ΤΕΝΙΣ

Βάλτε δύσκολα στον Τιμ

Austria's Dominic Thiem reacts as he plays United States' Sam Querrey in a Men's singles match during day two of the Wimbledon Tennis Championships in London, Tuesday, July 2, 2019. (AP Photo/Tim Ireland)
Austria's Dominic Thiem reacts as he plays United States' Sam Querrey in a Men's singles match during day two of the Wimbledon Tennis Championships in London, Tuesday, July 2, 2019. (AP Photo/Tim Ireland) AP PHOTO/TIM IRELAND

Επιστρέφοντας από σετ και break κάτω, ο Ντόμινικ Τιμ ξεπέρασε το δύσκολο εμπόδιο του Ζαούμ Μουνάρ για το 2ο γύρο του Rio Open στην Βραζιλία.

Μαθημένος υπό πίεση, ο Ντόμινικ Τιμ αντέδρασε άψογα στις κρίσιμες στιγμές του βραδινού αγώνα με τον Ζάουμ Μουνάρ για το 2ο γύρο του Rio Open στη Βραζιλία και προκρίθηκε στα προημιτελικά της χωμάτινης διοργάνωσης των 2εκ. δολαρίων.

Ο 26χρονος Αυστριακός, επικράτησε 6-7(5), 6-3, 6-4 του αντιπάλου του, μετά από 2 ώρες και 43 λεπτά συναρπαστικής μάχης και συνέχισε την προσπάθεια κατάκτησης του δεύτερου τίτλου του στο Ρίο ντε Τζανέιρο, μετά από αυτόν το 2017.

Το Νο1 του ταμπλό, χρειάστηκε να ανατρέψει το προβάδισμα με σετ και με 2-0 game του Μουνάρ στο 2ο σετ, πετυχαίνοντας την τρίτη του νίκη κόντρα στον 22χρονο Ισπανό σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

"Αυτό που μετράει είναι πάντα η νίκη. Αυτό έκανα σήμερα. Πάλεψα σπουδαία από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο. Είμαι υπερήφανος για τον εαυτό μου που κατάφερα να κερδίσω. Αύριο είναι μια νέα μέρα", είπε το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Με αυτή τη νίκη, ο Τιμ βρίσκεται μια ανάσα από την άνοδο στο career high Νο3 της ATP. Με πρόκριση στα ημιτελικά του Ρίο, θα ξεπεράσει τον Ρότζερ Φέντερερ που άλλωστε θα μείνει και εκτός δράσης για 4 μήνες και αναμένεται να χάσει κι άλλο έδαφος στην κατάταξη της ATP.

Στους "8" του Ρίο, ο Τιμ θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό qualifier, Νο128 στον κόσμο, Τζιανλούκα Μάγκερ ο οποίος κέρδισε με τη σειρά του 6-3, 7-6(5) τον Ζοάο Ντομίνγκεζ ενώ στον 1ο γύρο είχε αποκλείσει τον Κάσπερ Ρουντ που προερχόταν από τίτλο στο Μπουένος Άιρες.

Λίγο νωρίτερα, ο Μπόρνα Τσόριτς πέτυχε πολύ δύσκολη νίκη απέναντι στον 19χρονο Βραζιλιάνο, Τιάγκο Σίμπουθ Γουάιλντ με 6-1, 1-6, 7-6(5) μετά από 2 ώρες και 21 λεπτά αμφίρροπου αγώνα.

Στα προημιτελικά, ο Τσόριτς θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό, Λορένζο Σονέγκο που έκανε την έκπληξη και απέκλεισε με 7-6(5), 7-6(5), το Νο2 του ταμπλό, Ντούσαν Λάγιοβιτς.

Οι προημιτελικοί του Rio Open:

Τιμ - Μάγκερ
Μπαλάζ - Μαρτίνεζ
Γκαρίν - Κορία
Τσόριτς - Σονέγκο

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ