ΤΕΝΙΣ

US Open: Θα γίνει η κατηγορία τένις με αμαξίδιο

Japan's Yui Kamiji, left, and Britain's Jordanne Whiley, right, celebrate after defeating Dieke De Groot and Aniek Van Koot of the Netherlands in the women's wheelchair doubles final at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 31, 2020. (AP Photo/Dita Alangkara)
Japan's Yui Kamiji, left, and Britain's Jordanne Whiley, right, celebrate after defeating Dieke De Groot and Aniek Van Koot of the Netherlands in the women's wheelchair doubles final at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 31, 2020. (AP Photo/Dita Alangkara) AP

Οι πιέσεις των αθλητών του τένις με αμαξίδιο αλλά και η συμβολή των Μάρεϊ, Φέντερερ ανάγκασαν τους διοργανωτές του US Open να συμπεριλάβουν το άθλημα στο πρόγραμμα του Νοεϋορκέζικου Grand Slam.

Οι πιέσεις των αθλητών του τένις με αμαξίδιο αλλά και η συμβολή των Άντι Μάρεϊ, Ρότζερ Φέντερερ ανάγκασαν τους διοργανωτές του Αμερικανικού Όπεν να αναθεωρήσουν την αρχική τους απόφαση και να συμπεριλάβουν το άθλημα στο πρόγραμμα του Νοεϋορκέζικου Grand Slam.

Ο Ντίλαν Άλκοτ που βρίσκεται στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή ενώ στο ευχαριστήριο μήνυμά του στο twitter, ευχαρίστησε τον Μάρει, τον Φέντερερ και κάποιους άλλους τενίστες-τενίστριες του Top20 που βοήθησαν.

"Τουλάχιστον τώρα έχουμε τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους συναδέλφους μας, όπως μας αξίζει. Ξεχωριστό ευχαριστώ στον Άντι Μάρει και στον Ρότζερ Φέντερερ. Ήταν σημαντική η στήριξη που είχαμε από τους κορυφαίους του κόσμου", έγραψε ο Άλκοτ.

"Η απόφαση πάρθηκε μετά από πολλαπλά meetings με αθλητές τένις με αμαξίδιο και την διεθνή ομοσπονδία αντισφαίρισης. Το US Open 2020 θα φιλοξενήσει Wheelchair κατηγορίες άνδρες, γυναίκες μονά και διπλά" ανέφερε σε ανακοίνωσή της η USTA.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ