ΤΕΝΙΣ

Τζόκοβιτς: "Δεν βρίσκομαι εδώ λόγω της απόσυρσης Ναδάλ"

Τζόκοβιτς: "Δεν βρίσκομαι εδώ λόγω της απόσυρσης Ναδάλ"

Ξεκάθαρος και περιγραφικός ο Νόβακ Τζόκοβιτς σε επίσημες δηλώσεις του στο κανάλι του Western & Southern Open, λίγο πριν ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο μοναδικό τουρνουά προετοιμασίας ενόψει του US Open.

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, μίλησε για τις απουσίες των Φέντερερ, Ναδάλ από τα δύο αμερικάνικα τουρνουά και εξέφρασε την άποψή του ότι ο τίτλος του US Open δεν μπορεί να χαρακτηριστεί λιγότερο σημαντικός, εξαιτίας των σημαντικών απουσιών λόγω της κατάστασης με τον Covid-19.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η απόφαση του Ναδάλ να μην αγωνιστεί σε Σινσινάτι και US Open, δεν έπαιξε κανέναν ρόλο στην απόφασή του να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη και να διεκδικήσει τα δύο σημαντικά τρόπαια.

"Σίγουρα είναι περίεργο να μην έχουμε τον Φέντερερ και τον Ναδάλ ή τουλάχιστον ένα από αυτούς. Θα λείψουν, δίχως αμφιβολία γιατί είναι αυτοί που είναι, θρύλοι του αθλήματος. Όμως, εκτός των Φέντερερ, Ναδάλ και Βαβρίνκα, όλοι οι άλλοι top παίκτες είναι εδώ οπότε δεν κάνει τόσο μεγάλη διαφορά από την άποψη ότι αυτό το Grand Slam πρέπει να θεωρείται Grand Slam. Έχω δει τις κουβέντες που γίνονται και αρκετός κόσμος πιστεύει ότι δεν πρέπει αυτό το US Open να μετρήσει στα Grand Slam. Διαφωνώ με αυτό, οι περισσότεροι τοπ παίκτες είναι εδώ.

"Δεν πήρα την απόφασή μου λόγω της απόσυρσης του Ράφα. Αυτό θέλει να ακούσει ο κόσμος. Πήρα την απόφασή μου να παίξω στο US Open, μήνες πριν γιατί ήθελα να κάνω την επιστροφή μου σε hard court, την επιφάνεια που νιώθω πιο άνετα από οποιαδήποτε άλλη και έχω τις περισσότερες επιτυχίες.

"Κάθε Grand Slam που αγωνίζομαι, είναι μια ευκαιρία να κερδίσω τον τίτλο αλλά το ίδιο σκέφτονται και οι άλλοι. Αν έχω περισσότερες πιθανότητες να κερδίσω επειδή λείπουν ο Ράφα και ο Ρότζερ; Πραγματικά δεν ξέρω. Είναι άδικο για μένα να μιλήσω με αυτό το σκεπτικό γιατί υπάρχουν κι άλλοι παίκτες εδώ όπως ο Τιμ, ο Ζβέρεφ, ο Τσιτσιπάς και ο Μεντβέντεφ που είναι εξίσου καλοί με τους Βig 3. Όλοι μπορούν να το κατακτήσουν, ειδικά τώρα που είχαμε αυτή την αποχή έξι μηνών, δεν ξέρουμε πως θα νιώθουμε μέσα στο court. Το Σινσινάτι είναι πολύ καλό που γίνεται για να δούμε που βρισκόμαστε και με όλες τις αλλαγές, όπως για παράδειγμα θα πρέπει να παίρνουμε μόνοι μας τις πετσέτες μας και αυτό θα μεγαλώσει τα ματς. Θα πρέπει να το ζήσουμε για να δούμε πως θα πάει" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ