ΤΕΝΙΣ

US Open: Αποσύρθηκε και η Παβλιουτσένκοβα

Anastasia Pavlyuchenkova, of Russia, returns a shot to Rebecca Peterson, of Sweden, during the first round of the U.S. Open tennis tournament, Monday, Aug. 27, 2018, in New York. (AP Photo/Jason DeCrow)
Anastasia Pavlyuchenkova, of Russia, returns a shot to Rebecca Peterson, of Sweden, during the first round of the U.S. Open tennis tournament, Monday, Aug. 27, 2018, in New York. (AP Photo/Jason DeCrow) AP

Μετά την Άσλεϊ Μπάρτι, ακόμη μια τενίστρια του Top30 αποσύρει την συμμετοχή της από το φετινό US Open. H Αναστασία Παβλιουτσένκοβα δεν θα αγωνιστεί στη Νέα Υόρκη.

Η Αναστασία Παβλιουτσένκοβα το μεσημέρι της Τετάρτης (5/8) έκανε γνωστό πως δεν θα αγωνιστεί στη Νέα Υόρκη, εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η 29χρονη Ρωσίδα, Νο30 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, κατέκτησε πριν μερικές ημέρες τον τίτλο στο φιλικό τουρνουά της Ακαδημίας Μουράτογλου (UTS) όμως δεν είναι διατεθειμένη να διεκδικήσει κάτι καλό στο φετινό US Open.

Με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η πρώην Νο13 τενίστρια του κόσμου, εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση. Μάλιστα, αυτό θα είναι το πρώτο US Open από το οποίο θα απουσιάσει, μετά την πρώτη της παρουσία στο Flushing Meadows το 2009. Έκτοτε, έχει παίξει 10 συνεχόμενες χρονιές στο τουρνουά. Όσα έγραψε η Παβλιουτσένκοβα:

"Το σκέφτηκα πολύ και τελικά αποφάσισα να μην αγωνιστώ στο φετινό US Open. Δεν ήταν εύκολη απόφαση, καθώς δεν έχω χάσει κανένα Grand Slam από την αρχή της καριέρας μου. Το τένις είναι τα πάντα για εμένα.

Ο καθοριστικός λόγος όμως, που με οδήγησε στην απόσυρση από την διοργάνωση, είναι η ανασφάλεια. Το US Open δεν με διαβεβαιώνει πως όλα θα είναι καλά. Δεν αισθάνομαι ασφαλής να ταξιδέψω στις ΗΠΑ κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Ευχαριστώ την WTA και την USTA, για την επιλογή που μας έδωσαν ώστε να παίξουμε σε ένα μεγάλο τουρνουά αυτό τον καιρό. Από εδώ και στο εξής όμως, ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του. Εγώ και η ομάδα μου, δεν θα παίξουμε στις ΗΠΑ".

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

US Open: Χωρίς Φέντερερ και Ναδάλ για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα
Η λίστα του US Open 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ