ΤΕΝΙΣ

Τζοκοβιτς: Έχει αφήσει τη Νέα Υόρκη στο παρελθόν

Novak Djokovic, of Serbia, reacts to winning his match with Milos Raonic, of Canada, during the finals of the Western & Southern Open tennis tournament Saturday, Aug. 29, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II)
Novak Djokovic, of Serbia, reacts to winning his match with Milos Raonic, of Canada, during the finals of the Western & Southern Open tennis tournament Saturday, Aug. 29, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II) AP

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιστρέφει σε Grand Slam τουρνουά, λίγες εβδομάδες μετά τον σοκαριστικό του αποκλεισμό στον 4ο γύρο του US Open με default.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του τη Δευτέρα στο Παρίσι με αντίπαλο τον Μίκαελ Ίμερ και στην επίσημη συνέντευξή του δήλωσε ότι το περιστατικό στη Νέα Υόρκη ανήκει στο παρελθόν και ότι δεν θα τον επηρεάσει να εκφράζει τα συναισθήματά του εντός court.

"Έπρεπε να το δεχτώ και να προχωρήσω. Φυσικά και ήταν σοκ για μένα, όπως και για πολύ κόσμο. Όμως, έτσι είναι η ζωή και ο αθλητισμός. Τέτοια πράγματα μπορούν να γίνουν. Κέρδισα το τουρνουά στη Ρώμη, μόλις λίγες εβδομάδες μετά από αυτό που έγινε στη Νέα Υόρκη.

"Δεν ένιωσα ότι είμαι συγκρατημένος σχετικά με τα συναισθήματά μου. Έπαιξα ελεύθερα και εξέφρασα αυτά που ένιωθα μέσα στο court. Έχω ελαττώματα όπως όλοι οι άλλοι. Ανεξάρτητα από το χρόνο και την εμπειρία που έχω στο tour, αυτά τα πράγματα μπορούν ακόμη να συμβούν. Δεν νομίζω ότι με επηρεάζει σημαντικά, ότι δεν μπορώ τώρα να δείξω τη γροθιά ή να φωνάξω ή κάτι τέτοιο. Έχει συμβεί ήδη στη Ρώμη και όλα είναι καλά. Είμαι πίσω στο φυσιολογικό.

"Προφανώς και θα πρέπει να δείξω μεγάλη προσοχή στο να χτυπήσω τη μπάλα από τα νεύρα μου μέσα στο court. Αυτό είναι κάτι που έχω στο μαυλό μου, μετά από όσα συνέβησαν στη Ρώμη. Θα μείνει για πολύ καιρό στο μυαλό μου και πρέπει να είμαι σίγουρος ότι δεν θα κάνω το ίδιο λάθος" είπε χαρακτηριστικά ο Νόλε.

Ο Άλεξ Κορέτα, αναλυτής του Eurosport, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την επαναφορά του Τζόκοβιτς στο tour και την κατάκτηση της Ρώμης.

"Είμαι απόλυτα εντυπωσιασμένος από αυτό που έκανε. Αυτό που έγινε στη Νέα Υόρκη ήταν ένα απίστευτα ατυχές περιστατικό και δεν ήταν εύκολο να κατανοήσει πόσο μεγάλη ευκαιρία έχασε να προσθέσει ένα ακόμη Grand Slam. Όμως, επέστρεψε στην Ευρώπη, προπονήθηκε λίγο στο χώμα και μέσα σε λίγες ημέρες κατέκτησε τη Ρώμη.

"Είναι κάτι που δείχνει πως ο Νόβακ είναι πολύ πιο ανθεκτικός πνευματικά απ'ότι πιστεύαμε. Είναι μεγάλο αυτό που έκανε, πολύ μεγάλο. Αυτή τη στιγμή, πιστεύει και νιώθει ότι μπορεί να κερδίσει το Roland Garros ξανά"

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ