ΤΕΝΙΣ

Βιλάντερ: "Τζόκοβιτς, ο μεγάλος χαμένος της διακοπής"

Serbia's Novak Djokovic celebrates after defeating Switzerland's Roger Federer in their semifinal match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 30, 2020. (AP Photo/Andy Wong)
Serbia's Novak Djokovic celebrates after defeating Switzerland's Roger Federer in their semifinal match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 30, 2020. (AP Photo/Andy Wong) AP PHOTO/ANDY WONG

Ο Ματς Βιλάντερ χαρακτήρισε στην "L'Equipe" τον Νόβακ Τζόκοβιτς ως τον μεγάλο χαμένο της διακοπής λόγω του κορονοϊού.

Ο Ματς Βιλάντερ, σε εκτενή συνέντευξη του στην "L'Equipe", χαρακτήρισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς ως τον μεγάλο "χαμένο" της πολύμηνης διακοπής από την αγωνιστική δράση. Και δεν γίνεται να διαφωνήσει κανείς με τον παλαίμαχο Σουηδό τενίστα.

Ο Νόλε δεν είχε χάσει ούτε ματς στο φετινό τουρ κατακτώντας το ATP Cup, το Αυστραλιανό Όπεν και το Ντουμπάι, "τρέχοντας" μάλιστα αήττητο σερί στα μονά από το περσινό Davis Cup Finals, πριν έρθει ο κορονοϊός και διακόψει απότομα το μομέντουμ του Σέρβου.

Ο Ματς Βιλάντερ θεωρεί ότι ο Νόλε επηρεάζεται περισσότερο από αυτήν την κατάσταση και, σε δεύτερο πλάνο, η νέα γενιά τενιστών.

"Είναι πολύ κρίμα αυτό που συμβαίνει στον κόσμο και ο αντίκτυπος που υπάρχει στο τένις. Μου λείπει πάρα πολύ να δούμε αγώνες τένις. Χάσαμε την καλύτερη περίοδο της σεζόν: το Double Sunshine, τη χωμάτινη περίοδο, το Wimbledon. Είναι απαίσιο για όλους τους φίλους του αθλήματος. Και το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψουμε στη δράση. Είναι όπως ο ημιτελικός του Wimbledon το 2018 με τους Ίσνερ και Άντερσον! Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει!".

"Ο Τζόκοβιτς δεν είχε χάσει ούτε ματς στη σεζόν, οπότε ο κορονοϊός σίγουρα έχει επηρεάσει το μομέντουμ του. Είναι ο μεγάλος "χαμένος" της διακοπής. Πιστεύω ότι έχασαν έδαφος και οι καλύτεροι παίκτες της νέας γενιάς για τους οποίους πίστευα ότι το 2020 θα είχαν μεγάλες επιτυχίες. Έχω ξεχωρίσει τους Τσιτσιπά, Οζέρ-Αλιασίμ και Σαποβάλοφ. Θα έπαιρναν αυτοπεποίθηση από τις νίκες τους, έχουν προπονηθεί καλά αλλά τώρα μένουν αναγκαστικά πίσω. Θα τους λείψουν οι μεγάλοι αγώνες, ειδικά κόντρα στους Big3 που είναι και η υπέρτατη πρόκληση αυτή τη στιγμή".

"Αλλά μεγάλοι "χαμένοι" είναι και οι θεατές. Έχασαν πολύτιμους μήνες για να απολαύσουν λίγο ακόμα τον Φέντερερ και την Σερίνα των οποίων η καριέρα πλησιάζει στο τέλος. Είναι τεράστιο κρίμα και για αυτούς" συνόψισε ο Βιλάντερ.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Andy Wong

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ