ΒΟΛΕΪ

Champions League βόλεϊ: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ

Champions League βόλεϊ: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ
MOTIONTEAM

Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ απέναντι στη United Volleys Frankfurt και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του CEV Champions League Ανδρών 2018-19, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1.

Ο δικέφαλος, ο οποίος αγωνίστηκε μπροστά σε αρκετούς φιλάθλους της ομάδας που βρέθηκαν στις εξέδρες του Fraport Arena και υποστήριξαν την προσπάθεια των Κυπελλούχων Ελλάδος μέχρι και την λήξη της αναμέτρησης, θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι στο CEV Cup αντιμετωπίζοντας στη φάση των 16, την Indykpol AZS Olsztyn από την Πολωνία.

Ο Σέρτζιου Στάνκου ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στο βασικό σχήμα τους Αλεξάντερ Όκολιτς, Ιβάν Μάρκεζ, Θάνο Τερζή, Ζένια Γκόρτσανιουκ, Δημήτρη Τζούριτς, Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς και λίμπερο τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να παίρνουν μια διαφορά τεσσάρων (11-7), γεγονός που ανάγκασε τον προπονητή του Δικεφάλου να καλέσει τάιμ άουτ. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να απειλήσει και οι παίκτες της Φρανκφούρτης αυξησαν τη διαφορά στους 8 πόντους (21-13) καταφέρνοντας τελικά να κερδίσουν το πρώτο σετ του αγώνα με 25-17.

Το δεύτερο σετ της αναμέτρησης ξεκίνησε για τον Δικέφαλο με τον Τακουρίδη αντί του Μάρκεζ. Οι δυο ομάδες έφτασαν μαζί στο 6-6. Έχοντας σε καλή μέρα τον Μρντακ, οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι το προβάδισμα με 3 πόντους (11-8) ενώ με τριπλό μπλοκ των γηπεδούχων στον Γκόρτσανιουκ, πρώτο χρόνο από τον Βαν Μπέρκελ και άουτ επίθεση του Τζούριτς, διαμορφώθηκε το 15-10. Οι Γερμανοί συνέχιζαν να “βομβαρδίζουν” και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των ασπρόμαυρων κέρδισαν και το δεύτερο σετ (25-17), και παράλληλα την πρόκριση στους ομίλους.

Στο τρίτο σετ, οι δυο ομάδες παίζοντας ελεύθερο βόλεϊ, βάδισαν μαζί μέχρι το 15-15. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έδωσε χρόνο συμμετοχής στους Καπετανίδη και Μπούτο. Ο Δικέφαλος ήταν ο νικητής του σετ με 21-25 κάνοντας το 2-1.

Το τέταρτο σετ της αναμέτρησης βρήκε την ομάδα του ΠΑΟΚ να προηγείται με 3-8, όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να περάσουν μπροστά με τον Κάρλιτζεκ (11-10). Το σύνολο του Σέρτζιου Στάνκου, ήταν αυτό που έφτασε τη διαφορά στους 2 πόντους (15-17) με καρφί του Χιμένεθ, όμως και πάλι οι γερμανοί κατάφεραν να φέρουν το σετ στα ίσα και να προηγηθούν (20-19) με άσσους του Σίφτεσταντ και του Κωστόπουλου. Το μπλοκ άουτ του Καπετανίδη, το μπλοκ του Τακουρίδη και ο κερδισμένος πόντος του Μπούτου διαμόρφωσαν το 22-23. Παρόλα αυτά η γερμανική ομάδα κατάφερε να κερδίσει το σετ με 27-25, να κάνει το 3-1 και να πανηγυρίσει την πρόκρισή της στους ομίλους της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης παίκτες και προπονητικό τιμ πήγε για να χαιρετίσουν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου και στήριξαν την ομάδα, για άλλη μια φορά, όπως μόνο αυτοί ξέρουν.

United Volleys Frankfurt - ΠΑΟΚ 3-1

Τα σετ: 25-17, 25-17, 21-25, 27-25 σε 100′

*Οι πόντοι της United Volleys Φρανκφούρτης προήλθαν από 13 άσσους, 54 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 24 λάθη αντιπάλων και του ΠΑΟΚ προήλθαν από 5 άσσο, 44 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 26 λάθη αντιπάλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ