Αυξάνονται οι ομάδες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αποφάσισε να αυξήσει τις ομάδες που συμμετέχουν στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από 16 που είναι φέτος σε 24 στους άνδρες και 20 στις γυναίκες.

H CEV διευρύνει τους ορίζοντες πολλών Εθνικών ομάδων, ανάμεσα στις οποίες είναι και η ελληνική. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δίνει την ευκαιρία σε περισσότερες χώρες να γευτούν την χαρά της συμμετοχής σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Οι διοργανώσεις που θα ξεκινήσουν αύριο στην Πολωνία για τους άνδρες και στις 22 Σεπτεμβριου σε Αζερμπαϊτζάν και Γεωργία στις γυναίκες, θα είναι οι τελευταίες όπως τις ξέρουμε.

Πρώτη μεγάλη αλλαγή θα αποτελέσει η αύξηση των ομάδων, καθώς από 16 που είναι φέτος, το 2019 θα γίνουν 24 στους άνδρες και 20 στις γυναίκες.

Κάθε διοργάνωση θα μπορεί να έχει από μία έως και τέσσερις χώρες που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες και απευθείας στην τελική φάση θα προκρίνονται 12 ομάδες, ανάλογα τον αριθμό των διοργανωτών. Οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν μέσω των προκριματικών όπου αλλάζει ο τρόπος πρόκρισης. Αντί για δύο τουρνουά θα υπάρξουν όμιλοι των 4 ομάδων και θα παίζουν εντός και εκτός έδρας παιχνίδια, με τις ημερομηνίες των αγώνων να είναι οι εξής:

1η αγωνιστική: 3 Ιανουαρίου 2018

2η αγωνιστική: 6 ή 7 Ιανουαρίου 2018

3η αγωνιστική: 22 Αυγούστου 2018

4η αγωνιστική: 25 ή 26 Αυγούστου 2018

5η αγωνιστική: 5 ή 6 Ιανουαρίου 2019

6η αγωνιστική: 9 Ιανουαρίου 2019

Οι χώρες οι οποίες θα διοργανώσουν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2019 σε άνδρες και γυναίκες θα ανακοινωθούν στην επόμενη Γενική Συνέλευση της CEV στις 2 Σεπτεμβρίου. Η κλήρωση των προκριματικών ομίλων θα πραγματοποιηθεί τέλη Οκτωβρίου.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Αν ασχολείσαι με το Airbnb, το Syncbnb θα το λατρέψεις

Μια ελληνική startup φιλοδοξεί να γίνει το κορυφαίο εργαλείο του κόσμου για την βραχυπρόθεσμη μίσθωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24