ΤΕΝΙΣ

"Χωρίς εμβόλιο, θα είναι δύσκολο να επιστρέψει το τένις"

The tennis ball of french veteran Nicolas Mahut is marked with a sign during a training session in the French Tennis Federation center near the grounds of the French Open in Paris, Wednesday, May 13, 2020 under the watchful eye of a team doctor and courtside trainers. Professional tennis players resumed training in France after the end of lockdown amid the coronavirus pandemic. (AP Photo/Francois Mori)
The tennis ball of french veteran Nicolas Mahut is marked with a sign during a training session in the French Tennis Federation center near the grounds of the French Open in Paris, Wednesday, May 13, 2020 under the watchful eye of a team doctor and courtside trainers. Professional tennis players resumed training in France after the end of lockdown amid the coronavirus pandemic. (AP Photo/Francois Mori) AP

O Ράτζεφ Ραμ υποστήριξε πως η ανακάλυψη του εμβολίου για τον κορονοϊό είναι η μοναδική προοπτική ώστε οι τενίστες να νιώσουν ξανά 100% ασφαλείς να ταξιδέψουν ανά τον κόσμο για τουρνουά.

O σπεσιαλίστας στα διπλά, Ράτζεφ Ραμ, δήλωσε πως η ανακάλυψη του εμβολίου για τον Covid-19 είναι η μοναδική προοπτική ώστε οι τενίστες να νιώσουν ξανά 100% ασφαλείς να ταξιδέψουν ανά τον κόσμο για να συμμετάσχουν σε τουρνουά.

Με το US Open να ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί και η έναρξή του στις 31 Αυγούστου να θεωρείται αμφίβολη, ο Αμερικανός τενίστας επεσήμανε ότι θα πρέπει όλοι οι τενίστες που έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση να μπορούν να ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη για να πραγματοποιηθεί το Grand Slam των ΗΠΑ.

"Δεν βλέπω τους αθλητές να νιώθουν 100% ασφαλείς χωρίς το εμβόλιο γιατί θα υπάρχει πάντα το ρίσκο του κορονοϊού. Ο ιός είναι πολύ μεταδοτικός και σε όλα τα αθλήματα οι αθλητές έχουν στενή επαφή με τους συναδέλφους τους. Πάντα θα υπάρχει ρίσκο χωρίς το εμβόλιο.

Δεν πιστεύω ότι το US Open ή οποιοδήποτε άλλο event πρέπει να γίνεται αν ένας συγκεκριμένος αριθμός αθλητών δεν νιώθει άνετα ή ανασφαλής όταν παίζει", είπε στο WION TV ο Ράτζεφ Ραμ.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει επηρεαστεί περισσότερο από κάθε άλλη από τον κορονοϊό και όπως καταλαβαίνει ο καθένας, θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να διεξαχθεί το Αμερικανικό Όπεν που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου.

Ήδη πολλοί ειδικοί έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για το γεγονός πως δεν μπορεί να γίνει η απαραίτητη προετοιμασία φέτος ώστε να φιλοξενηθεί μια απόλυτα ασφαλής διοργάνωση στη Νέα Υόρκη και έτσι οι άνθρωποι της USTA εξετάζουν την ακύρωση του τουρνουά.

Η οριστική απόφαση αναμένεται να παρθεί μέσα Ιουνίου.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ