ΤΕΝΙΣ

Βιλάντερ: "Αυτά είναι τα dark horses του US Open"

Gael Monfils of France, left, and Mats Wilander  chat on the bench during his match against Nick Kyrgios of Australia  during a Fast4 tennis tournament in Sydney, Australia, Monday, Jan. 11, 2016.(AP Photo/Rob Griffith)
Gael Monfils of France, left, and Mats Wilander chat on the bench during his match against Nick Kyrgios of Australia during a Fast4 tennis tournament in Sydney, Australia, Monday, Jan. 11, 2016.(AP Photo/Rob Griffith) AP PHOTO/ROB GRIFFITH

Ο Ματς Βιλάντερ ανέλυσε την κλήρωση του ανδρικού ταμπλό στο φετινό US Open και ξεχώρισε τους νεαρούς που μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Ο Σουηδός σχολιαστής του Eurosport και πρώην Νο1 τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, θεωρεί πως ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, όμως υπάρχουν τενίστες που μπορούν να τον "χτυπήσουν" υπό προϋποθέσεις. Μέσα σε αυτούς, ο Βιλάντερ τοποθέτησε και τον δικό μας, Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος βρίσκεται στο Νο4 του ταμπλό στη Νέα Υόρκη, απόντος του Ράφα Ναδάλ και του Ρότζερ Φέντερερ.

Αναλυτικά όσα είπε:

"Θα δώσω πολύ μεγάλη σημασία την πρώτη εβδομάδα στους δυο Καναδούς. Τον Ντένις Σαποβάλοφ και τον Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ. Είναι οι δυο τενίστες που δεν έχουν κάνει το μεγάλο breakthrough ακόμη και πιστεύω ότι μπορούν να το κάνουν σε ένα Μajor όπως αυτό. Φυσικά, θα έχω το νου μου και στον Στέφανο Τσιτσιπά, γιατί είναι πολύ πιο έτοιμος από τους προαναφερθέντες. Μπορεί να βρεθεί πολύ ψηλά στο τουρνουά, μας το έχει δείξει άλλωστε και στο Αυστραλιανό Όπεν του 2019.

Θέλω να δω νέους τενίστες να πηγαίνουν μακριά σε ένα Grand Slam, ειδικά τώρα που λείπουν αρκετοί από τους κορυφαίους της ΑΤΡ. Θα δούμε αρκετά περίεργα matchups ανά γύρο κι αυτό είναι λογικό, αν συνυπολογίσει κανείς την κατάσταση που επικρατεί στο Tour. Θα είναι πολύ συναρπαστικό το φετινό US Open, γιατί θα δούμε καινούριους παίκτες, να φτάνουν μέχρι τέλους.

Ο Τζόκοβιτς και ο Τιμ είναι τα δυο μεγάλα φαβορί για τον τίτλο, γιατί είναι best of five ματς. Πολύ δύσκολα μπορούν να χάσουν αν βρεθούν σε καλή κατάσταση. Ο Τιμ δεν είχε την καλύτερη προετοιμασία, οπότε είναι πιο πίσω από τον Νόλε στις πιθανότητες κατάκτησης".

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Rob Griffith

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ