ΤΕΝΙΣ

US Open: Η πρωτάρα Αντρέσκου και η Σερένα Γουίλιαμς στον τελικό

Serena Williams, of the United States, returns a shot to Elina Svitolina, of Ukraine, during the semifinals of the U.S. Open tennis championships Thursday, Sept. 5, 2019, in New York. (AP Photo/Adam Hunger)
Serena Williams, of the United States, returns a shot to Elina Svitolina, of Ukraine, during the semifinals of the U.S. Open tennis championships Thursday, Sept. 5, 2019, in New York. (AP Photo/Adam Hunger) AP

Η Μπιάνκα Αντρέσκου και η Σερένα Γουίλιαμς απέκλεισαν τις Μπένσιτς και Σβιτολίνα αντίστοιχα και θα τεθούν αντιμέτωπες στον τελικό του US Open.

Όπως σας είχαμε αναφέρει ο τελικός του US Open τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες θα έχει ιστορική σημασία. Τα ξημερώματα της Παρασκευής (06/09) μάθαμε το ζευγάρι που θα διεκδικήσει τον τίτλο στις γυναίκες.

Η Μπιάνκα Αντρέσκου και η Σερένα Γουίλιαμς απέκλεισαν τις Μπένσιτς και Σβιτολίνα αντίστοιχα και θα τεθούν αντιμέτωπες στον τελικό του US Open.

Η 19χρονη Καναδέζα συνέχισε τις εντυπωσιακές της εμφανίσεις και για πρώτη φορά στην σύντομη καριέρα της θα παίξει στον τελικό ενός Grand Slam. Για να τα καταφέρει χρειάστηκε να παίξει εντυπωσιακά απέναντι στην Μπένσιτς με τις δύο αθλήτριες να προσφέρουν πλούσιο θέαμα.

Bianca Andreescu, of Canada, reacts after defeating Belinda Bencic, of Switzerland, during the semifinals of the U.S. Open tennis championships Thursday, Sept. 5, 2019, in New York. (AP Photo/Charles Krupa)
Bianca Andreescu, of Canada, reacts after defeating Belinda Bencic, of Switzerland, during the semifinals of the U.S. Open tennis championships Thursday, Sept. 5, 2019, in New York. (AP Photo/Charles Krupa) AP

Στο πρώτο σετ δεν είχαμε κάποιο break και έτσι οδηγηθήκαμε στο tie break στο οποίο η Καναδή ήταν πιο ουσιαστική στα κρίσιμα σημεία και το κατέκτησε με 7-6 (3). Αντίθετα, στο δεύτερο σετ είχαμε πολλά breaks με τις δύο αθλήτριες να μην μπορούν να κρατήσουν το σερβίς τους. Είναι χαρακτηριστικό πως από τα 12 games που παίχτηκαν στα επτά είχαμε break.

Μάλιστα, η Μπένσιτς προηγήθηκε με 4-1, αλλά η Αντρέσκου στη συνέχεια ήταν καταιγιστική. Η 19χρονη επικράτησε στα επόμενα έξι από τα επτά games που παίχτηκαν και έτσι κατάφερε να φτάσει στη νίκη και την μεγάλη πρόκριση στον τελικό.

Η ΝΕΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΣΕΡΕΝΑ

Στον άλλον ημιτελικό η Σερένα Γουίλιαμς επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση επικρατώντας σχετικά εύκολα επί της Σβιτολίβα με 6-3, 6-1 και έτσι προκρίθηκε και εκείνη στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Αυτή θα είναι η δέκατη φορά που θα αγωνιστεί στον τελικό του US Open όπου έχει κατακτήσει τον τίτλο έξι φορές. Η Σερένα Γουίλιαμς κυνηγά τον 24ο τίτλο της σε Grand Slam μία επίδοση που θα την κάνει να πιάσει στην κορυφή όλων των εποχών την Μάργκαρετ Κορτ. Να επισημάνουμε σε αυτό το σημείο ότι στο τένις τα κατορθώματα των αθλητών χωρίζονται σε δύο περιόδους. Η πρώτη είναι από όταν άρχισε να παίζεται το άθλημα μέχρι το 1962 και η δεύτερη από το 1963 όταν και άρχισε η Open Era.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ