ΤΕΝΙΣ

US Open: Εντυπωσιακή πρεμιέρα για Μεντβέντεφ

Daniil Medvedev, of Russia, serves to Federico Delbonis, of Argentina, during the first round of the U.S. Open tennis championships, Tuesday, Sept. 1, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II)
Daniil Medvedev, of Russia, serves to Federico Delbonis, of Argentina, during the first round of the U.S. Open tennis championships, Tuesday, Sept. 1, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II) AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ ήταν εξαιρετικός στην πρεμιέρα του στο US Open, την ώρα που η Κιμ Κλάιστερς αποκλείστηκε πρόωρα.

Κάτι λιγότερο από δύο ώρες χρειάστηκε ο Ντανίλ Μεντβέντεφ στο Arthur Ashe για να ξεπεράσει με σχετική άνεση το εμπόδιο του Φεντερίκο Ντελμπόνις και να ξεκινήσει ιδανικά την προσπάθεια κατάκτησης του πρώτου Grand Slam της καριέρας του.

Ο πρωταγωνιστής της περσινής διοργάνωσης όπου έφτασε μέχρι τον τελικό του US Open 2019, επικράτησε 6-1, 6-2, 6-4 του αριστερόχειρα Αργεντινού και προκρίθηκε με ασφάλεια στο 2ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν όπου θα αντιμετωπίσει το Νο116 του κόσμου, Κρίστοφερ Ο'Κόνελ ο οποίος σημείωσε την πρώτη του slam νίκη με 3-1 σετ επί του Λάσλο Τζέρε.

" Σήμερα είμαι περισσότερο χαρούμενος με το σκορ, που τελείωσα το ματς στα τρία σετ και πριν περάσουν τα μεσάνυχτα. Έπαιζα σταθερά και δεν έψαχνα τρελά χτυπήματα. Κατάφερα να ασκώ συνεχόμενη πίεση στο σερβίς του κι αυτό ήταν το κλειδί" είπε ο Μεντβέντεφ στον Μπραντ Γκίλμπερτ και στο ESPN, αμέσως μετά.

Από το υπόλοιπο βραδινό πρόγραμμα της Τρίτης, ξεχώρισε η νίκη του Ρισάρ Γκασκέ επί του Ίβο Κάρλοβιτς με 7-6, 7-6, 6-1, στη μάχη των δύο βετεράνων. Στον 2ο γύρο, ο Μότσαρτ του γαλλικού τένις θα έχει εξίσου δύσκολο έργο με έναν από τους κορυφαίους της νέας γενιάς, τον Άλεξ ντε Μινόρ. Straight sets νίκη και για τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ o ο οποίος επικράτησε 6-4, 6-3, 6-1 του Τόμι Πολ και σφράγισε το δύσκολο ραντεβού με τον Μάρτον Φούτσοβιτς στον επόμενο γύρο.

Τέλος, το Νο6 του ταμπλό, Ματέο Μπερετίνι επιβλήθηκε 7-6, 6-1, 6-4 του Γκο Σοέντα και θα αντιμετωπίσει τον Ούγκο Ούμπερ για την πρόκριση στους "16" της κορυφαίας διοργάνωσης.

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η ΚΛΑΪΣΤΕΡΣ

Στη δεύτερη επιστροφή της στο US Open, οχτώ χρόνια μετά την τελευταία της συμμετοχή στο Νεοϋορκέζικο Grand Slam, η Κιμ Κλάιστερς δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στο εξαιρετικό της ξεκίνημα και ηττήθηκε από την Εκατερίνα Αλεξάντροβα για τον 1ο γύρο του δεύτερο Grand Slam της σεζόν.

Το πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και τρεις φορές πρωταθλήτρια του Αμερικανικού Όπεν (2005, 2009, 2010), ηττήθηκε με 3-6, 7-5, 6-1 από την 26χρονη Ρωσίδα και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Η 37χρονη Κλάιστερς, μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και κατέκτησε το εναρκτήριο σετ σε λιγότερο από μισή ώρα στo Court 17, ωστόσο η κούραση και η έλλειψη αγώνων έγινε πιο αισθητή για τη Βελγίδα όσο εξελισσόταν ο αγώνας με αποτέλεσμα η Αλεξάντροβα να ισοφαρίσει και στη συνέχεια να κλείσει με άνεση τη νίκη.

Ήταν η 3η ήττα της Κλάιστερς σε ισάριθμους αγώνες που έχει δώσει από το ξεκίνημα της χρονιάς, στην προσπάθεια που κάνει να επιστρέψει στο επαγγελματικό τένις.

" Από τα τρία παιχνίδια που έχω δώσει στο επίσημο tour, αυτό ήταν με διαφορά το καλύτερο που έχω κάνει. Νομίζω ότι τώρα μπορώ να δεχθώ μια ήττα με μεγαλύτερη ωριμότητα σε σχέση με 10 χρόνια πριν" είπε η Κλάιστερς αμέσως μετά.

Σε άλλους βραδινούς αγώνες για τη 2η ημέρα των αγώνων στη Νέα Υόρκη, η προερχόμενη από τον τίτλο στο Western & Southern Open, Βικτόρια Αζαρένκα, κέρδισε με άνεση 6-1, 6-2 την Μπάρμπαρα Χάας και θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της απέναντι στην πανίσχυρη Αρίνα Σαμπαλένκα. Στίβενς και Βέκιτς εξασφάλισαν επίσης το εισιτήριο για τις "64" του θεσμού.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Frank Franklin II

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ