ΤΕΝΙΣ

Βαλδερδού: "Όποιος παρομοιάζει τον Ντίμιτροφ με τον Φέντερερ δεν έχει ιδέα"

Roger Federer, left,  of Switzerland is congratulated by Grigor Dimitrov of Bulgaria after their third round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 22, 2016.(AP Photo/Aaron Favila)
Roger Federer, left, of Switzerland is congratulated by Grigor Dimitrov of Bulgaria after their third round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 22, 2016.(AP Photo/Aaron Favila) AP

Ο Ντάνι Βαλβερδού μίλησε για όσους συγκρίνουν τον Ντίμιτροφ με τον Φέντερερ και φρόντισε να τους βάλει στη θέση τους με απολαυστικές ατάκες!

Στην καριέρα του έχει προπονήσει τόσο τον Άντι Μάρεϊ όσο και τον Γκριγκόρ Ντίμιτροφ. Μάλιστα, παραμένει προπονητής του Βούλγαρου τον οποίο έχει οδηγήσει μέχρι το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά και στην επάνοδο του στους τίτλους.

Ο λόγος για τον Ντάνι Βαλβερδού, ο οποίος για πολλούς θεωρείται ο άνθρωπος που ανέβασε επίπεδο τον Γκριγκόρ Ντίμιτροφ.

Μόνο που στις δηλώσεις που έκανε φρόντισε να βάλει στη θέση τους όσους συγκρίνουν τον Βούλγαρο με τον Φέντερερ. Στη αρχή της καριέρας του όλοι τον συνέκριναν με τον σπουδαίο Ελβετό αλλά αυτό είναι κάτι που βρίσκει κάθετα αντίθετο τον προπονητή από τη Βενεζουέλα.

Η αλήθεια είναι πως ο Ντίμιτροφ είναι ένας καλός παίκτης, αλλά όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και ο Βαλβερδού "όσοι παρομοιάζουν τον Ντιμιτρόφ με τον Ρότζερ Φέντερερ, δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλάνε".

Αναλυτικά όσα είπε: "Δεν ήμουν μαζί του τα προηγούμενα χρόνια όταν έκανε την αλλαγή από τα juniors στο επαγγελματικό τένις, αλλά έβλεπα ότι όλοι περίμεναν πολλά περισσότερα από τον “Ντίμι”, δεν μπόρεσε να τους δικαιώσει.

Έβλεπα, τον παρομοίαζαν με τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών στο άθλημα, όσοι τα έλεγαν αυτά δεν ξέρουν από τένις. Πραγματικά όσοι παρομοιάζουν τον Ντιμιτρόφ με τον Ρότζερ Φέντερερ, δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλάνε.

Όταν παρομοιάζεις έναν 19χρονο με έναν που έχει κερδίσει 12 ή 14 Grand Slam τίτλους εκείνη την εποχή, μόνο άσχετος μπορεί να είσαι. Λογικά εκείνοι οι άνθρωποι δεν ήξεραν πολλά πράγματα για το άθλημα.

Είναι δυο εντελώς διαφορετικοί παίκτες που έχουν απλά παρόμοια τεχνική στα χτυπήματά τους, αλλά δεν μπορούν να συγκριθούν ή οτιδήποτε τέτοιο, είναι κακό. Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις τον Ρότζερ, μόνο που το… σκέφτεσαι χάνεις. Μιλάμε για κάποιον που τον σέβονται όλοι οι τενίστες ανά τα χρόνια".

Photo credits: AP Photo/Aaron Favila

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ