Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

MVP της 6ης αγωνιστικής η Τζούριτς

MVP της 6ης αγωνιστικής η Τζούριτς

Η Σάνια Κόγιτς - Τζούριτς του Αίαντα Ευόσμου είναι η MVP του πρωταθλήματος της Volleyleague Γυναικών για την 6η αγωνιστική.

Μετά από τρία χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα σε Φιλαθλητικό, Λαρισαϊκό και Αίαντα Ευόσμου, η Σάνια Κόγιτς-Τζούριτς, για πρώτη φορά, αναδεικνύεται MVP στο πρωτάθλημα της Volleyleague Γυναικών. Η 26χρονη διαγώνια από την Βοσνία οδήγησε την ομάδα της στη νίκη με 3-1 επί της Ηλιούπολης, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 24 πόντους έχοντας 19/47 επιθέσεις, 3 άσσους και 2 μπλοκ.

Η διαγώνια του Αίαντα, μιλώντας στο volleyball.gr αναφέρθηκε στην ενασχόληση της με το βόλεϊ, δήλωσε χαρούμενη στην Θεσσαλονίκη και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον... τρελό προπονητή της, Ηλία Ζωλασταθιάδη. Παράλληλα αποκάλυψε και το όνειρο της προπονητικής και την ευκαιρία που της έδωσε ο σύλλογος για να το υλοποιήσει.

"Ξεκίνησα το βόλεϊ όταν ήμουν 9 χρονών στη Βοσνία, δηλαδή ασχολούμαι 17 χρόνια και είναι όλη μου η ζωή. Στην Ελλάδα ήρθα το 2015 στον Φιλαθλητικό-Λαρισαϊκό, την χρονιά που έπαιζε στην Α1. Αγωνίζομαι για δεύτερη συνεχή χρονιά στον Αίαντα και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένη".

Η Σάνια μετά από 2,5 χρόνια στην χώρα μας έχει ήδη ξεκινήσει να μιλάει καλά ελληνικά, κάτι που σκοπεύει να βελτιώσει κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα. "Δεν έχω ξεκινήσει ακόμα μαθήματα ελληνικών αλλά να είστε σίγουροι ότι τον προσεχή Ιανουάριο θα ξεκινήσω. Θέλω να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο στο να μιλάω και να γράφω την ελληνική γλώσσα".

Πως είναι η ζωή στη Θεσσαλονίκη για την 27χρονη Σάνια; "Για να είμαι ειλικρινής είναι καλύτερα απ' ότι όταν ήμουν στην Λάρισα. Μένω στο κέντρο της πόλης και έχω τα πάντα δίπλα μου. Οι Θεσσαλονικείς είναι πολύ φιλικοί απέναντί μου κάτι που συμβαίνει σε όποια πόλη της Ελλάδας και αν πάω".

Όπως δηλώνει η ίδια, η απόφαση να παραμείνει για δεύτερη σεζόν στον Αίαντα ήταν εύκολη. "Ήθελα και παρέμεινα. Μετά την περυσινή χρονιά που μείναμε στην κατηγορία στο τέλος, δείξαμε στους εαυτούς μας, ότι είμαστε μία ενωμένη και δυνατή ομάδα. Μου άρεσε πάρα πολύ που δεν τα παρατήσαμε ποτέ, παλέψαμε από την αρχή μέχρι το τέλος. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που έμεινα γιατί μου άρεσε πολύ που παίζαμε ως ομάδα και δεύτερον γιατί έχουμε γίνει όλες μία οικογένεια".

Η Τζούριτς είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον... τρελό και παθιασμένο όπως χαρακτηρίζει, προπονητή της, Ηλία Ζωλασταθιάδη. "Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στον προπονητή μας είναι το πάθος που βγάζει. Μας έχει πει πολλές ιστορίες από την καριέρα του και σίγουρα κάποιες φορές βάζουμε τα γέλια με τις συμπαίκτριες μου γιατί είναι λίγο... περίεργες. Όλοι στην ομάδα, μας έχουν εξηγήσει πόσο... τρελός είναι. Είναι επαγγελματίας στην δουλειά του και μας συμπεριφέρεται σε όλες το ίδιο. Θέλει να είμαστε «στρατιώτες» στο γήπεδο και βγάζει στην καθεμία μας το 100% σε κάθε προπόνηση και αγώνα. Θέλει να παίζουμε με πάθος και καρδιά. Είναι πολύ καλός στο να δίνει κίνητρο κάθε μέρα και να βγάζει από τις αθλήτριες του, τον καλύτερο τους εαυτό".

Για την Σάνια η οικογένεια είναι αυτή που της δίνει δύναμη παρά το γεγονός ότι είναι μακριά της. Εύκολη λοιπόν η αφιέρωση του τίτλου της MVP. "Το βραβείο ανήκει και στην ομάδα γιατί χωρίς τις συμπαίκτριες μου δεν θα τα είχα καταφέρει. Φυσικά και στην οικογένειά μου που μπορεί να είναι μακριά αλλά μου δίνουν δύναμη και με περιμένουν να γυρίσω με την πρώτη ευκαιρία που θα μου δοθεί".

Η Σόνια έχει και δίπλωμα προπονητικής και παράλληλα με την γυναικεία ομάδα, προπονεί τρία τμήματα στις υποδομές του Αίαντα. "Μου αρέσει πάρα πολύ και η προπονητική. Το 2015 πήρα το δίπλωμα προπονητικής στη Βοσνία και φέτος ο Αίαντας μου έδωσε την ευκαιρία να προπονώ τρία τμήματα στις ακαδημίες του. Για να είμαι ειλικρινής μου αρέσει πάρα πολύ. Είναι το καλύτερο μου, να δουλεύω με παιδιά και να τα κάνω να λατρέψουν το βόλεϊ".

Η κορυφαία επτάδα της 6ης αγωνιστικής

Δύο ξένες και πέντε Ελληνίδες έχει η κορυφαία επτάδα της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volleyleague Γυναικών.

Πασαδόρος: Μαρίνα Τσοχατζή (ΑΟ Θήρας)

Διαγώνια: Σόνια Κόγιτς - Τζούριτς (ΑΠΣ Αίας)

Κεντρική: Μελίνα Εμμανουηλίδου (ΑΟ Θήρας)

Κεντρική: Κατερίνα Ζακχαίου (Ολυμπιακός)

Ακραία: Μάρα Ράπτη (ΑΟΦ Πορφύρας)

Ακραία: Κιέρρα Χολστ (ΑΣ Μακεδόνες)

Λίμπερο: Ευδοξία Γεωργιάδου (ΑΠΣ Αίας)

MVP της 6ης αγωνιστικής η Τζούριτς

Η ανάδειξη της MVP και της κορυφαίας επτάδας κάθε αγωνιστικής γίνεται βάσει στατιστικών, ιδιαιτερότητας αγώνα και καθοριστικής συμβολής των αθλητριών στην εξέλιξη του. Η επιλογή γίνεται από το γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας σε συνεργασία με τους προπονητές.

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ