ΤΕΝΙΣ

"Βασιλιάς" στη Μαδρίτη ο Ναδάλ

Spain's Rafael Nadal celebrates winning the final of the Madrid Open tennis tournament in two sets, 7-6 (10-8), 6-4, in Madrid, Spain, Sunday, May 14, 2017. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)
Spain's Rafael Nadal celebrates winning the final of the Madrid Open tennis tournament in two sets, 7-6 (10-8), 6-4, in Madrid, Spain, Sunday, May 14, 2017. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza) AP

Ο Ράφα Ναδάλ μετά από μία μεγάλη μάχη με τον Ντόμινικ Τίεμ επιβλήθηκε με 7-6 (8), 6-4 και κατέκτησε για πέμπτη φορά στην καριέρα του το τουρνουά της Μαδρίτης. (VIDEO)

H "χωμάτινη" περίοδος ανήκε στον Ναδάλ. Ο σπουδαίος τενίστας από τη Μαγιόρκα επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και μετά από μία μεγάλη μάχη με τον Ντόμινικ Τίεμ επιβλήθηκε με 7-6 (8), 6-4 και κατέκτησε για πέμπτη φορά στην καριέρα του το τουρνουά της Μαδρίτης.

Ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τον Ναδάλ στα κρίσιμα σημεία να βρίσκει τον τρόπο ώστε να απαντά στους Αυστριακό.

Ενδεικτικό της μάχης που έδωσαν οι δυο τους είναι το γεγονός ότι χρειάστηκε μία ώρα και 18 λεπτά για να κριθεί το πρώτο σετ. Ο Τίεμ προηγήθηκε με 3-1 με τον Ναδάλ να απαντά με τρία κερδισμένα game για να προηγηθεί με 4-3. Μάλιστα, ο Ναδάλ έφτασε κοντά στην κατάκτηση του σετ όταν έφτασε να προηγείται με 5-4 και 0-40, αλλά ο Τίεμ κατάφερε να κρατήσει το σερβίς τους. Στη συνέχεια κανένας από τους δύο δεν κατάφερε να πάρει το σετ στην κανονική του διάρκεια και έτσι οδηγηθήκαμε στο tie break. Εκεί ο Ναδάλ μετά από τέσσερα χαμένα set points κατάφερε να κάνει το 10-8 και να πάρει το πρώτο σετ.

Το δεύτερο σετ ήρθε πιο εύκολα για τον Ναδάλ. Ο Ισπανός προηγήθηκε με 2-0 και 4-2, κράτησε στην προσπάθεια του Τίεμ να κάνει την αντεπίθεση του και έσωσε το break του Αυστριακού για να κατακτήσει τον τίτλο με 7-6 (8), 6-4.

Αυτός ήταν ο τρίτος συνεχόμενος τίτλος στη "χωμάτινη" περίοδο για τον Ναδάλ μετά το Μόντε Κάρλο και τη Βαρκελώνη. Παράλληλα, έφτασε τους 30 τίτλους Masters και συνολικά τους 52 στο χώμα!

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του τελικού

Photo credits: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ