ΒΟΛΕΪ

Αρσενιάδης: "Δεν περισσεύει κανείς"

Αρσενιάδης: "Δεν περισσεύει κανείς"

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας βόλεϊ των ανδρών, Κώστας Αρσενιάδης, σχολίασε την εικόνα που είχαν οι διεθνείς στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου.

Η Εθνική επέστρεψε στη βάση της, χωρίς την πρόκριση και ο ομοσπονδιακός προπονητή Κώστας Αρσενιάδης κάνει τον απολογισμό του και αποδίδει την τρίτη θέση, στην έλλειψη φιλικών αγώνων και στη μικρή προετοιμασία.

Αποστολή ΠΣΑΤ - Στέφανος Λεμονίδης

Ο Αθηναίος τεχνικός που ανέλαβε για δεύτερη φορά την Εθνική εξηγεί: "Κατ αρχάς τα παιδιά προσπάθησαν πολύ, έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν και πολλές φορές έφρασαν στην υπέρβαση , αφού υπήρχαν παίκτες, όπως ο Τζούριτς και ο Πρωτοψάλτης που πονούσαν λόγω τραυματισμών. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω για ελάχιστο. Θα αξιολογήσουμε , θα ψάξουμε τι λείπει και θα βγάλουμε τα συμπεράσματα μας".

-Μια πρώτη εκτίμηση για την παρουσία της Εθνικής στο τουρνουά της Ολλανδίας.

"Η ομάδα μας υστέρησε πολύ στο μπλοκ και το σερβίς. Δυο στοιχεία καθοριστικά για την έκβαση ενός αγώνα. Αντιδράσαμε όμως θετικά στην πίσω ζώνη. Στην υποδοχή και την άμυνα κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Ιδιαίτερα με την Αυστρία βγάλαμε πολλές και δύσκολες άμυνες. Παίξαμε εξάλλου πολύ καλά την αλλαγή, ενώ είχαμε αυξομειώσεις στην κόντρα επίθεση. Μεγάλο ρόλο έπαιξε και το ύψος. Με την Αυστρία που ήταν κοντή ομάδα , αντιδράσαμε πολύ καλύτερα. Ήταν μια ομάδα στα μέτρα μας".

-Συμφωνείτε ότι η πρόκριση κρίθηκε στο ματς με την Ολλανδία, όπου κάναμε το χειρότερο παιχνίδι μας;

"Δεν μας άξιζε αυτή η απόδοση, ενώ παίξαμε πολύ καλά στα προηγούμενα ματς με τη Μολδαβία και την Αυστρία. Υπήρχε μεγάλη διάθεση να κερδίσουμε, κι αυτό μας γύρισε μπούμερανγκ. Είπαμε να πιέσουμε στο σερβίς, το κάναμε, δεν μας βγήκε και γι αυτό είχαμε 21 αποτυχημένες προσπάθειες, ενώ η Ολλανδία έκανε ελάχιστα λάθη στην υποδοχή. Θα μπορούσαμε αν είχαμε περισσότερο χρόνο, να βάλουμε περισσότερα στοιχεία στο παιχνίδι μας. Κρατάμε από το τουρνουά το πάθος και την όρεξη των παιδιών. Πήγαμε πολύ καλά στη πίσω ζώνη, παρά τη έλλειψη μπλοκ. Δεν υπερτιμήσαμε την Ολλανδία, δεν φοβηθήκαμε , δεν τους βλέπαμε σαν θεούς".

-Η Αυστρία όμως αν και κοντή ομάδα τους έφτασε στο ται μπρέικ

"Η Αυστρία ήταν πιο αλτική ομάδα και είχε πιο καλούς μπλοκέρ από εμάς. Τα καταφέραμε στα ματς με την Αυστρία, τη Μολδαβία και δυο σετ με την Σλοβακία. Κάναμε πολλά βήματα, όχι όμως όσα αρκούσαν για να φτάσουμε στην πρόκριση. Οι άλλες ομάδες ήταν πιο μπροστά".

-Τι μας έλειπε;

"Η μεγαλύτερη προετοιμασία, τα φιλικά παιχνίδια και μας κόστισαν οι απουσίες. Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό, πρέπει όλοι οι αθλητές που καλούνται ας είναι παρόντες. Δεν περισσεύει κανείς. Όλες οι ομάδες ήταν υπερπλήρεις. Η Ολλανδία πήγε στο τουρνουά με τρεις διαγώνιους και έπαιξαν και οι τρεις. Ξεκίνησαν προετοιμασία δέκα ημέρες πριν από εμάς. Όταν η Ολλανδία έπαιζε φιλικά, εμείς δεν είχαμε καν ξεκινήσει την προετοιμασία. Το ίδιο και η Αυστρία. Εμείς παρότι στην Αλεξανδρούπολη κάναμε ιδανική προετοιμασία, χάρη στους Αλεξανδρουπολίτες, είχαμε λίγο χρόνο".

Και η συνέχεια;

"Να εντάξουμε στην ομάδα νέα και υψηλά παιδιά. Ήδη για το World Leagueκλήθηκαν ο Τσέλιος και ο Κασαμπαλής, σε δυο θέσεις που πονάμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ