ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Τα δεδομένα για τη θέση στον όμιλο και τον αντίπαλο στα ημιτελικά

Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates winning a point against Alexander Zverev of Germany during their ATP World Tour Finals singles tennis match at the O2 Arena in London, Wednesday, Nov. 13, 2019. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates winning a point against Alexander Zverev of Germany during their ATP World Tour Finals singles tennis match at the O2 Arena in London, Wednesday, Nov. 13, 2019. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Μετά το τέλος την ήττα του από τον Ραφαέλ Ναδάλ ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι αναγκασμένος να περιμένει το άλλο παιχνίδι του ομίλου για να δει τη θέση του και τον αντίπαλο του στα ημιτελικά του ATP Finals.

Με ήττα ολοκλήρωσε την παρουσία του στον όμιλο του ATP Finals ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Στεφ ηττήθηκε από τον Ναδάλ μετά από ένα ματς που κράτησε σχεδόν τρεις ώρες με το αποτέλεσμα να μην έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον για τον Έλληνα τενίστα που είχε προκριθεί.

Το αρνητικό της υπόθεσης για τον Τσιτσιπά, είναι ότι θα πρέπει να περιμένει την εξέλιξη του αγώνα ανάμεσα στον Ζβέρεφ και τον Μεντβέντεβ για να μάθει την τελική του κατάταξη, αλλά και τον αντίπαλο του στην επόμενη φάση.

Ας δούμε τα δύο σενάρια που υπάρχουν.

1) Με νίκη του αδιάφορου βαθμολογικά Μεντβέντεβ επί του Ζβέρεφ ο Ναδάλ περνά ως πρώτος και ο Τσιτσιπάς ως δεύτερος.

2) Με νίκη του Ζβέρεφ ο Τσιτσιπάς περνάς ως πρώτος, δεύτερος ο Γερμανός και ο Ναδάλ για τέταρτη διαδοχική χρονιά θα μείνει εκτός τετράδας.

Όλα τα παραπάνω έχουν σημασία αφού οι δύο πρώτοι διασταυρώνονται με τον άλλον όμιλο όπου ο Τιμ τερμάτισε πρώτος και ο Φέντερερ δεύτερος. Έτσι, εάν ο Τσιτσιπάς τερματίσει πρώτος θα αντιμετωπίσει τον Φέντερερ, ενώ εάν είναι δεύτερος θα παίξει με τον Τιμ.

Αν ο Τσιτσιπάς ολοκληρώσει την παρουσία του στην πρώτη θέση τότε ο αγώνας του με τον Φέντερερ θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου (16/11) στις 16.00, σε αντίθετη περίπτωση θα παίξει το βράδυ της ίδιας ημέρας (16/11, 22.00) με τον Τιμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ