ΤΕΝΙΣ

US Open: Ανίκητη σε τελικούς η Οσάκα!

US Open: Ανίκητη σε τελικούς η Οσάκα!
AP Photo/Seth Wenig AP PHOTO/SETH WENIG

Με μια απίστευτη ανατροπή που ακολούθησε ένα, εφιαλτικό για την ίδια, πρώτο σετ, η Ναόμι Οσάκα κατέκτησε τον τρίτο της Grand Slam τίτλο σε ισάριθμους τελικούς κόντρα στην Βικτόρια Αζαρένκα!

Είναι ξανά η "Βασίλισσα" της Νέας Υόρκης! Η Ναόμι Οσάκα, στα 23 της μόλις χρόνια, έχει ήδη κατακτήσει τρία Grand Slam και δύο φορές το Αμερικανικό Όπεν μετά την τρομερή ανατροπή στον τελικό του US Open επί της Βικτόρια Αζαρένκα με 1-6, 6-3, 6-3!

Η Γιαπωνέζα τενίστρια, μετά από ένα μέτριο 2019 μετά την κατάκτηση του Αυστραλιανού Όπεν, δείχνει ότι επέστρεψε για τα καλά στην κορυφή του αθλήματος όντας, μακράν, η πιο πετυχημένη τενίστρια στη νέα γενιά του γυναικείου τένις!

Παραμένει αήττητη σε τελικούς Major, ένα μοναδικό επίτευγμα για την, τόσο νεαρή ακόμα, τενίστρια που χτίζει σιγά-σιγά τον μύθο της δίπλα στις θρύλους του αθλήματος έχοντας φυσικά ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της!

Και όλα αυτά μετά από έναν πολύ παράξενο τελικό στον οποίο η Αζαρένκα έκανε ό,τι ήθελε μια αποσβολωμένη Οσάκα για τα πρώτα εννιά games του παιχνιδιού στα οποία η Λευκορωσίδα είχε κερδίσει τα οκτώ!

Με απίστευτη συγκέντρωση, ψυχραιμία και παράλληλη ελευθερία στο παιχνίδι της, η Αζαρένκα έκανε ένα τρομερό ξεκίνημα στον πέμπτο της τελικό Grand Slam.

Δεν έχανε μπάλα κυριολεκτικά η Λευκορωσίδα παίζοντας με τρομερό βάθος και ακρίβεια "εξαφανίζοντας" την Οσάκα από το κορτ με συνέπεια, μετά από 35 λεπτά στο ματς, ο τελικός να είναι ήδη στο 6-1, 2-0 υπέρ της!

Το επόμενο game ήταν το πιο κρίσιμο του παιχνιδιού με την Αζαρένκα να σερβίρει για το 3-0.

Η απώλεια του game στο συγκεκριμένο σημείο ίσως και να σήμαινε game over για την Οσάκα που ακόμα δεν είχε κάνει την εμφάνιση της στον τελικό, απόρροια φυσικά και του τρομερού ματς που έκανε η αντίπαλός της.

Το χαμένο game point σε αυτό το game θα στοιχειώνει σήμερα το βράδυ την Αζαρένκα καθώς η Οσάκα κατάφερε την ύστατη ώρα να μείνει κοντά στο σκορ μπαίνοντας στο πνεύμα του τελικού για πρώτη φορά.

Έκτοτε, είδαμε άλλο ματς. Η Οσάκα άρχισε να παίζει το επιθετικό τένις που γνωρίζουμε ενώ παράλληλα η απόδοση της Αζαρένκα άρχισε να πέφτει σταδιακά μην θυμίζοντας σε καμία περίπτωση την τενίστρια με την περίσσια αυτοπεποίθηση που είχε στο πρώτο σετ.

Η Γιαπωνέζα πήρε τα ηνία του ματς πιέζοντας αφάνταστα την Αζαρένκα και κατάφερε, με δύο ακόμα breaks, να ισοφαρίσει τον τελικό που είχε πάρει εντελώς άλλη ρότα με το μομέντουμ να είναι ξεκάθαρα υπέρ της. Όντως, η Οσάκα είχε πάρει "φωτιά" και συνέχισε να εξαπολύει τρομερές μπάλες προς μια Αζαρένκα που σαν να έχασε προς στιγμήν την πίστη της ότι μπορεί να κερδίσει τον τελικό.

Η Λευκορωσίδα έφτασε σε οριακό σημείο, σερβίροντας στο 1-4 αλλά εκεί έδειξε τρομερά ψυχή σώζοντας τέσσερα break points, που ήταν ουσιαστικά match points της Οσάκα και έκανε ένα τεράστιο hold που της έδωσε και πάλι "ζωντάνια" για να παλέψει το ματς.

Σπέρνοντας παράλληλα αμφιβολίες στο μυαλό της Οσάκα που υπέστη break στο επόμενο game σπαταλώντας δύο game points! Με τον τελικό ξανά σε σχετική ισορροπία, η τρομερή ικανότητα της Οσάκα να βρίσκει άμεσα την ψυχραιμία την βοήθησε να επανασυγκροτηθεί άμεσα κατακτώντας τα δύο τελευταία games του τελικού και έναν ακόμα τεράστιο τελικό στην τόσο σύντομη καριέρα της...

Δύο χρόνια μετά τον "επεισοδιακό" τελικό κόντρα στην Σερίνα Γουίλιαμς, η Οσάκα, σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό μέσα στην "φούσκα" του Flushing Meadows, κατέληξε με το τρόπαιο της νικήτριας στα χέρια και το χαμόγελο της απόλυτης ικανοποίησης στα χείλη της!

Το φετινό, όμως, Αμερικανικό Όπεν θα μας μείνει στη μνήμη και για την "αναγέννηση" μιας μεγάλης πρωταθλήτριας και μητέρας, της Βικτόρια Αζαρένκα που κατάφερε να συνδυάσει μητρότητα με πρωταθλητισμό δείχνοντας την τεράστια στόφα ενός ανθρώπου που δεν το βάζει κάτω με τίποτα!

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Seth Wenig

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ