ΒΟΛΕΪ

Ελγκέτα: "Ο... συνδικαλιστής και άλλοι παίκτες ήθελαν το κεφάλι μου"

VOLLEY LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ (ÌÏÔÉÏÍ ÔÅÁÌ)
VOLLEY LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ (ÌÏÔÉÏÍ ÔÅÁÌ) EUROKINISSI

"Καρφιά" από τον Χόρχε Ελγκέτα σε παίκτες της ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ για την αποπομπή τουαπό την ομάδα. Όσα είπε στην αποκαλυπτική συνέντευξή του.

Καθοριστικό για την απόλυσή του από τον ΠΑΟΚ θεωρεί τον ρόλο συγκεκριμένων παικτών ο Χόρχε Ελγκέτα. Ο Αργεντινός τεχνικός έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα "Metrosport" και είπε πολλά και ενδιαφέροντα.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Χόρχε, η απόλυση σου είχε να κάνει με τις κακές σχέσεις που είχες με κάποιους παίκτες; Θεωρείς ότι από ξεκίνησε αυτό;

«Από εκεί ξεκίνησαν όλα. Και συγκεκριμένα από τον «συνδικαλιστή» όπως τον αποκαλώ εγώ που μαζί με κάποιους άλλους παίκτες ήθελαν το κεφάλι μου. Δεν λέω ότι ήταν όλοι οι παίκτες αλλά μια μερίδα σίγουρα ήταν. Δεν θα πω ονόματα. Δεν θα μπω καν σε αυτή τη διαδικασία. Αλλά ο «συνδικαλιστής» έχει πολύ καλές σχέσεις με ανθρώπους μέσα στη διοίκηση».

-Θεωρείς ότι ο αποκλεισμός από το Λιγκ Καπ δεν ήταν τυχαίος;

-Το λένε τα στατιστικά. Οι περισσότεροι παίκτες ήταν αδιάφοροι και με απόδοση κάτω του 30% σε σύγκριση και με τα φιλικά που προηγήθηκαν αλλά και από πέρυσι. Και στο κάτω κάτω εάν δεν με ήθελαν θα μπορούσαν να πάνε στη διοίκηση νωρίτερα και αντρίκια να πούνε δεν τον θέλουμε».

-Έγινε συζήτηση όμως για το πώς διαχειρίστηκες το παιχνίδι με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

«Ναι, με κατηγόρησαν ότι ξέχασα στον πάγκο τον Σαφράνοβιτς και τον Παπαδημητρίου. Ο Σαφράνοβιτς είναι ένας παίκτης εργαλείο μέσα στο γήπεδο αλλά δεν ήταν σε καλή ημέρα».

-Δηλαδή την απόλυση την περίμενες;

«Ναι την περίμενα, αλλά όχι τόσο γρήγορα. Γιατί την προηγούμενη ημέρα συναντήθηκα με τον κ. Κατσαρή και τον κ.Τσαλόπουλο παρουσία του Μπρουκς, προκειμένου να δούμε τι κινήσεις πρέπει να κάνουμε για να πάει η ομάδα μπροστά. Για αυτό και ανήμερα της απόλυσης μου είχα συναντήσεις με τέσσερις έμπειρους παίκτες προκειμένου να λύσουμε τις όποιες παρεξηγήσεις και να κοιτάξουμε πώς θα πάμε την ομάδα μπροστά. Δυστυχώς, άλλα ειπώθηκαν και άλλα μεταφέρθηκαν στη διοίκηση, με τα γνωστά αποτελέσματα».

-Θεωρείς ότι αυτή είναι η μοίρα των προπονητών; Πληρώνουν το μάρμαρο;

«Δυστυχώς ναι. Η καρέκλα του προπονητή είναι ηλεκτρική».

-Μήπως όμως έφταιξες και σε εσύ; Ίσως να έπρεπε να ήσουν πιο κοντά με τη διοίκηση και τους παίκτες;

«Εγώ έχω μάθει να κάνω μόνο τη δουλειά μου. Δεν κάνω δημόσιες σχέσεις. Οι προπονητές είναι για να δουλεύουν μέσα στο γήπεδο. Και ο Καλμαζίδης που ήταν φίλος έφυγε. Θα είναι δύσκολο να βρεθεί προπονητής από την Ελλάδα να αναλάβει. Εγώ φεύγω με τη συνείδηση μου καθαρή».

-Μερίδα παικτών πάντως δήλωσε στη διοίκηση πως δεν ήταν ικανοποιημένοι από τις προπονήσεις. Μήπως δεν είχες τόσο μεγάλη προπονητική εμπειρία και κατάρτιση για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό;

«Τις τελευταίες ημέρες έχω ακούσει πολλά. Εγώ κάθε μήνα παρέδιδα report στον κ.Κατσαρή και για τις ώρες και για τα πράγματα πάνω στα οποία δουλεύαμε με τους παίκτες. Και εξάλλου η προϋπηρεσία μου ήταν γνωστή όταν με προσέλαβαν στον ΠΑΟΚ. Με το ίδιο βιογραφικό πήρα Πρωτάθλημα».

- Ποια είναι τα συναισθήματα σου; Νιώθεις ότι σε αδίκησαν;

«Εγώ έχω τη συνείδηση μου καθαρή. Φεύγω σαν φίλος και δεν κρατάω κακίες».

-Μετάνιωσες που ήρθες και φεύγοντας ποιες είναι οι αναμνήσεις που θα πάρεις μαζί σου;

«Φυσικά το πρωτάθλημα που πήραμε μέσα στου Ρέντη και όλα όσα ζήσαμε. Νομίζω όμως ότι η καλύτερη στιγμή ήταν η υποδοχή της ομάδας στο αεροδρόμιο. Δεν ήμουν εκεί, αλλά είδα φωτογραφίες και βίντεο με τους πυρσούς και τα συνθήματα και πραγματικά ήταν μια ξεχωριστή στιγμή. Ο κόσμος το χάρηκε πολύ».

-Θέλεις να στείλεις κάποιο μήνυμα;

«Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο του ΠΑΟΚ για την αγάπη του. Πήρα πολλά μηνύματα μετά τη λύση της συνεργασίας. Θα τους έχω μέσα στην καρδιά μου γιατί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι παθιασμένοι με την ομάδα τους , είναι τρελοί όπως οι Αργεντίνοι. Τέτοια ατμόσφαιρα δημιουργούν και οι Αργεντίνοι στα γήπεδα».

-Και για να επανέλθουμε στους παίκτες, τώρα που έφυγες είχες αποχαιρετιστήρια μηνύματα από τους παίκτες σου;

«Ναι βέβαια. Δεν ήταν όλοι μέσα στο σχέδιο. Και κάποιοι άλλοι παρασύρθηκαν».

-Θεωρείς ότι η διοίκηση δεν σε στήριξε;

«Εγώ μιλούσα κυρίως με τον Πρόεδρο του ΑΣ τον Κατσαρή. Αλλά μπορεί να μη τα ξέρει όλα ο άνθρωπος. Έχει τόσα τμήματα υπό την επίβλεψη του. Με τον κ.Κατσαρή λύσαμε τη συνεργασία μας παρά πολύ ωραία. Δεν έχω κανένα παράπονο. Τον σέβομαι και τον ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανε να είμαι προπονητής στον ΠΑΟΚ. Δυστυχώς στον ΠΑΟΚ όλοι ξέρουν βόλεϊ και όλοι είναι προπονητές. Ας μου πούνε λοιπόν αυτοί που ξέρουν τι δεν έκανα καλά».

Με τον Γκόμεζ μίλησες μετά και την απόλυση; Θα είναι έτοιμος;

«Ναι βέβαια. Δεν το περίμενε ούτε και αυτός. Ο Γκόμεζ εάν είναι καλά θα βοηθήσει πολύ την ομάδα. Είναι ένας παίκτης winner. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους γιατρούς της ομάδας τον Νικηφόρο Διονύσιο και τον Μάκη Λευκαδίτη γιατί πραγματικά είναι φοβεροί άνθρωποι».

-Δέχτηκες κριτική για τον Ολλανδό που έφερες στην ομάδα.

«Εγώ προτίμησα αντί να πάρω έναν παίκτη των 120.000ευρώ να πάρω έναν παίκτη φθηνότερο αλλά ικανό και τα υπόλοιπα χρήματα να τα ρίξουμε στην οργάνωση. Να πάρουμε ένα μηχάνημα αποθεραπείας που δεν υπάρχει και ένα πλυντήριο ρούχων. Στον ΠΑΟΚ λείπει η οργάνωση. Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται εκεί που βρίσκεται γιατί έχει τρομερή οργάνωση. Το ξέρετε ότι έχουμε 26 Οκτωβρίου και δεν έχουμε ακόμα ρούχα προπόνησης; Δεν μπορεί μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ που κάνει πρωταθλητισμό ο στατιστικολόγος και ο φυσιοθεραπευτής να μην είναι σε όλες τις προπονήσεις και να δουλεύουν part-time».

-Θα αναλάμβανες ξανά ελληνική ομάδα;

«Ναι βέβαια, αρκεί να δουλεύω σωστά. Αγαπάω πολύ την Ελλάδα. Για μένα είναι το δεύτερο σπίτι μου».

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ