ΤΕΝΙΣ

US Open: Συγκλονιστικός ο Τιμ, στον τελικό με 3-0 νίκη επί του Μεντβέντεφ

Austria's Dominic Thiem gestures to the chair umpire during his men's singles final against Serbia's Novak Djokovic at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Sunday, Feb. 2, 2020. (AP Photo/Andy Brownbill)
Austria's Dominic Thiem gestures to the chair umpire during his men's singles final against Serbia's Novak Djokovic at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Sunday, Feb. 2, 2020. (AP Photo/Andy Brownbill) AP PHOTO/ANDY BROWNBILL

Στον 4ο Grand Slam τελικό της καριέρας του προκρίθηκε ο Ντόμινικ Τιμ μετά από μια συγκλονιστική εμφάνιση στο 2ο ημιτελικό του Αμερικανικού Όπεν κόντρα στον περσινό φιναλίστ της διοργάνωσης, Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο χαρισματικός Αυστριακός, κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό στον αριστερό αστράγαλο και να σώσει set points του αντιπάλου του στο 2ο και 3ο σετ για να φτάσει στη σπουδαία νίκη με 6-2, 7-6(7), 7-6(5)μετά από 3 ώρες συναρπαστικής μάχης στο Arthur Ashe.

Το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, θα αγωνιστεί για δεύτερο συνεχόμενο Grand Slam στον τελικό Major διοργάνωσης, όμως αυτή τη φορά δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει κάποιο μέλος του Big 3 αλλά τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ που λίγο νωρίτερα ανέτρεψε το προβάδισμα με 0-2 σετ του Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, παίρνοντας το εισιτήριο για τον παρθενικό του τελικό σε Grand Slam. Ο Τιμ διατηρεί θετικό ρεκόρ 7-2 απέναντι στον Γερμανό ενώ έχει κερδίσει τα τρία τελευταία ραντεβού τους στο tour.

" Είναι όλα ή τίποτα. Θα είναι ένα εντελώς ανοιχτό παιχνίδι. Ανυπομονώ γι'αυτό το ματς. Έχουμε μια εξαιρετική φιλία και αντιζηλία. Είναι απίστευτο που θα συναντηθούμε σε έναν τελικό Grand Slam με τον Σάσα" είπε στην on court συνέντευξή του ο Ντόμινικ Τιμ.

Για να βρεθεί, όμως, στον 4ο τελικό του σε Grand Slam και να γίνει ο πρώτος Αυστριακός στην ιστορία που φτάνει στον τελικό του Αμερικανικού Όπεν, ο Ντόμινικ Τιμ "έφτυσε αίμα".

Μετά την απόλυτη κυριαρχία του στο εναρκτήριο σετ, όπου επιτέθηκε έξυπνα στον Μεντβέντεφ και σημείωσε δύο breaks έναντι καμιάς ευκαιρίας του Ρώσου, ο Τιμ χρειάστηκε να παλέψει σκληρά για να καταφέρει να κλείσει το ματς στα τρία σετ.

Ο Μεντβέντεφ που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του μετά το νωχελικό 1ο σετ, σέρβιρε για την κατάκτηση και του 2ου (5-4) και του 3ου σετ (5-3), όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το σερβίς του, έχοντας απέναντί του έναν διψασμένο και αποφασισμένο Τιμ.

O Ρώσος, Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, είχε set point τόσο στο 2ο (στο 6-5 του tie break) όσο και στο 3ο σετ (στο 5-4, 40/30 game) αλλά είχε την ατυχία να πέσει πάνω στον αλύγιστο Dominator που παρά το πρόβλημα τραυματισμού στον αριστερο αστράγαλο στο τελος του 2ου σετ, έμεινε όρθιος και ζωντανός στο κεντρικό court.

" Λατρεύω αυτά τα μεγάλα παιχνίδια. Γι'αυτό προπονούμαι, για να μπορώ να αντιμετωπίσω τους κορυφαίους αντιπάλους στις μεγάλες σκηνές. Μετά το 1ο σετ και οι δύο παίξαμε σπουδαίο τένις. Θα μπορούσα εύκολα να κυνηγάω στο σκορ με 1-2 σετ. Είμαι πολύ χαρούμενος που πέρασα. Ήταν ένας σπουδαίος ημιτελικός" είπε ο 27χρονος Αυστριακός.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ