ΤΕΝΙΣ

US Open: Σήμερα η πρεμιέρα, αλλά με ανησυχία

The US Open logo is shown on the Arthur Ashe Stadium at the USTA Billie Jean King National Tennis Center during the Western & Southern Open tennis tournament at the Billie Jean King National Tennis Center Thursday, Aug. 27, 2020, in New York. The tournament was put on hold for a day in a call for racial justice Thursday after Jacob Blake, a Black man, in Wisconsin was shot by police. (AP Photo/Frank Franklin II)
The US Open logo is shown on the Arthur Ashe Stadium at the USTA Billie Jean King National Tennis Center during the Western & Southern Open tennis tournament at the Billie Jean King National Tennis Center Thursday, Aug. 27, 2020, in New York. The tournament was put on hold for a day in a call for racial justice Thursday after Jacob Blake, a Black man, in Wisconsin was shot by police. (AP Photo/Frank Franklin II) AP

Έφταε η ώρα για την έναρξη του US Open, με αρκετή ανησυχία βέβαια λόγω του κορονοϊού.

Ξεκινάει σήμερα το πρώτο Grand Slam που διεξάγεται σε περίοδο πανδημίας και ήδη είχαμε το πρώτο θετικό κρούσμα αθλητή που δεν γνωρίζουμε πόσο θα επηρεάσει την πρεμιέρα και γενικά την εξέλιξη του Αμερικανικού Όπεν.

Ο Μπενουά Περ βρέθηκε θετικός και αποσύρθηκε από το ταμπλό, ωστόσο είναι άγνωστο τι θα γίνει με τις επιβεβαιωμένες επαφές που είχε τις προηγούμενες ημέρες ο Γάλλος, κάποιες εκ των οποίων αγωνίζονται στην πρεμιέρα της Δευτέρας. Χωρίς κόσμο στις κερκίδες και με έντονη ανησυχία, λοιπόν, ξεκινάει σήμερα το US Open με τους Τζόκοβιτς, Τσιτσιπά, Ζβέρεφ, Πλίσκοβα, Κβίτοβα και Οσάκα να συγκεντρώνουν τα βλέμματα.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς που προέρχεται από την κατάκτηση του τίτλου στο Western & Southern Open, καλείται να ξεπεράσει την κούραση από τους συνεχόμενους αγώνες και να παρουσιαστεί πανέτοιμος για την βραδινή αναμέτρηση στο Arthur Ashe (02:00 - Eurosport) απέναντι στον Νταμίρ Τζουμχούρ. Το Νο1 του ταμπλό και του κόσμου, θα ξεκινήσει την αναζήτηση του 18ου Grand Slam της καριέρας του, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την απουσία των δύο βασικών του αντιπάλων, Φέντερερ και Ναδάλ αλλά και του Στάνισλας Βαβρίνκα που τον δυσκολεύει πολύ στις μεταξύ τους συναντήσεις σε μεγάλα τουρνουά.

Λίγο νωρίτερα στο Court 17 (22:00 - Eurosport), ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον αριστερόχειρα Ισπανό, Άλμπερτ Ράμος, έχοντας φέτος την ευκαιρία να πραγματοποιήσει την καλύτερή του πορεία στο Νεοϋορκέζικο Grand Slam. Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε να βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση κατά τη διάρκεια του Western & Southern Open, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά.

Από το σημερινό πρόγραμμα της 1ης ημέρας, ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με τον φιναλίστ του US Open 2017 και πρώην Νο3 του κόσμου, Κέβιν Άντερσον, στο Arthur Ashe (20:00). Ο Γερμανός, σε πέντε αναμετρήσεις με τον Άντερσον, μετράει ισάριθμες νίκες και είναι το φαβορί για την είσοδο στη φάση των "64".

Την επικίνδυνη συμπατριώτισσά της, Μισάκι Ντόι αντιμετωπίζει η πρωταθλήτρια του US Open 2018, Ναόμι Οσάκα στο τελευταίο παιχνίδι του κεντρικού court (04:00) ενώ το Νο1 του ταμπλό και του κόσμου, Καρολίνα Πλίσκοβα, ανοίγει την αυλαία στο Arthur Ashe (18:00GR) αντιμετωπίζοντας την άσημη Ουκρανή, Ανχελίνα Καλίνινα.

US Open Preview Show: New York Tough

More than a slam. This is New York.

Δημοσιεύτηκε από US Open Tennis Championships στις Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Frank Franklin II

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ