ΤΕΝΙΣ

Τζόκοβιτς: Λαϊκός ήρωας στη Σερβία

Serbia's Novak Djokovic carries the Norman Brookes Challenge Cup around Rod Laver Arena after defeating Austria's Dominic Thiem in the final of the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Feb. 3, 2020. (AP Photo/Dita Alangkara)
Serbia's Novak Djokovic carries the Norman Brookes Challenge Cup around Rod Laver Arena after defeating Austria's Dominic Thiem in the final of the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Feb. 3, 2020. (AP Photo/Dita Alangkara) AP PHOTO/DITA ALANGKARA

Η δημοτικότητα του Νόβακ Τζόκοβιτς έχει εκτοξευτεί το τελευταίο διάστημα, με την εφημερίδα Πολίτικα του Βελιγραδίου, να τον περιγράφει "ως τον νέο λαϊκό ήρωα της χώρας".

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει προσφέρει ανείπωτες στιγμές χαράς και συγκίνησης στους συμπατριώτες του, κατά τη διάρκεια της μυθικής του καριέρας στο τένις.

Κάτοχος 17 Grand Slam τίτλων, ο άσος από το Βελιγράδι έχει αμφισβητήσει όσο κανείς άλλος τους δύο κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών, Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ, έχοντας θέσει σοβαρή υποψηφιότητα να τους ξεπεράσει στην άτυπη μάχη για τον G.O.A.T στο τένις.

Πέρα από τα φοβερά του επιτεύγματα εντός court, ο Τζόκοβιτς έχει σταθεί στο πλευρό των συμπατριωτών του σε δύσκολες στιγμές και είναι γνωστό ότι, εδώ και πολλά χρόνια, βοηθάει πολλές φτωχές οικογένειες στην πατρίδα του.

Η κρίση του κορονοϊού δεν άφησε ασυγκίνητο τον Νόλε ο οποίος έχει διαθέσει πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος υγείας της Σερβίας.

Η δημοτικότητα του Τζόκοβιτς έχει εκτοξευτεί το τελευταίο διάστημα, με την εφημερίδα Πολίτικα του Βελιγραδίου, να τον περιγράφει "ως τον νέο λαϊκό ήρωα της χώρας".

Τζόκοβιτς: Λαϊκός ήρωας στη Σερβία

Ο 33χρονος Σέρβος, αφού πέρασε το διάστημα της καραντίνας στη Μαρμπέγια της Ισπανίας, έχει επιστρέψει στο Βελιγράδι και προετοιμάζεται για το Αδριατικό tour που εμπνεύστηκε ο ίδιος.

Το ανεπίσημο τουρνουά θα ξεκινήσει στις 13 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιουλίου στο Σαράγεβο, σε φιλικό με τον Μαυροβούνιο, Νταμίρ Τζουμχούρ.

"Χαίρομαι πολύ που σας ανακοινώνω ότι το Adria Tour θα πραγματοποιηθεί αρχής γενομένης από το Βελιγράδι! Είμαι πολύ ευγνώμων και ενθουσιασμένος που θα μας δοθεί η ευκαιρία να παίξουμε για πολύ καλό σκοπό και να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας. Θα σας δω στο κορτ σύντομα", ανέφερε σχετικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ