ΒΟΛΕΪ

Ανατροπή και πρόκριση για τον Φοίνικα, 3-2 την ΑΕΚ

VOLLEY LEAGUE / ΠΑΟ - ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
VOLLEY LEAGUE / ΠΑΟ - ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Φοίνικας Σύρου με πρωταγωνιστές τους Εβάντρο και Ντόκιτς επιβλήθηκε με 3-2 σετ επί της ΑΕΚ και θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Λιγκ Καπ τον Ολυμπιακό.

Ο Φοίνικας Σύρου για τρίτη φορά στην ιστορία του προκρίθηκε σε τελικό του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς καθώς μετά από συγκλονιστικό αγώνα που κρίθηκε με 15-12 στο τάι μπρέικ νίκησε την ΑΕΚ με 3-2 σετ και πήρε την πρόκριση για τους διπλούς τελικούς όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στη Σύρο στις 23 Ιανουαρίου και ο δεύτερος τρεις ημέρες αργότερα στο Μελίνα Μερκούρη.

Ο αγώνας απόψε στην Ερμούπολη ήταν συγκλονιστικός με τους Εβάντρο, Φίλιο και Ντόκιτς να κάνουν καταπληκτική εμφάνιση και να κερδίζουν στα σημεία την ΑΕΚ η οποία είχε πρωταγωνιστή τον Στοΐλοβιτς αλλά και τον Σελεφζούν.

Στο πρώτο σετ η ΑΕΚ από τα μέσα και μετά κατάφερε να αποκτήσει ένα προβάδισμα τριών πόντων και παρά τις προσπάθειες του Φοίνικα να την μαζέψει οι κιτρινόμαυροι έφτασαν στην κατάκτησή του με 25-18. Οι παίκτες του Νεοφύτου συνέχισαν να παίζουν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στο δεύτερο σετ όπου προηγήθηκαν ακόμα και με τέσσερις πόντους (8-12). Ο Φοίνικας όχι μόνο αντέδρασε, αλλά κατάφερε να προσπεράσει με μπλοκ του Λέσκοφ με 17-16.

Η ΑΕΚ παρέμεινε όμως ψύχραιμη και με τον Μότα να κάνει εξαιρετική δουλειά στο σερβίς ανέκτησε το προβάδισμα και έφτασε σε διπλό σετ πόιντ (22-24). Ο Ντόκιτς μείωσε σε 23-24, ο Παπαδόπουλος με άσο έφερε το σετ στα ίσα και στη συνέχεια ένας πόντος του Χήρα με μπλοκ και ένα λάθος του Μότα έδωσαν το σετ στον Φοίνικα (26-24).

Αντιστροφή ρόλων είχαμε στο τρίτο σετ. Εκεί όπου και πάλι ο Φοίνικας και η ΑΕΚ εναλλάσσονταν στο προβάδισμα με τους Συριανούς να φτάνουν σε διπλό σετ μπολ. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Τζιουμάκα να γυρίσει το σετ υπέρ της ΑΕΚ αφού με άσο έκανε το 24-24 και στη συνέχεια οι κιτρινόμαυροι ήταν πιο ψύχραιμοι φτάνοντας στην κατάκτηση του με 27-29.

Στο τέταρτο σετ ο παίκτης που έκρινε την εξέλιξη του ήταν ο Φίλιο. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός σε αυτό το σετ πήρε τους έξι από τους 16 συνολικά πόντους του στο ματς έχοντας 2/2 επιθέσεις, 3 μπλοκ και έναν άσο κυριαρχώντας πάνω στο φιλέ με τον Φοίνικα να στέλνει έτσι το ματς στο τάι μπρείκ.

Εκεί μίλησε ένας άλλος βραζιλιάνος. Ο λόγος φυσικά για τον Εβάντρο ο οποίος πήρε τους έξι από τους δεκαπέντε πόντους την ομάδας του έχοντας στατιστικά για όσκαρ (5/5 επιθέσεις, 1 άσος) στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα.

Φοίνικας Σύρου - ΑΕΚ 3-2

Τα σετ: 18-25, 26-24, 27-29, 25-19, 15-12

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ