ΤΕΝΙΣ

Βιλάντερ: "Φέτος ο Ναδάλ θα γίνει ο GOAT"

Spain's Rafael Nadal celebrates after winning the third set against Australia's Nick Kyrgios during their fourth round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 27, 2020. (AP Photo/Lee Jin-man)
Spain's Rafael Nadal celebrates after winning the third set against Australia's Nick Kyrgios during their fourth round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 27, 2020. (AP Photo/Lee Jin-man) AP

Ο Ματς Βιλάντερ πιστεύει ότι ο Ράφα Ναδάλ θα θριαμβεύσει στο Γαλλικό Όπεν και μαζί με τον τίτλο στο Παρίσι θα αναδειχθεί και Greatest of All Time

Ρότζερ Φέντερερ, Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζουν να παλεύουν για τον άτυπο τίτλο του κορυφαίου όλων των εποχών και παρ'ότι ο Σέρβος φαίνεται να βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, καταρρίπτοντας ρεκόρ και μειώνοντας τη διαφορά από τους άλλους δύο, ο Ματς Βιλάντερ πιστεύει ότι ο Ναδάλ είναι αυτός που θα κόψει πρώτος το νήμα του GOAT και μάλιστα στη φετινή σεζόν.

Ο ειδικός συνεργάτης του Eurosport, μίλησε στο Tennishead και αναφέρθηκε στη μάχη των τριών.

"Πιστεύω αυτή τη χρονιά ο Ράφαελ Ναδάλ θα γίνει ο κορυφαίος όλων των εποχών, στα χαρτιά. Λέω στα χαρτιά γιατί δεν μπορείς να τον συγκρίνεις στο γήπεδο με τον Ρότζερ Φέντερερ. Είναι αδύνατο. Ο Ρότζερ είναι 5-6 χρόνια μεγαλύτερος. Όμως, στα χαρτιά ο Ράφαελ Ναδάλ μπορεί να γίνει ο κορυφαίος όλων και μάλιστα από φέτος".

Πέρυσι, ο 33χρονος Ισπανός κατέκτησε δύο Major τίτλους και έφτασε τους 19, έναν μόλις λιγότερο από τον Ρότζερ Φέντερερ (20), με τον Βιλάντερ να πιστεύει ότι και φέτος ο Ναδάλ θα κερδίσει Grand Slam.

"Πιστεύω ότι ο Ράφα είναι πολύ έξυπνος. Όταν παίζει ξέρει ότι είναι σε καλή φυσική κατάσταση για να το κερδίσει. Φέτος πιστεύω θα ισοφαρίσει τον Φέντερερ, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να παραμείνει στο Νο1. Το λέω αυτό γιατί πέρυσι ήταν μεγάλη σεζόν με το Davis Cup και φέτος υπήρχε και το ATP Cup. Νιώθω ότι θα χρειαστεί ένα διάλειμμα αυτή τη χρονιά και αυτό δεν είναι καλό για την κατάταξη.

Όμως ο Ράφα δεν παίζει πια για την κατάταξη. Νομίζω ότι παίζει για να κερδίζει Grand Slam κι αν αυτό τον βοηθάει και στη βαθμολογία, έχει καλώς αλλά πιστεύω ότι κυνηγάει να κατακτήσει ένα ή δύο Grand Slam και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει", πρόσθεσε ο Σουηδός αναλυτής.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ