ΤΕΝΙΣ

Western & Southern Open: Ο μεγάλος τελικός

Western & Southern Open: Ο μεγάλος τελικός

Ο Μίλος Ράονιτς είναι το τελευταίο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει ο Νόβακ Τζόκοβιτς προκειμένου να κατακτήσει για δεύτερη φορά το Western & Southern Open.

Το θεόρατο εμπόδιο του Μίλος Ράονιτς στέκεται εμπόδιο ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και το δεύτερο τρόπαιό του στο Σινσινάτι. Οι δύο άνδρες θα αναμετρηθούν στον σημερινό (20:00) τελικό του Western & Southern Open που αποτελεί τον προάγγελο του Αμερικανικού Όπεν το οποίο ξεκινάει τη Δευτέρα στις ίδιες εγκαταστάσεις, της Νέας Υόρκης.

O Νόβακ Τζόκοβιτς έχει έναν τριπλό στόχο: τη συμπλήρωση δεύτερου Career Golden Masters, την ισοφάριση του ρεκόρ κατακτήσεων του Ναδάλ (35) και τη συνέχιση του τέλειου ρεκόρ που έχει κόντρα στον Καναδό big server (10-0). Το Νο1 του ταμπλό και του κόσμου, κατάφερε να αποφύγει την 4η συνεχόμενη ήττα του σε hard court από τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκουτ και παρά τα προβλήματα φυσικής κατάστασης που έδειξε να αντιμετωπίζει, πήρε την πρόκριση για τον 7ο τελικό του στο Σινσινάτι (1-5 το ρεκόρ του).

Το 2018, ο Νόλε συμπλήρωσε το Career Golden Masters, κατακτώντας στο Σινσινάτι το μοναδικό Masters που έλειπε από τη συλλογή του. Πρόκειται για ένα ιστορικό επίτευγμα που κανείς άλλος στο παρελθόν δεν είχε καταφέρει και πλέον ο 33χρονος Σέρβος έχει την ευκαιρία για να έχει πολλαπλούς τίτλους σε όλα τα 1000αρια τουρνουά στο ATP Tour. Έχει 6 τίτλους στο Μαϊάμι, από 5 σε Indian Wells και Παρίσι, από 4 σε Ρώμη, Καναδά και Σαγκάη, 3 στη Μαδρίτη, δύο στο Μόντε Κάρλο και 1 στο Σινσινάτι.

Djokovic's Masters 1000 Titles By Tournament

Tournaments Titles

Miami 6

Indian Wells, Paris 5

Rome, Canada, Shanghai 4

Madrid 3

Monte-Carlo 2

Cincinnati 1

H αποστολή του μόνο εύκολη δεν θα είναι μιας και ο Μίλος Ράονιτς πραγματοποιεί ένα από τα καλύτερα τουρνουά της καριέρας του και φαίνεται πως η διακοπή, λόγω της πανδημίας, του έκανε εξαιρετικά καλό.

Ο 29χρονος Καναδός, πρώην Νο3 και νυν Νο30 στον κόσμο, προέρχεται από τη σπουδαία επικράτηση επί του Στέφανου Τσιτσιπά στα ημιτελικά, δείχνοντας σε έναν ακόμη αγώνα πόσο δύσκολο είναι να "σπάσεις" το σερβίς του. Βέβαια, στον τελικό θα έχει απέναντί του τον κορυφαίο returner όλων των εποχών και σίγουρα θα χρειαστεί να ασκήσει περισσότερη πίεση με το μεγάλο του όπλο στο court του Νόλε.

Ο Ράονιτς επιστρέφει σε τελικό Masters διοργάνωσης μετά από 4.5 χρόνια (Indian Wells 2016) ενώ αυτός θα είναι ο 4ος τελικός σε Masters τουρνουά (0-3 το ρεκόρ του), ευελπιστώντας να γίνει ο πρώτος Καναδός που κατακτά τουρνουά της σειράς ATP 1000.

Μάλιστα, ο Ράονιτς κυνηγάει την ιστορία αφού αν κατακτήσει τον τίτλο, θα γίνει ο πρώτος στην Open Era που παίρνει Masters τουρνουά ως unseeded (0-11 οι προσπάθειες).

Νωρίτερα (18:00) θα διεξαχθεί ο γυναικείος τελικός του Western & Southern Open ανάμεσα στις Ναόμι Οσάκα και Βικτόρια Αζαρένκα. Είναι μια μεγάλη μάχη ανάμεσα σε δύο πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και δύο φορές πρωταθλήτριες σε Grand Slam τουρνουά.

Αυτή θα είναι η 4η συνάντηση των δύο κοριτσιών στο WTA Tour, με την 22χρονη Γιαπωνέζα να προηγείται 2-1 στις νίκες κόντρα στην 31χρονη Λευκορωσίδα.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Alastair Grant

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ