα αγωνιστεί ο Αλέξανδρος Χήρας.

Ο προπονητής του Γ.Σ.Λαμία Θανάσης Κατσιγιάννης είπε: «Όπως δείχνουν τα πράγματα θα παίξουμε όπως στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Θέλουμε να κάνουμε μία νέα αρχή για να μπορέσουμε να σώσουμε την ομάδα. Την τελευταία στιγμή θα αποφασίσουμε για την συμμετοχή του Λεχ. Αν παίξουμε με την αγωνιστικότητα και το πάθος που είχαμε κόντρα στον Ολυμπιακό μπορούμε να κάνουμε κάτι θετικό. Ο Εθνικός έχει τα προβλήματα του αλλά δεν είναι τυχαία ομάδα. Το γεγονός ότι πασαδορος θα είναι ο Σιδηρόπουλος λέει πολλά. Δεν είναι τυχαίος ο Σιδηρόπουλος και τους αξίζουν συγχαρητήρια για τον τρόπο που αντέδρασε στην ανάγκη της ομάδας του. Δείχνει πολλά η στάση του. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλευτούμε τα κενά των αντιπάλων μας και δεν ξέρω τι θα γίνει και με τον διαγώνιο τους. Η τακτική μας θα πρέπει να είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα. Χρειαζόμαστε τον κόσμο της Λαμίας να μας βοηθήσει».

Με Σιδηρόπουλο ο Εθνικός

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και πέρυσι βρέθηκε στη Λαμία έχοντας πολλά προβλήματα μετά την τιμωρία του Ανδρέα Ανδρεάδη. Εφέτος πηγαίνει με πασαδόρο τον Γρηγόρη Σιδηρόπουλο ο οποίος γύρισε μετά από επτά μήνες κι έχοντας κάνει μόλις δύο προπονήσεις. Ο Σταύρος Κασαμπαλής βρίσκεται με την Εθνική εφήβων και ο Βόσνιος Ζάρκο Κίσιτς αποχώρησε. Ο Κροάτης διαγώνιος Λεό Άντριτς προσπαθεί να ξεπεράσει τον τραυματισμό του που του κόστισε τη συμμετοχή του στον αγώνα με τον Φοίνικα στη Σύρο όπου ο Εθνικός ηττήθηκε με 3-0 σετ. Είναι εντυπωσιακό ότι ο Εθνικός στους πέντε εκτός έδρας αγώνες του Α΄γύρου κατάφερε να νικήσει μόλις έναν αγώνα.

Ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης είπε: «Η ομάδα προσπαθεί να ορθοποδήσει μέσα από πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα. Το ότι η Λαμία είναι τελευταία στη βαθμολογία περισσότερο μας ανησυχεί παρά μας εφησυχάζει. Ο Σιδηρόπουλος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μου και τον ευχαριστώ. Θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να πάρουμε τη νίκη και μετά, με την επιστροφή του Κασαμπαλή να μπούμε και πάλι στους ρυθμούς μας. Εφέτος πράγματι έχουμε πρόβλημα εκτός έδρας αλλά στον Β΄γύρο θα προσπαθήσουμε να πάρουμε περισσότερους βαθμούς μακριά από την Αλεξανδρούπολη ώστε να διατηρήσουμε τη θέση μας».

Ο Γρηγόρης Σιδηρόπουλος που επιστρέφει στην ενεργό δράση είπε: «Η ομάδα με έχει ανάγκη και ένιωσα πως είναι χρέος μου να βοηθήσω. Είναι κάτι σαν την επιστράτευση. Και πέρυσι πριν τον αγώνα με τη Λαμία είχαμε πολλά προβλήματα και χάσαμε εύκολα 3-0. Ελπίζω εφέτος να πάμε πιο έτοιμοι και πιο δυνατοί και να πάρουμε τη νίκη. Δεν περίμενα πως θα ξαναγύριζα στην ομάδα. Μετά από επτά μήνες οι πρώτες προπονήσεις που έκανα ήταν τις τελευταίες δύο ημέρες. Ελπίζω όλα να πάνε καλά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ