Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Aγωνιστική αφιερωμένη στην ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Aγωνιστική αφιερωμένη στην ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Η Ε.Ο.ΠΕ. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας των γυναικών στις 25 Νοεμβρίου, ευαισθητοποιείται και συμμετέχει με το δικό της μήνυμα.

Η Ε.Ο.ΠΕ. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας των γυναικών στις 25 Νοεμβρίου, ευαισθητοποιείται και συμμετέχει με το δικό της μήνυμα. Οι αθλήτριες όλων των ομάδων της Volleyleague το διήμερο 25-26/11 θα κρατήσουν πανό με μήνυμα «STOP Violence against women, Σπάσε τη σιωπή!», το οποίο και θα συνυπογράψουν κατά την διάρκεια της 7ης αγωνιστικής.

Ήταν Δεκέμβριος του 1991 όταν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών) αποφασίστηκε να ανακηρύξουν την 25η Νοεμβρίου, ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, με στόχο να αναδείξουν ένα σοβαρό πρόβλημα με παγκόσμιο αντίκτυπο.

Η συγκεκριμένη ημέρα όμως είχε καθιερωθεί 10 χρόνια πριν, όταν γυναικείες οργανώσεις θέλησαν να τιμήσουν την μνήμη των τριών αδερφών Μιραμπάλ. Η Πάτρια, η Μαρία και η Αντωνία ήταν Δομινικανές που πολέμησαν σθεναρά ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς του Ραφαέλ Τρουχίγιο.

Στις 25 Νοεμβρίου του 1960 στη διάρκεια του επισκεπτηρίου στις φυλακές όπου ήταν κλεισμένοι οι άντρες τους, οι τρεις αδερφές συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σε ένα χωράφι με ζαχαροκάλαμα. Εκεί βασανίστηκαν, ξυλοκοπήθηκαν και στραγγαλίστηκαν μέχρι θανάτου.

Μετά από έρευνα του ΟΗΕ, μία στις τρεις γυναίκες κατά την διάρκεια της ζωής της θα βρεθεί αντιμέτωπη με σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία. Μία στις πέντε θα πέσει θύμα βιασμού. Μέσα σε έναν χρόνο, σχεδόν 17 εκατομμύρια γυναίκες υπέστησαν σωματική βία ή σεξουαλική παρενόχληση και αυτό μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Στην χώρα μας, στοιχεία από την Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία (Ε.Ι.Ε.) δείχνουν πως 24% των γυναικών έχουν υποστεί σωματική βία και σεξουαλική βία το 6% των γυναικών.

Δεν υπάρχει διαχωρισμός στη βία των γυναικών μεταξύ πολιτισμών, συνόρων ή πλούτου. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και αν δεν συμβαίνει σε εμάς, συμβαίνει σε κάποιον δίπλα μας που δεν το γνωρίζουμε.

Η 7η αγωνιστική της Volleyleague γυναικών είναι αφιερωμένη στη Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Οι αθλήτριες όλων των ομάδων το διήμερο 25-26/11 θα κρατήσουν πανό με μήνυμα «STOP Violence against women, Σπάσε τη σιωπή!»...

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ