Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ντέρμπι "αιωνίων" στην Α1 Γυναικών

Ντέρμπι "αιωνίων" στην Α1 Γυναικών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ξεχωρίσει από το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών στο βόλεϊ, την Τετάρτη 23 Νοέμβρη. Δείτε όλα τα ματς.

Ώρα ντέρμπι, ώρα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού την Τετάρτη στις 18:00 στο Κλειστό του Ρέντη. Οι δύο "αιώνιοι" αντίπαλοι και δύο πρώτες ομάδες της κατάταξης της Α1 γυναικών στο βόλεϊ διασταυρώνουν τα ξίφη τους, στο σημαντικότερο ματς της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ευκαιρία για επιστροφή στις νίκες για τον ΑΟ Θήρας, ντέρμπι Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα σε Ελπίδα και Μακεδόνες. Η αναμέτρηση του Μαρκόπουλου με τον Πανναξιακό μετατέθηκε για τις 7 Δεκέμβρη, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΝΟ.

17:00, Σχολικό Κλειστό Νέας Φιλαδέλφειας, ΑΕΚ - ΑΣ Αρης

Στο πρώτο σερβίς της αγωνιστικής, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη στο "Κλειστό Νέας Φιλαδέλφειας". Σημαντικό ματς για την Ένωση, καθώς βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης χωρίς βαθμό στη συγκομιδή της. Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Χάρης Σκουτελάκος, μίλησε για υπέρβαση που πρέπει να κάνουν οι παίκτριές του: "Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια. Είναι μια δύσκολη ομάδα ο Άρης και θέλω να έχουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση στο παιχνίδι μας. Πρέπει να κοιτάμε κάθε σετ ξεχωριστά για να μπορέσουμε να κάνουμε μια υπέρβαση και να έχουμε βαθμολογικό όφελος από αυτό το ματς".

Ντέρμπι "αιωνίων" στην Α1 Γυναικών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Άρης, στην 6η θέση της κατάταξης, προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τον Αίαντα Ευόσμου. Επίσης λύθηκε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο με την Μπράνκισα Νίκιτς. Ο τεχνικός του Άρη, Δημήτρης Σολκίδης, συνέστησε προσοχή και σοβαρότητα στην ομάδα του καθώς η ΑΕΚ - δεδομένης της βαθμολογικής της θέσης - "διψά" για βαθμούς.

"Πάμε με σοβαρότητα να κάνουμε αυτό που πρέπει για να φύγουμε ευχαριστημένοι από το γήπεδο. Χρειάζεται προσοχή γιατί η ΑΕΚ διψάει για βαθμούς και καλές εμφανίσεις ωστόσο κι εμείς θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες".

18:00, Κλειστό Ρέντη, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Ώρα ντέρμπι στο Κλειστό του Ρέντη. Οι δύο "αιώνιοι αντίπαλοι", Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, συγκρούονται για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών την τρέχουσα σεζόν. Τόσο οι "ερυθρόλευκες", όσο και οι "πράσινες" προέρχονται από νίκες την προηγούμενη αγωνιστική, επί των Πανναξιακού (εκτός έδρας) και ΑΟ Θήρας (εντός έδρας) για την προηγούμενη αγωνιστική.

Ο Παναθηναϊκός φιγουράρει στην πρώτη θέση της κατάταξης με 18 βαθμούς, ο Ολυμπιακός στη δεύτερη με δύο λιγότερους (16). Ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων", Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, υποστήριξε ότι η ομάδα του είναι έτοιμη, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην υποστήριξε που περιμένει από τους οπαδούς.

"Είναι το πρώτο ντέρμπι της σεζόν ωστόσο εμείς μέχρι στιγμής έχουμε παίξει δυο δυνατά παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα και προέρχεται από το δυνατό προηγούμενο ματς με τον Α.Ο. Θήρας. Η ομάδα μας είναι σε καλή κατάσταση, και είναι έτοιμη για αυτό το παιχνίδι. Είμαστε έτοιμοι για τη νίκη και περιμένουμε μεγάλη υποστήριξη από τον κόσμο μας".

Ντέρμπι "αιωνίων" στην Α1 Γυναικών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Από την πλευρά του "τριφυλλιού" ο Δημήτρης Καζάζης, αναγνώρισε τις δυσκολίες που εμφανίζει ένα εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ωστόσο επανέλαβε την πίστη του για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα:

"Πάντα τα παιχνίδια αυτά είναι ιδιαίτερα για όλους. Για εμάς είναι μία καλή ευκαιρία να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, ενώ παράλληλα στόχος είναι να γίνει ένας ωραίος αγώνας. Σεβόμαστε τον αντίπαλό μας αλλά πάμε σε μία δύσκολη έδρα και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα". Δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα οι τεχνικοί των δύο ομάδων.

18:00, Ι. Λεμονίδης, ΑΣ Ελπίς - ΑΣ Μακεδόνες

Τοπικό ντέρμπι των Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα στην Ελπίδα και τους Μακεδόνες. Η γηπεδούχος ομάδα προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη επί της Θέτιδος με την λίμπερο της ομάδας, Ελένη Σουπιώνη να υποστηρίζει ότι ενδεχόμενη νίκη σε αυτό το ματς θα επαναφέρει την ομάδα που βρίσκεται τώρα στη 10η θέση της βαθμολογίας στο δρόμο της εκπλήρωσης των στόχων της.

"Έχουμε μπροστά μας ένα κρίσιμο τοπικό ντέρμπι και θέλουμε να κάνουμε ένα ακόμη καλό παιχνίδι, μετά από εκείνο του Σαββάτου. Έχουμε καλή ψυχολογία μετά τη νίκη επί της Θέτιδας και πιστεύουμε ότι μπαίνουμε στο δρόμο που θα μας οδηγήσει στην εκπλήρωση των στόχων μας".

Ντέρμπι "αιωνίων" στην Α1 Γυναικών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Από δύο διαδοχικές ήττες προέρχονται οι Μακεδόνες, καθώς την προηγούμενη (6η) αγωνιστική ηττήθηκαν εντός έδρας από το Μαρκόπουλο. Αμφίβολη γι' αυτό το ματς η Βραζιλιάνα ακραία, Τοάζι, με την κεντρική των Μακεδόνων, Κορίνα Γιαννούλη, να αφήνει πίσω της αυτό το ματς και να ζητά τη νίκη λόγω και του τοπικού χαρακτήρα της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενες βρίσκονται στην 7η θέση της κατάταξης με 8 βαθμούς.

"Από την αρχή ξέραμε ότι όλα τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα καθώς το φετινό πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, ενώ το ματς με την Ελπίδα έχει και την ιδιαιτερότητα ότι πρόκειται για τοπικό ντέρμπι. Προερχόμαστε από την ήττα με το Μαρκόπουλο όπου θα μπορούσαμε να κοντράρουμε περισσότερο, ωστόσο την έχουμε αφήσει πίσω και θέλουμε τη νίκη στο αυριανό ματς".

19:00, Κλειστό Γυμναστήριο ΔΑΠΠΟΣ, ΑΟ Θήρας - ΓΣ Ηλιούπολης

Στην τέταρτη θέση με 12 βαθμούς ο ΑΟ Θήρας προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό κι επιθυμεί την επιστροφή στις νίκες απέναντι στην Ηλιούπολη. Ο τεχνικός της νησιωτικής ομάδας, Απόστολος Οικονόμου, στάθηκε στην παρουσία των Κις και Γκλιγκόροβιτς.

"Παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα με πολύ καλές μονάδες, όπου ξεχωρίζουν η Κις και η Γκλιγκόροβιτς και θα πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί για να επιστρέψουμε στα νικηφόρα αποτελέσματα". Από την άνετη εντός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ προέρχεται η Ηλιούπολη (8η στη βαθμολογία) με την τεχνικό της ομάδας, Δήμητρα Λυκογιάννη, να στέκεται στην καλύτερη ψυχολογία των παικτριών της για την αναμέτρηση της Σαντορίνης:

Ντέρμπι "αιωνίων" στην Α1 Γυναικών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Έχουμε σαφώς ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στη Σαντορίνη με την ομάδα μας να μην είναι ακόμη πλήρης. Είμαστε όμως σε καλύτερη ψυχολογία από προηγούμενες αγωνιστικές και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό μέσα σε μια πολύ θερμή έδρα ελπίζοντας να γίνει ένα καλό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες".

19:00, ΔΑΚ Ευόσμου, ΑΠΣ Αίας Ευόσμου - ΑΣΠ Θέτις Βούλας

Αναμέτρηση μεταξύ δύο ομάδων, οι οποίες θα παλέψουν για την παραμονή στον Εύοσμο. Ο γηπεδούχος, Αίας, προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη επί του Άρη και ο προπονητής της ομάδας, Ηλίας Ζωλασταθιάδης, χαρακτήρισε το εν λόγω ματς, ως ένα από τα πιο δύσκολα της σεζόν:

"Έχουμε μπει σε μια τροχιά θετικών αποτελεσμάτων αλλά έχουμε μπροστά μας ένα από τα πιο δύσκολα ματς του πρώτου γύρου. Η Θέτις έχει ενισχυθεί πολύ με την προσθήκη των Εσντέλ, Γιόβιτς, αλλά η εικόνα που έχουμε είναι μόνο από το τελευταίο ματς. Εμείς κατά διαστήματα παίζουμε εξαιρετικό βόλεϊ και πιστεύω ότι θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε".

Ντέρμπι "αιωνίων" στην Α1 Γυναικών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

H ΑΣΠ Θέτις Βούλας γνώρισε την ήττα από την Ελπίδα (0-3) για την 6η αγωνιστικής και αυτό το εντός έδρας ματς μοιάζει κρίσιμο. Η τεχνικός της ομάδας, Αγγελική Γεωργοπούλου, παραδέχθηκε ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει, όπως κι ότι το σύνολο που παρουσιάζει δεν εμφανίζει το απαιτούμενο δέσιμο:

"Δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να κάνουμε την πρώτη μας νικη! Προσπαθούμε να δεθούμε σαν σύνολο για να μπορέσουμε να παίζουμε καλύτερα κ να έρθουν κάποια καλά αποτελέσματα. Ο Αίαντας είναι μαχητικός κ διεκδικεί ό,τι του ανήκει. Επειδή για μας τα περιθώρια έχουν στενέψει πάρα πολύ θα πρέπει να διεκδικήσουμε τη νίκη για να τονωθεί η ψυχολογία μας και να μπορούμε στην συνέχεια να διεκδικούμε από κάθε παιχνίδι βαθμούς".

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ομάδα Βαθμοί Νίκες Ήττες Σετ
1 Παναθηναϊκός ΑΟ 18 6 0 18-1
2 Ολυμπιακός ΣΦΠ 16 5 1 17-4
3 ΑΟΝ Πανναξιακός 12 4 2 14-8
4 ΑΟ Θήρας 11 4 2 15-12
5 ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil 11 4 2 13-9
6 ΑΣ Άρης 9 3 3 12-11
7 ΑΣ Μακεδόνες 8 3 3 10-11
8 ΓΣ Ηλιούπολης 8 2 4 11-13
9 ΑΠΣ Αίας Ευόσμου 7 3 3 9-13
10 ΑΣ Ελπίς 7 2 4 8-12
11 ΑΣΠ Θέτις 1 0 6 3-18
12 ΑΕΚ Αθηνών 0 0 5 0-18

Η 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (23/11)

17:00 ΑΕΚ Αθηνών - ΑΣ Άρης

18:00 Ολυμπιακός ΣΦΠ - Παναθηναϊκός ΑΟ

18:00 ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil - ΑΟΝ Πανναξιακός

18:00 ΑΣ Ελπίς - ΑΣ Μακεδόνες

19:00 ΑΟ Θήρας - ΓΣ Ηλιούπολης

19:00 ΑΠΣ Αίας Ευόσμου - ΑΣΠ Θέτις

Photo credits: Action Images

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ