ΤΕΝΙΣ

US Open: Στο ίδιο ταμπλό Τζόκοβιτς και Τσιτσιπάς

US Open: Στο ίδιο ταμπλό Τζόκοβιτς και Τσιτσιπάς
AP PHOTO/ANDY WONG

Πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη κλήρωση του US Open, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να τοποθετείται στο ίδιο ταμπλό με τον Νο1 τενίστα του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Το απόγευμα της Πέμπτης έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη η κλήρωση για το ανδρικό ταμπλό του Αμερικανικού Όπεν, που θα ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου στο Flushing Meadows.

Βατή κλήρωση για τον Νο4 του ταμπλό, Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος έχει πιθανή συνάντηση στα ημιτελικά με τον κορυφαίο τενίστα του πλανήτη, Νόβακ Τζόκοβιτς. Στρωμένος... με ροδοπέταλα ο δρόμος του Ντανίλ Μεντβέντεφ στο κάτω μέρος του ταμπλό.

Μπορεί οι απουσίες των Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ από το main draw να είναι ηχηρές, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δούμε φέτος μεγάλα ντέρμπι στη Νέα Υόρκη. Η κλήρωση της Πέμπτης, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι τις επόμενες δυο εβδομάδες αναμένεται να δούμε πλούσιο θέαμα, στις άδειες, παρ’ όλα αυτά, κερκίδες των γηπέδων.

Η κλήρωση στο πάνω μέρος του ταμπλό

Ξεκινώντας από τις διασταυρώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά, ο Έλληνας πρωταθλητής θα βρει στον 1ο γύρο τον Ισπανό Άλμπερτ Ράμος Βινόλας, ο οποίος δεν φημίζεται για τις ικανότητές του στα hard courts.

Στον 2ο γύρο, εφόσον προκριθεί, ο Στεφ έχει φαινομενικά εύκολη κλήρωση, μιας και θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Μάξιμ Κρέσι και Γιόσεφ Κόβαλικ. Από τον 3ο γύρο ξεκινούν τα πρώτα δυνατά τεστ.

Στην φάση των "32" λοιπόν, ο 22χρονος Έλληνας διασταυρώνεται με τον Μπόρνα Τσόριτς, ο οποίος κατέχει τη θέση Νο27 στο ταμπλό του φετινού US Open. Στη φάση των "16", ο Τσιτσιπάς θα παίξει πιθανότατα με έναν εκ των Ντούσαν Λάγιοβιτς και Κριστιάν Γκαρίν.

Εφόσον φτάσει στα προημιτελικά, θα περιμένει έναν εκ των Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Κέβιν Άντερσον, Ντιέγκο Σβάρτζμαν και Χούμπερτ Χουρκάτζ.

Κάπου εκεί, έρχεται η πολύ σπουδαία διασταύρωσή του, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Έλληνας μπορεί να ήταν τυχερός στην κλήρωση μέχρι τα προημιτελικά, όμως δεν μπόρεσε να γλιτώσει τον Νόλε, ο οποίος είναι επικεφαλής του ταμπλό.

Για να φτάσει στα ημιτελικά ο Σέρβος όμως, θα πρέπει να αποκλείσει κατά σειρά τους: Ντζουμούρ (1R), Έντμουντ(2R), Στρουφ(3R), Ίσνερ(4TH) και Γκοφάν ή Σαποβάλοφ (QF). Διόλου εύκολη κλήρωση λοιπόν για τον Τζόκοβιτς.

Η κλήρωση στο κάτω μέρος του ταμπλό

Στην άλλη πλευρά του main draw, ξεχωρίζουν τα ονόματα των Ντομινίκ Τιμ (Νο2), Ντανίλ Μεντβέντεφ (Νο3)μ Ματέο Μπερετίνι (Νο6) και Άντι Μάρεϊ.

Την καλύτερη κλήρωση έχει ο Ρώσος, περυσινός φιναλίστ στη Νέα Υόρκη, ο οποίος είναι και το φαβορί για να βρεθεί στον τελικό, αν συνυπολογίσει κανείς την κακή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Τιμ.

Ο Αυστριακός κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τον Ζαούμε Μουνάρ στον 1ο γύρο, ενώ στον 2ο διασταυρώνεται με έναν εκ των Κλαν και Ναγκάλ. Στους "32" έρχεται το πρώτο σπουδαίο ματς, κόντρα στον Μαρίν Τσίλιτς!

Οζέρ Αλιασίμμ Ντάνιελ Έβανς και Άντι Μάρεϊ είναι οι πιθανοί αντίπαλοι του Τιμ στον 4ο γύρο, ενώ στα προημιτελικά ο Νο2 τενίστας του ταμπλό έχει πιθανούς αντιπάλους τους Μίλος Ράονιτς, Μπαουτίστα Άγκουτ, Κάρεν Κατσάνοφ και Άλεξ Ντε Μινόρ.

Ο Μάρεϊ θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του κόντρα στον Γιοσίτο Νισιόκα, ενώ στον 2ο γύρο είναι πιθανό σπουδαίο ντέρμπι κόντρα στον Αλιασίμ.

Όσον αφορά τον Μεντβέντεφ, πριν από μια ενδεχόμενη μάχη με τον Τιμ στα ημιτελικά, πρέπει να θέση νοκ-άουτ τους: Ντελμπόνις (1R), Ντζέρε (2R), Πέγια (3R), Ντιμιτρόφ (4TH) και Μπερετίνι ή Ρούμπλεφ (QF).

Πιθανοί προημιτελικοί

Τζόκοβιτς – Γκοφάν

Τσιτσιπάς – Ζβέρεφ

Μεντβέντεφ – Μπερετίνι

Τιμ – Μπαουτίστα Άγκουτ

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ