ΤΕΝΙΣ

Στο Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης ο Τσιτσιπάς

Greece's Stefanos Tsitsipas celebrates after defeating Spain's Roberto Bautista Agut in their quarterfinal match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Tuesday, Jan. 22, 2019. (AP Photo/Andy Brownbill)
Greece's Stefanos Tsitsipas celebrates after defeating Spain's Roberto Bautista Agut in their quarterfinal match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Tuesday, Jan. 22, 2019. (AP Photo/Andy Brownbill) AP PHOTO/ANDY BROWNBILL

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέβηκε στο Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης σύμφωνα με το Live Ranking της ATP, ενώ στην κορυφή παραμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Άνοδος τριών θέσεων για τον πρωταθλητή μας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήγε στο Australian Open και βρισκόταν στο Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης. Η παρουσία του όμως στο τουρνουά και η παρουσία του μέχρι τα ημιτελικά του Grand Slam, έφεραν άνοδο τριών θέσεων για τον 20χρονο τενίστα.

Ο πρωταθλητής μας, σύμφωνα με το Live Ranking, είναι πλέον 12ος στον κόσμο και αν συνεχίσει έτσι, θα βρεθεί και στην πρώτη δεκάδα του κόσμου. Στο Νο1 παραμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ έπεται ο φορμαρισμένος Ραφαέλ Ναδάλ. Στο Νο6 βρίσκεται ο Ρότζερ Φέντερερ.

Να τονιστεί βέβαια πως θα είναι οριστικά 12ος, εκτός αν σηκώσει το τρόπαιο ο Γάλλος, Λούκας Πουίγ. Αν νικήσει τον Τζόκοβιτς και μετά τον Ναδάλ στον τελικό, θα "εκτοξευτεί" στην 9η θέση από την 17η που είναι τώρα και ο Τσιτσιπάς θα βρεθεί 13ος.

Στο Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης ο Τσιτσιπάς
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ