ΒΟΛΕΪ

Διαδοχικές "βόμβες" στο ευρωπαϊκό βόλεϊ

Italy's Ivan Zaytsev reacts during a men's preliminary volleyball match against Brazil at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Saturday, Aug. 13, 2016. (AP Photo/Matt Rourke)
Italy's Ivan Zaytsev reacts during a men's preliminary volleyball match against Brazil at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Saturday, Aug. 13, 2016. (AP Photo/Matt Rourke) AP

Ο Ζαΐτσεφ άφησε την Περούτζια για την Μόντενα, την ώρα που επικρατεί μεγάλο μπέρδεμα με τον Μπρούνο Ρεζέντε που φαίνεται να μετάνιωσε την υπογραφή του στη Λούμπε.

Η μεταγραφή του Νγκαμπέτ από την Μόντενα στην Ζενίτ ήταν εκείνη η οποία απλά "άνοιξε" το λογαριασμό ενός ιδιαίτερα θερμού καλοκαιριού στο ευρωπαϊκό βόλεϊ. Ο Γάλλος ακραίος ξεκίνησε ένα ντόμινο κινήσεων το οποίο δεν ξέρουμε πότε θα ολοκληρωθεί.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι φετινό καλοκαίρι μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες σε επίπεδο συλλόγων και φυσικά να φέρει ανατροπή στην κυριαρχία της Ζενίτ στο Champions League.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΛΕΟΝ ΚΑΙ ΖΑΪΤΣΕΦ

Μετά το τυπικό μέρος της ανακοίνωσης του Νγκαμπέτ από τη Ζενίτ είχαμε την τυπική ολοκλήρωση δύο ακόμα κινήσεων. Ο Λεόν όπως ήταν αναμενόμενο κατηφόρισε στην Ιταλία για να οδηγήσει την Περούτζια στο δρόμο των τίτλων και γιατί όχι μέχρι την κορυφή της Ευρώπης.

Την ίδια ώρα ο Ιβάν Ζαΐτσεφ αποχώρισε από την Περούτζια για να πάει στη Μόντενα από όπου αποχώρησε ο Νγκαμπέτ. Βέβαια, ο 29χρονος Ιταλός θα αγωνιστεί ως διαγώνιος και όχι ως ακραίος αφού εκεί αγωνίζεται στην Εθνική. Μένει να δούμε πως θα αντικατασταθεί το κενό του Νγκαμπέτ.

ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΡΟΥΝΟ

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει και ένα άλλο θέμα το οποίο αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Ο Μπρούνο Ρεζέντε από τις 23 Μαρτίου έχει υπογράψει προσύμφωνο με τη Λούμπε για τα επόμενα δύο χρόνια αφού δεν μπορούσε να συνεργαστεί άλλο με τον Στοΐτσεφ.

Ο Βούλγαρος έφυγε όμως από τη Μόντενα και η διοίκηση της ομάδας προσπαθεί να βρει τρόπο να πείσει τον παίκτη να παραμείνει. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο παίκτης αυτή τη στιγμή οι διοικήσεις της Μόντενα και της Λούμπε βρίσκονται σε επαφές με στόχο να βρεθεί μία άκρη. Βέβαια, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να υπάρξει μία έμμεση ανταλλαγή πασαδόρων ανάμεσα στις δύο ομάδες. Αφού, η Μόντενα όταν έμαθε ότι ο Μπρούνο πάει στη Λούμπε έσπευσε να συμφωνήσει με τον Κρίστενσον. Το συμβόλαιο του Αμερικανού πασαδόρου με τη Λούμπε ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα και εκείνος μένει ελεύθερος. Το τι θα γίνεται στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν μπορούμε να το προβλέψουμε.

Αντίθετα, σίγουρο είναι το γεγονός ότι ο Τσβετάν Σοκόλοφ για τα επόμενα τρία χρόνια θα αγωνίζεται στη Λούμπε. Ο Βούλγαρος διαγώνιος θα μπει βέβαια στο χειρουργείο για να αποκαταστήσει τη ζημιά που έχει πάθει στο δεξί γόνατο με την επιστροφή του στα γήπεδα να υπολογίζεται για τον Δεκέμβριο του 2018.

Στις παραπάνω κινήσεις δεν πρέπει να ξεχνάμε και την απόκτηση του Σρέτσκο Λίσινατς από την Τρεντίνο

Photo credits: AP Photo/Matt Rourke

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ