ΤΕΝΙΣ

US Open: Πρώτος τελικός για τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ

Germany's Alexander Zverev waves to the crowd after losing to Austria's Dominic Thiem in their semifinal match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 31, 2020. (AP Photo/Andy Brownbill)
Germany's Alexander Zverev waves to the crowd after losing to Austria's Dominic Thiem in their semifinal match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 31, 2020. (AP Photo/Andy Brownbill) AP PHOTO/ANDY BROWNBILL

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ προκρίθηκε στον παρθενικό του τελικό Grand Slam ανατρέποντας το 0-2 κόντρα στον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα!

Στον πρώτο του τελικό Slam προκρίθηκε, επιτέλους, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ!

Στον δεύτερο του ημιτελικό Slam, o 23χρονος Γερμανός παρουσιάστηκε εντελώς εκτός τόπου και χρόνου για δύο σετ, ωστόσο, κατάφερε να ανασυγκροτηθεί από το τρίτο σετ και, μετά από μια τρομερή ανατροπή, να κερδίσει τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα με 3-6, 2-6, 6-3, 6-4, 6-3και θα είναι παρών στον μεγάλο τελικό της Κυριακής!

Μετά το πέρας των δύο πρώτων σετ, με τον Ζβέρεφ να έχει κάνει συνολικά 38 αβίαστα λάθη και να δείχνει να βρίσκεται εντελώς ανέτοιμος για την κρισιμότητα του ματς, ελάχιστοι ίσως πίστευαν ότι μια ανατροπή θα ήταν εφικτή κόντρα σε έναν Μπούστα που ήταν "βράχος" μέχρι εκείνο το σημείο.

Ωστόσο, η κατάσταση άλλαξε άρδην από το τρίτο σετ και μετά με τον Ισπανό να παρουσιάζεται φανερά αγχωμένος στην προοπτική του να βρεθεί σε τελικό Grand Slam και, αντίθετα, ο Ζβέρεφ μπήκε επιτέλους στο πνεύμα του ημιτελικού δείχνοντας ότι είναι σαφώς πιο ποιοτικός από τον αντίπαλό του.

Ήταν ένας ημιτελικός γεμάτος με άγχος και για τους δύο τενίστες, ο Ζβέρεφ έπαιξε αρκετά πιο "ασφαλές" τένις από το τρίτο σετ και μετά περιορίζοντας απίστευτα τα αβίαστα λάθη και του βγήκε κάνοντας λελογισμένες επιθέσεις απέναντι σε έναν Μπούστα που όσο προχωρούσε το ματς γινόταν όλο και χειρότερος.

Το ματς ξεκίνησε εφιαλτικά για τον Γερμανό.

Τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο σετ, ο Μπούστα πήρε μεγάλα προβαδίσματα, με 5-1, δίχως να χρειαστεί να κάνει κάτι το εξωπραγματικό μιας και ο Ζβέρεφ έκανε σωρεία εύκολων λαθών.

Ωσεί παρών στα δύο πρώτα σετ, ο Ζβέρεφ κατάφερε να γυρίσει τον διακόπτη στον τρίτο.

Πολύ πιο αποφασισμένος, πολύ πιο απελευθερωμένος, άρχισε να παίζει σαφώς πιο έξυπνα, βασίστηκε στη μεγάλη του δύναμη, που είναι το backhand και άρχισε να θέτει τον δικό του νόμο στα ράλι απέναντι σε έναν Ισπανό που, χωρίς να παίζει επιθετικά, έκανε πολλά λάθη.

Με ένα break διαφορά, κατάφερε να πάρει τόσο το τρίτο όσο και το τέταρτο σετ και είχε πια σαφώς το μομέντουμ για το πέμπτο με τον Μπούστα να παίρνει και ιατρικό timeout πριν το πέμπτο κομμάτι του αγώνα.

Ο Ζβέρεφ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, προηγήθηκε με break στις αρχές του πέμπτου και δεν κοίταξε ποτέ πίσω.

Είναι πια παρών μπροστά σε μια τεράστια στιγμή της καριέρας του, στον πρώτο του τελικό Grand Slam και περιμένει έναν εκ των Τιμ-Μεντβέντεφ στον τελικό της Κυριακής όπου, επιτέλους, ένα μέλος της NextGen θα κατακτήσει το "άγιο δισκοπότηρο" του παγκόσμιου τένις...

MEN’S DRAW| WOMEN’S DRAW| OOP(-7h)

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ