ΤΕΝΙΣ

Τζόκοβιτς: Συνάντηση με τον CEO της ATP

Novak Djokovic, of Serbia, front, holds his winning trophy after winning his match with Milos Raonic, of Canada, at the Western & Southern Open tennis tournament Saturday, Aug. 29, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II)
Novak Djokovic, of Serbia, front, holds his winning trophy after winning his match with Milos Raonic, of Canada, at the Western & Southern Open tennis tournament Saturday, Aug. 29, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II) AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε συνάντηση με τον CEO της ATP, Άντρεα Γκαουντένζι, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Σέρβος.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποκάλυψε πως συναντήθηκε ιδιωτικά με τον CEO της ATP, Άντρεα Γκαουντένζι πριν την έναρξη των υποχρεώσεών του στη Ρώμη, όπου συζήτησαν για το μέλλον του ανδρικού τένις και την ίδρυση της νέας ένωσης εκπροσώπησης επαγγελματιών αθλητών, μια πρωτοβουλία του Σέρβου και του Βάσεκ Πόσπισιλ. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα του στο Rome Masters την Τετάρτη, ο 33χρονος άσος επεσήμανε ότι η PTPA συνεχίζει κανονικά τη δράση της, αποκαλύπτοντας πως πάνω από 200 αθλητές έχουν υπογράψει την ιδρυτική διακήρυξη.

"Συναντήθηκα με τον Άντρεα. Είχαμε ένα συμβούλιο των παικτών και μας έδειξε μια παρουσίαση. Έγινε στην αρχή της εβδομάδας. Διήρκησε περίπου δυόμιση ώρες και έμεινα σε ολόκληρη την παρουσίαση. Μετά, μιλήσαμε κατιδίαν. Δεν έχουμε θέματα μεταξύ μας. Έχουμε ειλικρινής σχέση με τον Άντρεα. Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και τον σέβομαι πολύ" είπε ο Τζόκοβιτς.

Ο Νόλε περιέγραψε την PTPA σαν μια πλατφόρμα όπου οι αθλητές θα εκφράζουν τη γνώμη τους και ότι μπορεί αυτή να συνυπάρξει με την ATP. Ωστόσο, όλες οι διοργανώτριες αρχές του τένις έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους σε αυτή την κίνηση, υποστηρίζοντας πως τώρα είναι πιο σημαντική η συνοχή και η ενότητα στον τενιστικό κόσμο.

"Δεν είπαμε ποτέ ότι θα μποϊκοτάρουμε ή θα διασχιστούμε από την ATP ή οτιδήποτε παρόμοιο. Θέλουμε να δουλέψουμε μαζί με την ATP και με όλους τους άλλους. Η Ένωση προχωράει και είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε 100% εκπροσώπηση. Την αντίθετη άποψή τους για το timing της ίδρυσης της PTPA, εξέφρασαν και οι Ράφαελ Ναδάλ, Ρότζερ Φέντερερ που είχαν ενεργό ρόλο τα προηγούμενα χρόνια στο συμβούλιο των παικτών της ATP, πριν αναλάβει την προεδρία ο Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος είπε ότι χαιρέτησε τον Ναδάλ στη Ρώμη, ωστόσο δεν είχαν χρόνο να μιλήσουν γι'αυτό το θέμα.

"Δεν πρόκειται να μιλήσουμε γι'αυτό κατά τη διάρκεια ενός τουρνουά. Ίσως έχουμε περισσότερο χρόνο την επόμενη εβδομάδα, πριν την έναρξη του Roland Garros όπου δεν θα έχουμε παιχνίδια και θα μας δοθεί η ευκαιρία να το συζητήσουμε" τόνισε ο Τζόκοβιτς.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Frank Franklin II

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ