ΒΟΛΕΪ

Αρχίζει η γιορτή του ευρωπαϊκού βόλεϊ

Αρχίζει η γιορτή του ευρωπαϊκού βόλεϊ
2015 FIVB

Στη Σερβία και τη Βουλγαρία θα είναι στραμμένα τα βλέμματα όλων των φίλων του βόλεϊ για τις επόμενες δύο εβδομάδες αφού εκεί θα διεξαχθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών.

Η Ρωσία ήταν εκείνη που πανηγύρισε την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στις γυναίκες και τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε ποια θα είναι η ομάδα που θα κάνει το αντίστοιχο και στους άνδρες. Από σήμερα (09/10) και για περίπου δύο εβδομάδες οι καλύτεροι Ευρωπαίοι παίκτες θα διεκδικήσουν την κορυφή

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών συνδιοργανώνεται από τη Βουλγαρία και την Ιταλία και οι αγώνες θα διεξαχθούν σε τέσσερις πόλεις (Σόφια, Τορίνο, Βάρνα και Μπούστο Αρσίζιο).

Οι δύο όμιλοι που θα διεξαχθούν επί ιταλικού εδάφους παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον με τον τέταρτο να είναι εκείνος που τραβά εύκολα πάνω του όλα τα βλέμματα. Αντίθετα, Πολωνία και Βουλγαρία αναμένεται να πάρουν εύκολα την πρώτη θέση στους δύο ομίλους της Βουλγαρίας και να ετοιμάζουν από τώρα τις αποσκευές τους για τα προημιτελικά.

Τα φαβορί

Από τις 16 ομάδες που συμμετέχουν συνολικά στη διοργάνωση αναμένεται να δούμε βόλεϊ υψηλού επιπέδου και το σημαντικότερο είναι πως περιμένουμε ένα αμφίρροπο τουρνουά.

Πολωνία, Βουλγαρία, Σερβία, Ιταλία, Γαλλία και Ρωσία μοιάζουν να είναι οι ομάδες που θα παλέψουν για την κατάκτηση των μεταλλίων. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για την εικόνα που θα παρουσιάσουν οι παίκτες των ομάδων αφού φέτος οι περισσότεροι από αυτούς είχαν ένα ιδιαίτερα γεμάτο καλοκαίρι.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τον περασμένο Μάρτιο η πλειοψηφία των ομάδων παίζει ασταμάτητα αφού είχαμε το World League, το European League καθώς και το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιαπωνίας.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τους ομίλους και τι περιμένουμε να δούμε...

Αρχίζει η γιορτή του ευρωπαϊκού βόλεϊ

Η Βουλγαρία με τον "δικό μας", Πλάμεν Κονσταντίνοφ θέλει να φτάσει μέχρι την κορυφή.

Ψάχνοντας τον δεύτερο

Εύκολο έργο αναμένεται να έχει η Βουλγαρία στον πρώτο όμιλο αφού Τσεχία, Ολλανδία και Γερμανία σε καμία περίπτωση δεν τρομάζουν. Οι διοργανωτές θέλουν να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής με την κλήρωση να τους εννοεί αφού από τη δική τους πλευρά του ταμπλό δύσκολα θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα από κάποια ομάδα. Τσεχία, Ολλανδία και Γερμανία θα παλέψουν για τις δύο θέσεις που οδηγούν στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης με τα πάντσερ να φαντάζουν ως το φαβορί για τη δεύτερη θέση.

Πρώτος όμιλος (Σόφια, Βουλγαρία)

Τσεχία

Ολλανδία

Βουλγαρία

Γερμανία

Το πρόγραμμα των αγώνων

1η αγωνιστική

09/10 Τσεχία - Ολλανδία

09/10 Βουλγαρία - Γερμανία

2η αγωνιστική

10/10 Ολλανδία - Γερμανία

10/10 Τσεχία - Βουλγαρία

3η αγωνιστική

11/10 Γερμανία - Τσεχία

11/10 Ολλανδία - Βουλγαρία

Αρχίζει η γιορτή του ευρωπαϊκού βόλεϊ
2012 FIVB

Το γήπεδο: ARENA ARMEEC

Ξεκίνησε να φτιάχνεται το 2009 και παραδόθηκε το 2011. Το στολίδι της Σόφια ουσιαστικά είναι ένας πολυχώρος στον οποίο διεξάγονται πολλές εκδηλώσεις από αγώνες μέχρι συναυλίες και εκθέσεις. Σύμφωνα με τους διοργανωτές σε αγώνα βόλεϊ μπορεί να χωρέσει περίπου 12.000 θεατές.

Αρχίζει η γιορτή του ευρωπαϊκού βόλεϊ

Όλα θα κριθούν στο τέλος

Ιταλία και Γαλλία είναι τα απόλυτα φαβορί στο δεύτερο όμιλο. Οι διοργανωτές Ιταλοί θέλουν όπως και οι Βούλγαροι να πάνε όσο το δυνατόν πιο μακριά στη διοργάνωση, ενώ οι Γάλλοι σίγουρα θα παρουσιαστούν έτοιμοι ακόμα και για το χρυσό. Οι Κροάτες με τους Εσθονούς πιθανότατα θα παλέψουν για την τρίτη θέση του ομίλου κυνηγώντας από εκεί και πέρα ένα θαύμα. Πάντως, δεν αποκλείεται στον όμιλο όλα να κριθούν στην τελευταία αγωνιστική.

Δεύτερος όμιλος (Τορίνο, Ιταλία)

Κροατία

Γαλλία

Ιταλία

Εσθονία

Το πρόγραμμα του ομίλου

1η αγωνιστική

09/10 Κροατία - Γαλλία

09/10 Ιταλία - Εσθονία

2η αγωνιστική

10/10 Γαλλία - Εσθονία

10/10 Κροατία - Ιταλία

3η αγωνιστική

11/10 Εσθονία - Κροατία

11/10 Γαλλία - Ιταλία

Foto Fabio Ferrari - LaPresse
28 01 2013 Torino ( Italia )
sport
Campo gara Coppa Davis, Italia vs Croazia, Primo Turno, Gruppo Mondiale. Si terrà a Torino dall'1 al 3 Febbraio 2013.
Nella foto:il campo di gara

photo Fabio Ferrari - LaPresse
28 01 2013 Turin ( Italy )
sport
Davis Cup Pitch, Italy vs Croatia, First Round, World Group. It will be held in Turin from 1 to 3 February 2013.
in the picture:pitch
Foto Fabio Ferrari - LaPresse 28 01 2013 Torino ( Italia ) sport Campo gara Coppa Davis, Italia vs Croazia, Primo Turno, Gruppo Mondiale. Si terrà a Torino dall'1 al 3 Febbraio 2013. Nella foto:il campo di gara photo Fabio Ferrari - LaPresse 28 01 2013 Turin ( Italy ) sport Davis Cup Pitch, Italy vs Croatia, First Round, World Group. It will be held in Turin from 1 to 3 February 2013. in the picture:pitch LAPRESSE

Το γήπεδο: PALA VELA

Περίπου 10.000 θεατές είναι η χωρητικότητα του σταδίου που χτίστηκε το 1961. Το 2004 ανακαινίστηκε πλήρως και είναι πλέον ένα εντυπωσιακό κλειστό στο οποίο μπορούν να διεξαχθούν πολλά αθλήματα. Αναμένεται να γίνει καυτή έδρα για τους Ιταλούς.

Αρχίζει η γιορτή του ευρωπαϊκού βόλεϊ

Κούρεκ και Κούμπιακ θέλουν να οδηγήσουν και πάλι τους Πολωνούς στην κορυφή.

Όμιλος - ζέσταμα για τους Πολωνούς

Εύκολη είναι η κλήρωση για τους Πολωνούς που στον τρίτο όμιλο αναμένεται να κάνουν ένα ζέσταμα για τη συνέχεια. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές στο συγκεκριμένο όμιλο δεν αναμένεται να συναντήσουν καμία δυσκολία. Αντίθετα, οι υπόλοιπες τρεις ομάδες (Βέλγιο, Λευκορωσία και Σλοβενία) θα δώσουν μεγάλη μάχη για τις υπόλοιπες δύο θέσεις που οδηγούν στη συνέχεια του τουρνουά.

Τρίτος όμιλος (Βάρνα, Βουλγαρία)

Σλοβενία

Λευκορωσία

Πολωνία

Βέλγιο

Το πρόγραμμα του ομίλου

1η αγωνιστική

09/10 Σλοβενία - Λευκορωσία

09/10 Πολωνία - Βέλγιο

2η αγωνιστική

10/10 Λευκορωσία - Βέλγιο

10/10 Σλοβενία - Πολωνία

3η αγωνιστική

11/10 Βέλγιο - Σλοβενία

11/10 Λευκορωσία - Πολωνία

Αρχίζει η γιορτή του ευρωπαϊκού βόλεϊ

Το γήπεδο: PALACE OF CULTURE AND SPORT

Κατασκευάστηκε το 1968 όμως παραμένει ένα παλάτι. Η χωρητικότητα του είναι περίπου 5.000 θεατές και ανακαινίστηκε πριν από μερικούς μήνες για τη διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Αρχίζει η γιορτή του ευρωπαϊκού βόλεϊ
2012 FIVB

Έτοιμοι για να πανηγυρίσουν ακόμα ένα μετάλλιο είναι οι Ρώσοι.

Ακατάλληλος για προβλέψεις

Αν κάποιος θέλει να βάλει τα λεφτά του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλεϊ τότε σίγουρα δεν θα το κάνει στη φάση των ομίλων και ειδικά στον τέταρτο όμιλο της διοργάνωσης. Σερβία και Ρωσία θα κονταροχτυπηθούν για την πρωτιά με τη Σλοβακία και Φινλανδία να δείχνουν ικανές για την έκπληξη. Όπως και να το δει κανείς ο συγκεκριμένος είναι ο πιο δυνατός όμιλος του τουρνουά.

Τέταρτος όμιλος (Μπούστο Αρσίζιο, Ιταλία)

Σλοβακία

Σερβία

Ρωσία

Φινλανδία

Το πρόγραμμα του ομίλου

1η αγωνιστική

09/10 Σλοβακία - Σερβία

09/10 Ρωσία - Φινλανδία

2η αγωνιστική

10/10 Σερβία - Φινλανδία

10/10 Σλοβακία - Ρωσία

3η αγωνιστική

11/10 Φινλανδία - Σλοβακία

11/10 Σερβία - Ρωσία

Αρχίζει η γιορτή του ευρωπαϊκού βόλεϊ

Το γήπεδο: PALA YAMAMAY

Το δεύτερο νεότερο σε ηλικία γήπεδο της διοργάνωσης. Με χωρητικότητα περίπου 5.000 θεατών το PALA YAMAMAY είναι ένα εξαιρετικό γήπεδο για βόλεϊ και αποτελεί έδρα της τοπικής ομάδας.

Αρχίζει η γιορτή του ευρωπαϊκού βόλεϊ

Ο τρόπος διεξαγωγής

Σε τέσσερις ομίλους θα χωριστούν οι 16 ομάδες που έχουν πάρει την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί σε Ιταλία και Βουλγαρία. Από αυτές θα συνεχίσουν στη διοργάνωση οι δώδεκα μετά τον γύρο των ομίλων.

Οι πρώτες των τεσσάρων ομίλων θα περάσουν απευθείας στους προημιτελικούς, ενώ οι δεύτεροι και οι τρίτοι κάθε ομίλου θα παίξουν μεταξύ τους σε νοκ άουτ αγώνες με έπαθλο την πρόκριση στην οκτάδα. Από εκεί και μετά θα έχουμε αγώνες νοκ άουτ μέχρι να φτάσουμε στον τελικό που θα διεξαχθεί στη Σόφια.

2ος γύρος – Πλέι οφς (Τρίτη 13/10)

Σόφια

1. 2ος Α’ ομίλου – 3ος Γ’ ομίλου

2. 2ος Γ’ ομίλου – 3ος Α’ ομίλου

Μπούστο Αρσίτζιο

3. 2ος Β’ ομίλου – 3ος Δ’ ομίλου

4. 2ος Δ’ ομίλου – 3ος Β’ ομίλου

Τελική φάση

Προημιτελικοί (Τετάρτη 14/10) Σόφια

5. 1ος Α’ ομίλου – Νικητής 1

6. 1ος Γ’ ομίλου – Νικητής 2

7. 1ος Β’ ομίλου – Νικητής 3

8. 1ο Δ’ ομίλου – Νικητής 4

Ημιτελικοί (Σάββατο 17/10, Σόφια)

Νικητής 5 – Νικητής 6

Νικητής 7 – Νικητής 8

Τελικοί (Κυριακή 18/10, Σόφια)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ