ΤΕΝΙΣ

Τζόκοβιτς: "Το αήττητο μού δίνει επιπλέον αυτοπεποίθηση"

Novak Djokovic, of Serbia, front, holds his winning trophy after winning his match with Milos Raonic, of Canada, at the Western & Southern Open tennis tournament Saturday, Aug. 29, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II)
Novak Djokovic, of Serbia, front, holds his winning trophy after winning his match with Milos Raonic, of Canada, at the Western & Southern Open tennis tournament Saturday, Aug. 29, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II) AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε το Western & Southern Open, δηλώνοντας πως το αήττητο μέσα στο 2020 είναι αυτό που του δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση για το US Open.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιβεβαίωσε με χαρακτηριστικό τρόπο ότι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο στο Αμερικανικό Όπεν το οποίο ξεκινάει τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη. Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, παρά τη σωματική κούραση από τον 3ωρο ημιτελικό κόντρα στον Μπαουτίστα Αγκουτ αλλά και το κακό εναρκτήριο σετ του τελικού απέναντι στον Μίλος Ράονιτς, ολοκλήρωσε μια σπουδαία ανατροπή επί του Καναδού με 1-6, 6-3, 6-4 και πανηγύρισε για δεύτερη φορά στην καριέρα του, τον τίτλο του Cincinnati Masters που φέτος διεξήχθη στο Billie Jean King National Tennis Center.

Ήταν ο 23ος αγώνας του Σέρβου στη φετινή χρονιά, με τον Νόλε να πετυχαίνει την 23η νίκη του μέσα στο 2020, διατηρώντας το αήττητο σερί του. Όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, με δηλώσεις του μετά τον τελικό, αυτό το αήττητο του δίνει επιπλέον αυτοπεποίθηση ενόψει του US Open και της πρεμιέρας του τη Δευτέρα.

"Προσπαθώ να πάρω το περισσότερο δυνατό από την καριέρα μου, να εκμεταλλευτώ αυτή τη φόρμα που νιώθω στο peak του παιχνιδιού μου, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Παίζω ένα από τα καλύτερά μου τένις. Όντας αήττητος μέχρι τώρα στη χρονιά, μου δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση σε κάθε παιχνίδι" είπε ο Τζόκοβιτς που έχει μια ημέρα ξεκούρασης και τη Δευτέρα αντιμετωπίζει τον Νταμίρ Τζουμχούρ για τον 1ο γύρο του US Open.

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής του τροπαίου, ο Νόλε αναφέρθηκε στο κοινό του τένις, εκφράζοντας την επιθυμία του σύντομα τα γήπεδα να είναι ξανά γεμάτα.

"Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου και να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία για να πω ένα γεια στους φίλους του τένις σε όλον τον κόσμο. Μας λείπετε. Είναι περίεργο να παίζουμε σε αυτές τις συνθήκες αλλά όλοι ελπίζουμε για ένα καλύτερο αύριο και εσείς είστε ο σημαντικότερος λόγος που παίζουμε επαγγελματικό τένις, οπότε ελπίζουμε να σας ξαναδούμε σύντομα".

Από την πλευρά του, ο Μίλος Ράονιτς αστειεύτηκε με το 23-0 που έχει ο Τζόκοβιτς τη φετινή σεζόν.

"Τι είναι αυτό το 23-0; Ειλικρινά, θα ήμουν χαρούμενος αν θα μπορούσα να ξεκινήσω μια σεζόν με 3-0" είπε ο Καναδός που επίσης μίλησε για το τένις στην εποχή του Covid 19.

"Είναι σπουδαίο που μπορούμε και παίζουμε ξανά τένις. Είναι σπουδαίο που και άλλα αθλήματα έχουν επιστρέψει. Εύχομαι σε όλον τον κόσμο να είναι καλά και προσεύχομαι γι'αυτούς που έχουν επηρεαστεί από τον Covid".

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Frank Franklin II

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ