Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Κοκκινάκη: "Σ' αυτούς αφιερώνουμε το τρεμπλ"

2018 CEV VOLLEYBALL CHALLENGE CUP / WOMEN / ÔÅËÉÊÏÓ / ÌÐÏÕÑÓÁ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
2018 CEV VOLLEYBALL CHALLENGE CUP / WOMEN / ÔÅËÉÊÏÓ / ÌÐÏÕÑÓÁ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η λίμπερο της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού, Ειρήνη Κοκκινάκη, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και το μαγκαζίνο του σταθμού με τους Αντρέα Παλομπαρίνι και Γιάννη Λαμπίρη.

Στον "αέρα" του Sport24 Radio 103,3 μίλησε η Ειρήνη Κοκκινάκη. Η "ερυθρόλευκη" πασαδόρος μίλησε για το τρεμπλ (πρωτάθλημα, Κύπελλο και Challenge Cup) στους Αντρέα Παλομπαρίνι και Γιάννη Λαμπίρη, διάλεξε τις στιγμές που θυμάται από τη σεζόν και υπέδειξε τους ανθρώπους στους οποίους αφιερώνει τους τίτλους. Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη σεζόν που τελείωσε:" Το τρεμπλ ήταν το μάξιμουμ που μπορούσαμε να κάνουμε. Τα πήραμε όλα και τελειώσαμε".

Για το τι της είπε ο αδερφός της, Μενέλαος: "Πριν από το τελευταίο παιχνίδι, επειδή εγώ έλεγα ότι θα κάνουμε το τρεμπλ, μου είπε ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένες για να νικήσουμε. Από μέσα μου, παραδέχτηκα ότι είχε δίκαιο. Όταν νικήσαμε μου έδωσε συγχαρητήρια και μου είπε ότι πρέπει να ξεκινήσω το διάβασμα. Πάντα με ηρεμεί".

Για το ρόλο της στην ομάδα: "Το βόλεϊ είναι ομαδικό άθλημα. Όλα είναι αλυσίδα. Η υποδοχή, η άμυνα, η πάσα και μετά η επίθεση, όλα συνδέονται μεταξύ τους. Αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι να μπορούμε να βοηθήσουμε η μία την άλλη για να πάρουμε τον πόντο. Υπήρξαν φορές που η Στέλλα (σ. σ. Χριστοδούλου), που είναι η πασαδόρος, έκανε την υποδοχή και εγώ την πάσα. Πάντως, ο προπονητής μου με εμπιστεύεται περισσότερο στην άμυνα. Άλλωστε, αν δεν είχα καλά στοιχεία, δεν θα έπαιζα στον Ολυμπιακό".

Για τη βασική λίμπερο της ομάδας την Αρέτα Κονόμη, που θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση: "Είναι αλήθεια, διότι θέλει να κάνει οικογένεια. Είναι τιμητικό να με χρίζει διάδοχό της. Είμαστε μαζί τόσα χρόνια και με έχει βοηθήσει και στην προπόνηση και στον αγώνα. Είναι πραγματική συμπαίκτρια και μου έχει μάθει πολλά για τη θέση, τόσο για τη συμπεριφορά, όσο και για την τεχνική. Επίσης, το πως πρέπει να μιλάω στις συμπαίκτριές μου και να τις βοηθάω. Ο ρόλος της λίμπερο είναι να συγκρατεί την ομάδα. Η Αρέτα είναι η μόνη παίκτρια που έχει ασχοληθεί τόσο πολύ μαζί μου. Το κομμάτι του παιχνιδιού της που θα ήθελα να περάσει σε εμένα είναι η τεχνική στην υποδοχή της".

Για το αν το κίνητρο της συμμετοχής στο Champions League είναι μεγάλο: "Δεν έχουμε ακούσει κάτι, μέχρι στιγμής, όσον αφορά τη διοργάνωση που θα παίζουμε τη νέα σεζόν. Σίγουρα είναι κίνητρο και όταν κατακτάς μία διοργάνωση στρέφεσαι στην επόμενη. Θα πάμε βήμα, βήμα, θα είναι μία νέα εμπειρία για εμάς και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό".

Για τις στιγμές της σεζόν που θυμάται: "Αυτές είναι κυρίως εκτός γηπέδου. Συνήθως στα ταξίδια, όταν κουρασμένες από αυτά, μαζευόμασταν και παίζαμε παιχνίδια. Αυτές οι αναμνήσεις μας μένουν, αφού έχουμε και βίντεο και φωτογραφίες".

Για την ικανότητα της Χίπε στο τραγούδι:" Ακούει το «Ξημερώματα» και το λέει απέξω, με ρυθμό και ωραία φωνή. Έχει γίνει 100% Ελληνίδα».

Για το αν παρακολουθεί διεθνείς αγώνες βόλεϊ: "Βλέπουμε αγώνες και στατιστικά για να δούμε που βρισκόμαστε και να ξέρουμε που πατάμε. Δε μας φτάνει να είμαστε οι καλύτερες στην Ελλάδα. Βλέπουμε και το εξωτερικό για να παραμένουμε ταπεινές και να ξέρουμε ότι έχουμε μεγάλα περιθώρια βελτίωσης".

Για το αν θα προέτρεπε τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους να μάθουν βόλεϊ: "Πρώτα από όλα πρέπει τα παιδιά και οι γονείς να παρακολουθούν βόλεϊ. Είναι ένα όμορφο και περίπλοκο άθλημα και πολύς κόσμος δεν το παρακολουθεί επειδή δεν καταλαβαίνει τους κανόνες. Οπότε αυτό που λέω είναι να παρακολουθήσετε το άθλημα για να δείτε την ομορφιά του. Με τον τρόπο μας, εμείς οι αθλήτριες, έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ζωντανές, διότι μας έχουν υποτιμήσει πάρα πολύ. Καλό θα είναι οι γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στις ακαδημίες, που δεν είναι τόσο αναπτυγμένες πλέον".

Για την παρουσία των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία: "Θα γίνει πανικός. Ίσως, λόγω ονομάτων, να την βλέπουν περισσότεροι από ότι την Α1. Μακάρι αυτές οι ομάδες να ανέβουν σύντομα".

Για το αν θα παρακολουθήσουν τους τελικούς της Volley League των ανδρών, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ:« Να μην πάμε να στηρίξουμε και την ανδρική ομάδα;»

Για το σε ποιους θα αφιέρωνε τους τίτλους:" Πρώτη φορά γίνεται τρεμπλ και αναγκαστικά πρέπει να αφιερωθεί στους ανθρώπους που μας έχουν βοηθήσει, τον πρόεδρό μας τον κ. Κουντούρη και τον κ. Μαρινάκη.

Φυσικά στους προπονητές και σε όλο το επιτελείο. Μετά σε εμάς τις ίδιες. Διότι σε όλο αυτό που ήταν πολύ κουραστικό και ψυχοφθόρο η μία αντλούσε δύναμη από την άλλη. Έχουμε φυσικά και τους ανθρώπους μας, αλλά μέσα σε αυτό ήμασταν κυρίως εμείς. Ο στόχος μας θα είναι να το κάνουμε κάθε χρόνο και όταν θα συμβαίνει αυτό θα μπορούμε να το αφιερώνουμε δεξιά και αριστερά".

Για το αν σκέφτεται να παίξε στο εξωτερικό:" Δεν θα το ήθελα. Δεν θέλω να φύγω. Θέλω να μείνω και να στηρίξω το ελληνικό βόλεϊ. Δε μου αρέσει να βλέπω τους αθλητές να φεύγουν, διότι δεν υπάρχουν τα χρήματα και οι ομάδες. Είμαι της άποψης να μείνουμε εδώ και να προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε το άθλημα. Αυτό το λέω, βέβαια, διότι θέλω και να σπουδάσω. Ο αδερφός μου που δεν το κάνει αυτό, μπορεί να φύγει στο εξωτερικό".

Για το όνειρό της: "Θέλω να πάρω όσους περισσότερους τίτλους μπορώ με την ομάδα μου".

Ακούστε τις δηλώσεις της…

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ