ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Η ώρα της μονομαχίας με τον Ράονιτς

Stefanos Tsitsipas of Greece returns the ball to Alberto Lim of the Philippines during their Davis Cup World Group II play-offs first round singles match in Manila, Philippines on Friday, March 6, 2020. Tsitsipas won 6-2, 6-1. (AP Photo/Aaron Favila)
Stefanos Tsitsipas of Greece returns the ball to Alberto Lim of the Philippines during their Davis Cup World Group II play-offs first round singles match in Manila, Philippines on Friday, March 6, 2020. Tsitsipas won 6-2, 6-1. (AP Photo/Aaron Favila) AP PHOTO/AARON FAVILA

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ρίχνεται στη μάχη το βράδυ (28/8, 20:00) για τον ημιτελικό του Western & Southern Open με τον Μίλος Ράονιτς. Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας.

Μετά από μια ημέρα "απεργίας", η δράση επιστρέφει στο Flushing Meadows με τη διεξαγωγή και των τεσσάρων ημιτελικών του Western & Southern Open σε άνδρες και γυναίκες. Το Louis Armstrong που είχε επιστρατευτεί για την καταπολέμηση του κορονοϊού, όταν η Νέα Υόρκη βίωνε τον εφιάλτη της πανδημίας την Άνοιξη, θα ανοίξει για πρώτη φορά τις πύλες του αυτή την εβδομάδα, καθώς εκεί θα διεξαχθούν οι δύο ανδρικοί ημιτελικοί.

Πρώτος ημιτελικός (20:00) αυτός ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Μίλος Ράονιτς. Ο Έλληνας πρωταθλητής αντιμετωπίζει για 4ο σερί παιχνίδι έναν από τους μεγάλους big server στο tour, μετά τις νίκες επί των Άντερσον, Ίσνερ και Όπελκα. Αυτή θα είναι μόλις η δεύτερη φορά που θα βρεθούν αντιμέτωποι, με τον πανύψηλο Καναδό να έχει επικρατήσει 3-0 σετ για τη φάση των '32" του φετινού Australian Open (7-5, 6-4, 7-6).

Αμέσως μετά (22:00), ο αήττητος μέσα στο 2020, Νόβακ Τζόκοβιτς, θα αντιμετωπίσει τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ που έδειξε τα δόντια του στην προημιτελική νίκη επί του υπερασπιστή του τίτλου, Ντανίλ Μεντβέντεφ ενώ τελευταία έχει εξελιχθεί σε δύσκολο γρίφο για τον Νόλε.

Ο 32χρονος Ισπανός, Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης, σε 11 αναμετρήσεις κόντρα στον Νόλε, μετράει τρεις νίκες ενώ στα τρία τελευταία, μεταξύ τους, παιχνίδια έχει δύο νίκες έναντι μιας του Σέρβου. Μάλιστα, ένα ακόμη στατιστικό που ενισχύει την επικινδυνότητα του αγώνα για τον Τζόκοβιτς είναι το γεγονός ότι ο Μπαουτίστα Αγκουτ τον έχει κερδίσει στα τρία τελευταία τους παιχνίδια σε hard court.

Ωστόσο, το Νο1 του ταμπλό και του κόσμου, είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό, έχοντας ανεβάσει στροφές στα τελευταία του παιχνίδια στη Νέα Υόρκη.

Στις γυναίκες, θα διεξαχθούν και οι δύο ημιτελικοί, μετά την απόφαση της Ναόμι Οσάκα να μην αποσύρει, τελικά, τη συμμετοχή της από την ημιτελική φάση.

Έτσι, η πρωταθλήτρια του US Open 2018 θα αντιμετωπίσει στο Grandstand (18:00GR) τη Βελγίδα, Ελισέ Μερτένς ενώ την ίδια ώρα στο Court 10 θα διεξαχθεί η αναμέτρηση της Βικτόρια Αζαρένκα με την Γιοχάνα Κόντα.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ