ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Στον τελικό του Ντουμπάι και στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης

Τσιτσιπάς: Στον τελικό του Ντουμπάι και στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με 4-6, 7-6 (4), 7-6 (4) τον Γκαέλ Μονφίς και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Dubai Championship, μπαίνοντας παράλληλα για πρώτη φορά και στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Σ' έναν σπουδαίο ημιτελικό που κράτησε περίπου τρεις ώρες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε 4-6, 7-6 (4), 7-6 (4) τον Γκαέλ Μονφίς και πέρασε στον τελικό του Dubai Championship όπου θα αντιμετωπίσει τον Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος νίκησε εύκολα με 6-2, 6-2 τον Τσόριτς. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατόρθωσε να μπει για πρώτη φορά και στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP.

Στο πρώτο σετ ο Έλληνας τενίστας ξεκίνησε φουριόζος και παίρνοντας τα τρία πρώτα games κάνοντας παράλληλα ένα break στο σερβίς του Γάλλου, κατόρθωσε να προηγηθεί 3-0, δείχνοντας διάθεση να κυριαρχήσει.

Ωστόσο ο Μονφίς όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά έπαιξε το καλύτερό του τένις στο υπόλοιπο του σετ κι ανέτρεψε την κατάσταση κερδίζοντας πέντε διαδοχικά games. Ο Τσιτσιπάς μείωσε 5-4, αλλά δεν κατάφερε κάτι περισσότερο χάνοντας το πρώτο σετ με 6-4.

Το μομέντουμ ήταν με τον 32χρονο Γάλλο ο οποίος έκανε μπρέικ στο τρίτο game του δεύτερου σετ και ξέφυγε με 3-1, κρατώντας και το σερβίς του. Ο Έλληνας πρωταθλητής όμως βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και ανέτρεψε την κατάσταση, κάνοντας ένα δικό του σερί τριών games, πριν ο Μονφίς κρατήσει το σερβίς του και ισοφαρίσει 4-4.

Στο 5-4 του δεύτερου σετ ο "Στεφ" είχε set point, αλλά ενώ το forehand του Μονφίς αρχικά δόθηκε άουτ, ο Γάλλος δικαιώθηκε και κράτησε το σερβίς του για το 5-5. Ο Τσιτσιπάς φάνηκε να χάνει την ψυχραιμία του, αλλά πήρε το επόμενο game κι έβαλε ξανά πίεση στον Μονφίς. Παρ' όλα αυτά ο τελευταίος κράτησε το σερβίς του και το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Στέφανος ήταν σπουδαίος και πανηγύρισε την ισοφάριση με 7-4 και όλα θα κρίνονταν στο τρίτο και τελευταίο σετ.

Το πέμπτο game του τρίτου κομματιού του αγώνα ήταν κομβικό. Ο Τσιτσιπάς έχασε δύο ευκαιρίες για break και τελικά ο Μονφίς κράτησε το σερβίς του και προηγήθηκε 3-2. Το όγδοο ήταν πολύ δύσκολο για τον Έλληνα τενίστα. Ο Μονφίς πίεσε για πρώτη φορά τον Τσιτσιπά, αλλά ο τελευταίος "έσβησε" 4 break points και τελικά ισοφάρισε 4-4. Στη συνέχεια οι δύο τενίστες κράτησαν εύκολα το σερβίς τους μέχρι το 12ο game. Εκεί ο Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε αλλά τελικά ισοφάρισε 6-6 κι έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ.

Ο 20χρονος τενίστας ήταν ξανά καλύτερος του αντιπάλου του και με 7-4 πήρε τη νίκη και την πρόκριση για τον τελικό του Σαββάτου (2/3), εκεί όπου θα συναντήσει τον Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος νίκησε άνετα στον δεύτερο ημιτελικό τον Μπόρνα Τσόριτς με 6-2, 6-2.

Ο Τσιτσιπάς θα βρεθεί σε τελικό διοργάνωσης της ATP για δεύτερη σερί φορά, καθώς είχε προηγηθεί η κατάκτηση του τουρνουά της Μασσαλίας, ενώ θα είναι ο 5ος τελικός της καριέρας του. Παράλληλα εξασφάλισε την είσοδό του στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς θα βρεθεί στη 10η θέση.

Photocredits: AP/Trevor Collens

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ