Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ντέρμπι τετράδας στη Σαντορίνη

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΠΑΟ - ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ (Eurokinissi Sports-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΠΑΟ - ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ (Eurokinissi Sports-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Η αναμέτρηση ανάμεσα στον ΑΟ Θήρας και τον Άρη και η δύσκολη έξοδος του Παναθηναϊκού στο Μαρκόπουλο ξεχωρίζουν από τα ματς της Α1 βόλεϊ γυναικών.

Η αυλαία της 19ης αγωνιστικής πέφτει το Σάββατο (25/2) με το "κυρίως πιάτο" να είναι γεμάτο ενδιαφέρουσες αγωνιστικά και βαθμολογικά αναμετρήσεις. Μετά την εύκολη νίκη του Πανναξιακού απέναντι στην Ελπίδα δίνει άλλο άρωμα στους αγώνες του Σαββάτου.

Στο Μαρκόπουλο ο τοπικός ΑΟΜ κινείται σε ρυθμούς Final 4 Κυπέλλου και η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό είναι ένα εξαιρετικό τεστ ετοιμότητας για τον Γιάννη Νικολάκη και τα κορίτσια του.

"Είναι ένα παιχνίδι το οποίο το βλέπουμε ως πρόβα για το φάιναλ φορ και έρχεται σε καλή χρονικά συγκυρία για εμάς. Θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας με έναν πολύ δυνατό αντίπαλο και θα είμαστε σε εγρήγορση εν όψει του ημιτελικού. Θα προσπαθήσουμε μα αποδώσουμε το μάξιμουμ και να πάρουμε ότι μπορούμε κι από αυτό το ματς", δήλωσε ο τεχνικός του ΑΟΜ.

Στους ίδιους ρυθμούς,όμως, κινείται και ο Παναθηναϊκός που θέλει να επιστρέψει στις νίκες στο πρωτάθλημα και παράλληλα να κάνει μια καλή εμφάνιση ενόψει του Final-4 του Κυπέλλου.

Ο προπονητής των «πράσινων» Δημήτρης Καζάζης τόνισε: "Είναι ένα παιχνίδι που θέλει προσοχή. Στόχος είναι το τρίποντο και μια καλή εμφάνιση ενόψει του Finak-4 του Κυπέλλου. Το Μαρκόπουλο είναι μια καλή και δυνατή ομάδα ιδιαίτερα μέσα στην έδρα του και εμείς θέλουμε να παρουσιαστούμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι ώστε να μη δώσουμε δικαίωμα στον αντίπαλο. Θέλουμε μια θετική εμφάνιση κα να αφήσουμε καλή εντύπωση ενόψει και της συμμετοχής στην τελική φάση του Κυπέλλου που ακολουθεί"

Δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι για τους Μακεδόνες, οι οποίοι βρίσκονται στην 6η θέση (μόλις τρεις βαθμούς από την 4η) ενώ την ίδια ώρα η Θέτις με τις δύο συνεχόμενες νίκες που έχει πετύχει διεκδικεί πλέον με αξιώσεις την παραμονή της.

"Είναι ένα παιχνίδι το οποίο πρέπει να κερδίσουμε αν θέλουμε να παραμείνουμε στη διεκδίκηση της 4αδας, απέναντι σε μια ομάδα που είναι φορμαρισμένη και έχει ανάγκη τους βαθμούς", τόνισε ο Μανώλης Σκουλικάρης ο οποίος για πρώτη φορά μίλησε ανοικτά για 4άδα και συμπλήρωσε: "Η Θέτιδα είναι μια καλή ομάδα που θα μπορούσε να είναι πιο ψηλά και το παιχνίδι είναι δύσκολο αλλά ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε το σερί μας".

Η ομάδα της Βούλας θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις με τον προπονητή της Θέτιδας, Σούλη Τουρσούγκα ανέφερε: "Είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι για εμάς και σίγουρα θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε να έρθει ακόμα ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα".

Με ανεβασμένη ψυχολογία –έπειτα από την ευρωπαϊκή νίκη επί της Αστερίξ Μπέβερεν στο Βέλγιο- ο Ολυμπιακός υποδέχονται την Ηλιούπολη στο κλειστό του Ρέντη.

Οι «ερυθρόλευκες» θέλουν να διευρύνουν το σερί τους στην πρόβα τζενεράλε πριν από το Final-4 Του Κυπέλλου Ελλάδας ενώ η Ηλιούπολη χωρίς άγχος θέλει να σταθεί όσο καλύτερα μπορεί.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς είπε: "Η Ηλιούπολη παίζει πολύ καλά στα τελευταία παιχνίδια κι εμείς πρέπει να ξεπεράσουμε την κούραση από το ταξίδι στο Βέλγιο και τα πέντε σετ που παίξαμε. Θέλουμε όμως τη νίκη και πρέπει να βρούμε τα κίνητρα για να την κατακτήσουμε και να κάνουμε ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέση στην κανονική περίοδο. Μας περιμένει ένα δύσκολο δεκαήμερο, αλλά το ξέραμε και πιστεύω ότι η ομάδα μου θα ανταποκριθεί σωστά".

Η προπονήτρια της Ηλιούπολης, Δημήτρα Λυκογιάννη τόνισε: "Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την ευρωπαϊκή του επιτυχία. Παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα και εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε για το ότι καλύτερο".

Η ουραγός ΑΕΚ υποδέχεται τον Αίαντα Ευόσμου με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να «καίγεται» κυριολεκτικά για τους βαθμούς της νίκης στην προσπάθεια που κάνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Ο Αίας Ευόσμου παραμένει χωρίς νίκη από τις 26 Νοεμβρίου, όταν στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου είχε κερδίσει με 3-0 στην έδρα της. "Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε αυτό το παιχνίδι και πρέπει να το πάρουμε. Βέβαια η ΑΕΚ δεν έχει να χάσει τίποτα κι αυτές οι ομάδες είναι και οι πιο επικίνδυνες, αλλά επαναλαμβάνω ότι ήρθε η ώρα να κάνουμε την αντεπίθεση μας", ανέφερε ο κόουτς του Αίαντα, Ηλίας Ζωλασταθιάδης.

Στην αντίπερα όχθη, η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να παρουσιαστεί όσο το δυνατό καλύτερη με τον Γιώργο Σαμαρά να τονίζει: «: "Είναι στα μέτρα μας, μπορούμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Προβλήματα δεν έχουμε και θα πρέπει να κάνουμε άλλη μια καλή εμφάνιση".

Στη Σαντορίνη διεξάγεται ο καθοριστικός αγώνας για την 4η θέση, καθώς ο ΑΟ Θήρας που μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα βρέθηκε στην 5η θέση, υποδέχεται τον Άρη που βρίσκεται πλέον στην 4η θέση.

Για τον ΑΟΘ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Αρτακιανού-Όστοϊτς με τον τεχνικό της νησιωτικής ομάδας, Απόστολο Οικονόμου να τονίζει: "Αντιλαμβάνομαστε όλοι εδώ στο νησί την κρισιμότητα του παιχνιδιού, αφού αν θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο μας , πρέπει να κερδίσουμε. Είναι ένα παιχνίδι απέναντι σε μια φορμαρισμένη ομάδα που για να το κερδίσουμε θα πρέπει πολλά αγωνιστικά κομμάτια να τα εκτελέσουμε με υψηλό βαθμό συγκέντρωσης. Δυστυχώς για μια ακόμα εβδομάδα, δεν έλειψαν οι ελλείψεις αθλητριών από τις προπονήσεις, αλλά είναι τέτοια η φύση και η κρισιμότητα του παιχνιδιού που αυτά όλα το Σάββατο δεν θα παίξουν καμία σημασία. Σε αυτήν την αναμέτρηση θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας , έτσι ώστε να μας δώσει την ώθηση που μόνο αυτός ξέρει να μας δίνει".

Οι «κίτρινες» τρέχουν ένα σερί τεσσάρων νικών που τις επέτρεψε να σκαρφαλώσει στην 4η θέση με τον Δημήτρη Σολκίδη να τονίζει: "Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, όποια ομάδα κερδίσει θα αποκτήσει πλεονέκτημα, αλλά δεν θα έχει τελειώσει τίποτα οριστικά. Εμείς παίζουμε καλά τον τελευταίο καιρό και ήρθαμε για το καλύτερο δυνατό, αλλά σίγουρα δεν παίζουμε μόνοι μας. Είναι ένα παιχνίδι που θα κερδίσει αυτός που το θέλει περισσότερο".

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 24/2

ΑΣ Ελπίς - ΑΟΝ Πανναξιακός 0-3 (19-25, 22-25, 21-25)

Σάββατο 25/2

ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil - Παναθηναϊκός ΑΟ

Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΓΣ Ηλιούπολης

ΑΕΚ Αθηνών - ΑΠΣ Αίας Ευόσμου

ΑΟ Θήρας - ΑΣ Άρης

ΑΣ Μακεδόνες - ΑΣΠ Θέτις

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1 Ολυμπιακός ΣΦΠ 51 (53-9)

2 ΑΟΝ Πανναξιακός 45 (48-19)

3 Παναθηναϊκός ΑΟ 44 (49-16)

4 ΑΣ Άρης 32 (36-29)

5 ΑΟ Θήρας 30 (40-33)

6 ΑΣ Μακεδόνες 29 (35-31)

7 ΓΣ Ηλιούπολης 26 (34-36)

8 ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil 25 (31-35)

9 ΑΠΣ Αίας Ευόσμου 15 (20-44)

10 ΑΣ Ελπίς 14 (24-48)

11 ΑΣΠ Θέτις 13 (23-45)

12 ΑΕΚ Αθηνών 3 (4-52)

Ελπίδα Αμπελοκήπων

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 11/3

Παναθηναϊκός ΑΟ - ΑΣ Ελπίς

ΑΣ Άρης - Ολυμπιακός ΣΦΠ

ΑΠΣ Αίας Ευόσμου - ΑΟ Θήρας

ΑΟΝ Πανναξιακός - ΑΣ Μακεδόνες

ΑΣΠ Θέτις - ΑΕΚ Αθηνών

Κυριακή 12/3

ΓΣ Ηλιούπολης - ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil

Photo credits: Eurokinissi

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ