ΤΕΝΙΣ

Wimbledon: Φράουλες για τους ήρωες του NHS

Wimbledon: Φράουλες για τους ήρωες του NHS

Όλες οι φράουλες που προορίζονταν να διατεθούν προς πώληση κατά τη διάρκεια του Wimbledon Championships, θα δοθούν σε νοσοκομεία της Αγγλίας

Όλες οι φράουλες που προορίζονταν να διατεθούν προς πώληση κατά τη διάρκεια του Wimbledon Championships, θα δοθούν σε νοσοκομεία της Αγγλίας, σε μια ένδειξη συμπαράστασης και αναγνώρισης της μεγάλης συμβολής στην αντιμετώπιση του Covid-19, στο Εθνική Σύστημα Υγείας (NHS) της χώρας.

Υπό νορμάλ συνθήκες, αυτή την εβδομάδα θα ξεκινούσε το θρυλικό Championships, όμως τα χορτάρινα courts του All England Club είναι άδεια όπως και τα ράφια των καταστημάτων από φράουλες.

Το Wimbledon ακυρώθηκε για πρώτη φορά από τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και η διοίκηση αποφάσισε να διατεθούν περισσότερες 26,000 φράουλες σε νοσοκομεία και στο ιατρικό προσωπικό.

"Μετά την ακύρωση, επικεντρωθήκαμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό. Το προσωπικό μας κάνει ότι μπορεί να βοηθήσει και είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε τόσους πολλούς εθελοντές που παίρνουν μέρος στην επιχείρηση με τις φράουλες", είπε ο εκτελεστικός διευθυντής του All England Club, Ρίτσαρντ Λιούις.

Η πρώτη παρτίδα με φράουλες πήγε τη Δευτέρα στο St George’s Hospital Charity.

"Ήταν μια υπέροχη και ευγενική χειρονομία που δείχνει πόσο εκτιμάμε τις σπουδαίες προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού το οποίο δουλεύει ακατάπαυστα κατά τη διάρκεια της κρίσης", είπε ο διευθυντής του νοσοκομείου, Αμερίτ Τσοχαν.

Το Wimbledon βοηθάει επίσης και τους άπορους της τοπικής κοινότητας, προσφέροντας 200 γεύματα ημερησίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αυτά τα γεύματα θα περιλαμβάνουν και φρέσκες φράουλες πλέον.

Σε ετήσια βάση, περίπου 27 τόνοι φράουλες και 7,000 λίτρα κρέμα, καταναλώνονται κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων του Wimbledon Championships.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ