ΤΕΝΙΣ

Τζόκοβιτς: Επιστρέφει στη δράση ο κορυφαίος

Novak Djokovic of Serbia celebrates after defeating Roger Federer of Switzerland during their semifinal match of the Paris Masters tennis tournament at the Bercy Arena in Paris, France, Saturday, Nov. 3, 2018. (AP Photo/Thibault Camus)
Novak Djokovic of Serbia celebrates after defeating Roger Federer of Switzerland during their semifinal match of the Paris Masters tennis tournament at the Bercy Arena in Paris, France, Saturday, Nov. 3, 2018. (AP Photo/Thibault Camus) AP

Μετά την κατάκτηση του Australian Open και το απαραίτητο διάστημα ξεκούρασης, ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιστρέφει στα courts, αγωνιζόμενος στο στο Dubai Tennis Championships.

Ο αήττητος τη φετινή σεζόν, Νόβακ Τζόκοβιτς, θέλει να συνεχίσει την απόλυτη κυριαρχία του στο ξεκίνημα της χρονιάς, επιστρέφοντας μετά από τέσσερα χρόνια στο Dubai Tennis Championships.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο Ντουμπάι, μετά την ήττα από τον Φελισιάνο Λόπεζ στα προημιτελικά της διοργάνωσης το 2016, κυνηγώντας τον 5ο του τίτλο στη διοργάνωση και πρώτο μετά το 2013 (2009-11, 2013).

Ο Νόλε που πριν από 3 εβδομάδες πανηγύρισε τον 17ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του και 8ο στη Μελβούρνη, θέλει να επωφεληθεί από την απουσία του υπερασπιστή του τίτλου, Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος υποβλήθηκε πρόσφατα σε αρθροσκόπηση στο δεξί γόνατο και ανακοίνωσε ότι θα απουσιάσει από το tour για τους επόμενους 4 μήνες.

Μαζί με τον 32χρονο Σέρβο, στο Ντουμπάι θα βρεθούν άλλοι δύο τενίστες της πρώτης 10αδας, ο περσινός φιναλίστ Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο6) και ο Γκάελ Μονφίς (Νο9).

Ο Τσιτσιπάς είχε κερδίσει πέρυσι τον Μονφίς στα ημιτελικά του Championships, πριν ηττηθεί από τον Ρότζερ Φέντερερ στον τελικό ενώ ο Γάλλος προέρχεται από ένα εκπληκτικό σερί εννιά νικών στο tour, με δύο συνεχόμενους τίτλους σε Μονπελιέ και Ρότερνταμ.

Στο Dubai Championships 2020 θα αγωνιστούν επίσης οι Φονίνι, Μπαουτίστα Αγκουτ, Ρούμπλεφ, Κατσάνοφ και Περ.

Η κλήρωση της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι του Σαββάτου στη VIP αίθουσα του Dubai Duty Free Tennis Stadium.

Το συνολικό prize money ανέρχεται στα 2.7 εκατομμύρια δολάρια ενώ το κεντρικό court των εγκαταστάσεων μπορεί να φιλοξενήσει 5,000 θεατές.

Το ρεκόρ κατακτήσεων ανήκει στον Ρότζερ Φέντερερ με 8 τίτλους ενώ νεαρότερος πρωταθλητής είναι ο Ράφαελ Ναδάλ, όταν πανηγύρισε τον τίτλο το 2006 σε ηλικία 19 ετών.

Πηγή: Tennis24

Στιγμιότυπα από τον περσινό τελικό Φέντερερ-Τσιτσιπάς:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ