ΤΕΝΙΣ

Βιλάντερ: "Το καλύτερο ματς όλων των εποχών είναι..."

Βιλάντερ: "Το καλύτερο ματς όλων των εποχών είναι..."
AP PHOTO/ROB GRIFFITH

Ο Ματς Βιλάντερ βρίσκεται σε διαδικασία αναπόλησης του παρελθόντος, δεδομένης και της απουσίας αγωνιστικής δράσης και επέλεξε το, κατά τη γνώμη του, καλύτερο ματς όλων των εποχών (VIDEOS)!

Και για να το βρει, επέστρεψε στα χρόνια που ήταν ο ίδιος επαγγελματίας τενίστας. Επέλεξε λοιπόν τον θρυλικό τελικό του Wimbledon το 1980, τον υπέρτατο αγώνα μεταξύ "πάγου" και "φωτιάς", το φοβερό δηλαδή ματς μεταξύ των Μπιορν Μποργκ και Τζον ΜάκΕνρο που βρήκε νικητή τον Σουηδό θρύλο που έφτασε τα πέντε σερί κερδισμένα Wimbledon.

Highlight, φυσικά, του ματς ήταν ένα απίστευτο tie break στο τέταρτο σετ το οποίο και κέρδισε ο 21χρονος τότε Αμερικανός με 18-16 σώζοντας σωρεία match points!

Στο τέλος, όμως, η ολύμπια ψυχραιμία του Σκανδιναβού Μποργκ υπερίσχυσε και "γράφτηκε" ιστορία στο ιστορικότερο τουρνουά τένις στον κόσμο!

Ο ΜακΕνρο θα κατακτούσε τελικά το Wimbledon έναν χρόνο αργότερα...

"Για μένα, αυτό το ματς είναι το καλύτερο όλων των εποχών! Είναι η "τέλεια" αντίθεση τόσο του στιλ παιχνιδιού όσο και της προσωπικότητας!

Το τένις ήταν στο μεταίχμιο από μια περίοδο που ήταν σπορ των "ευγενών" στο να πρωταγωνιστούν δύο τύποι με μακριά μαλλιά και αξυρισιά!

Από τη μία πλευρά, ο Μποργκ ήταν ο τέλειος επαγγελματίας,ο πιο γρήγορος τενίστας που είδα ποτέ, ψύχραιμος, χαμηλών τόνων αλλά και ένας σούπερ σταρ του μεγέθους ενός Μοχάμεντ Άλι και του Πελέ.

Από την άλλη ο ΜακΕνρο, με τα καλύτερα "χέρια" που έχω δει ποτέ σε τενίστα και με ένα πολύ κακό ταμπεραμέντο που όμως δεν τον εμπόδιζε από το να κερδίζει!

Όλοι το συγκρίνουν με τον τελικό του 2008 ανάμεσα στους Φέντερερ και Ναδάλ, επίσης ένα τρομερό ματς ανάμεσα σε δύο εντελώς διαφορετικό στιλ αθλητών. Για μένα, αυτό το ματς είναι το δεύτερο καλύτερο όλων των εποχών" ανέλυσε ο Βιλάντερ.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ