ΤΕΝΙΣ

Τζόκοβιτς: Στο κυνήγι των Φέντερερ, Ναδάλ ο Σέρβος

Novak Djokovic, of Serbia, serves to Stan Wawrinka, of Switzerland, during round four of the U.S. Open tennis championships Sunday, Sept. 1, 2019, in New York. (AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez)
Novak Djokovic, of Serbia, serves to Stan Wawrinka, of Switzerland, during round four of the U.S. Open tennis championships Sunday, Sept. 1, 2019, in New York. (AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez) AP

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς τόνισε ότι ένας από τους λόγους που θα αγωνιστεί στο US Open είναι να μειώσει τη διαφορά τους στους τίτλους από τον Φέντερερ και τον Ναδάλ.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς παραδέχθηκε ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους πήρε τη δύσκολη απόφαση να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για το US Open, είναι να προσπαθήσει να μικρύνει κι άλλο τη ψαλίδα που τον χωρίζει από τους δύο κορυφαίους όλων των εποχών, Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ, στις κατακτήσεις Grand Slam.

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Σέρβος πρωταθλητής πρόσθεσε τον 17ο Grand Slam τίτλο στη συλλογή του και πλησίασε στους δύο τον Ναδάλ (19) και στους τρεις τον Φέντερερ (20).

Η απουσία των δύο Θρύλων του παγκοσμίου τένις από το US Open, έδωσε ένα επιπλέον κίνητρο στον Νόλε ο οποίος δεν θέλει να χάσει την ευκαιρία για τον 18ο Major τίτλο της καριέρας του.

"Δεν μπορώ να πω ότι ήταν ο βασικός λόγος που βρίσκομαι εδώ αλλά σίγουρα είναι ένας από τους λόγους" είπε ο 33χρονος σε συνέντευξη στη New York Times.

"Έπρεπε να σκεφτώ τον εαυτό μου και την υγεία μου κι αν η ομάδα μου συμφωνούσε γι'αυτό το ταξίδι. Από τη στιγμή που τα έλεγξα όλα αυτά, πήρα την απόφαση να παίξω. Νιώθω και ευθύνη για το γεγονός ότι είμαι το Νο1 του κόσμου και είναι σημαντικό για το άθλημα να συνεχίσει να υπάρχει.

"Ήθελα πολύ να παίξω και γι'αυτό είμαι εδώ. Προσωπικά δεν φοβάμαι να θέσω τον εαυτό μου σε κίνδυνο. Ένιωσα έτσι και γι'αυτό το αποφάσισα. Διαφορετικά, δεν θα ήμουν εδώ" είπε χαρακτηριστικά.

Πριν το US Open που ξεκινάει στις 31 Αυγούστου, ο Τζόκοβιτς θα προσπαθήσει να κατακτήσει για δεύτερη φορά στην καριέρα του το Western & Southern Open, η κλήρωση του οποίου έγινε την Πέμπτηκαι βρίσκει τον Σέρβο επικεφαλής του ταμπλό.

Η κλήρωση χαρακτηρίζεται ευνοϊκή για τον κάτοχο του τίτλου το 2018 καθώς, μέχρι τα ημιτελικά που συναντά τον υπερασπιστή, Ντανίλ Μεντβέντεφ, λογικά δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ