ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Στη Μασσαλία κάνει κουμάντο ο Στεφ

Stefanos Tsitsipas of Greece clenches his fist after scoring against Felix Auger-Aliassime of Canada in the men's singles final of the Open 13 Provence tennis tournament in Marseille, southern France, Sunday, Feb. 23, 2020. (AP Photo/Daniel Cole)
Stefanos Tsitsipas of Greece clenches his fist after scoring against Felix Auger-Aliassime of Canada in the men's singles final of the Open 13 Provence tennis tournament in Marseille, southern France, Sunday, Feb. 23, 2020. (AP Photo/Daniel Cole) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε για 2η διαδοχική χρονιά τον τίτλο στο Open 13 Provence της Μασσαλίας, κερδίζοντας στον τελικό της Κυριακής τον Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ.

Δεύτερος διαδοχικός τίτλος στη Μασσαλία για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Έλληνας τενίστας πέτυχε την 8η συνεχόμενη νίκη του στο 250αρι τουρνουά της γαλλικής πόλης και κατέκτησε τον 5ο τίτλο της καριέρας του.

Παίζοντας ψύχραιμο τένις, όντας καλύτερους του Αλιασίμ σε όλη τη διάρκεια του μεταξύ τους τελικού, ο Στέφανος ανάγκασε τον νεαρό Καναδό στην 5η(!) σερί του ήττα σε τελικό ΑΤΡ διοργάνωσης και του στέρησε τη δυνατότητα να κάνει δικό του τον 1ο ΑΤΡ τίτλο του.

Μετά από 1 ώρα και 24 λεπτά αγώνα, ο Τσιτσιπάς επικράτησε με 6-3, 6-4 του Νο18 τενίστα της παγκόσμιας κατάταξης και υπερασπίστηκε με περίσσια άνεση, το τρόπαιο που κατέκτησε πέρυσι στην πόλη. Μετά την Στοκχόλμη το 2018, τη Μασσαλία, το Εστορίλ και το Λονδίνο πέρυσι, ο Στέφανος πανηγύρισε τον παρθενικό του τίτλο για το 2020.

Μάλιστα, δεν έχασε ούτε σετ στην πορεία του, κάνοντας πειστικές εμφανίσεις, κέρδισε κατά σειρά τους Ίμερ, Πόσπισιλ, Μπούμπλικ και Αλιασίμ και στέφθηκε δικαιωματικά πρωταθλητής στο Open 13 Provence.

Στον τελικό, ο Τσιτσιπάς έκανε την καλύτερη εμφάνισή του μέσα στην εβδομάδα και πήρε τη δεύτερη διαδοχική νίκη του σε βάρος του Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ (Σαγκάη 2019 η πρώτη), ο οποίος δεν λέει να σταυρώσει τίτλο, έχοντας 0/5 προσπάθειες σε τελικούς ΑΤΡ θεσμών.

Σέρβιρε με τρομερά ποσοστά επιτυχίας (έπαιξε 73% των πόντων του πίσω από 1ο σερβίς), εκμεταλλεύτηκε 3/9 ευκαιρίες για μπρέικ και ήταν σοβαρός από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο του τελικού.

Δεν αγχώθηκε ποτέ, αν και στα μέσα του δεύτερου σετ ο Αλιασίμ έβγαλε αντίδραση και θέλησε να πιέσει τον 21χρονο πρωταθλητή μας.

Ένα μπρέικ στο 1ο σετ (3-1) ήταν αρκετό για να δώσει το προβάδισμα στον Στέφανο, παρά το γεγονός πως ο Καναδός έφτασε σε τρία μπρέικ πόιντς όταν ο Έλληνας τενίστας σέρβιρε για την κατάκτηση του σετ. Τελικά, το έκλεισε με 6-3 και έγινε και με τη βούλα το αφεντικό του ματς.

Στο 2ο κομμάτι της αναμέτρησης, ο Τσιτσιπάς “πλήγωσε” και πάλι πρώτος το σερβίς του αντιπάλου του. Μάλιστα, στο ίδιο χρονικά σημείο. Ο Στεφ προηγήθηκε με 3-2 και παρά το ότι ο Αλιασίμ απάντησε με γρήγορο break back (3-3), έδειξε λίγες στιγμές αργότερα, ποιος ήταν ο καλύτερος τενίστας στο court.

Δεύτερο διαδοχικό μπρέικ του Τσιτσιπά (4-3) και κάπου εκεί… η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Δυο άνετα holds of serve στη συνέχεια και η κατάκτηση του τίτλου στη Μασσαλία, είναι γεγονός (6-3, 6-4).

OPEN 13 PROVENCE DRAW| DOUBLES DRAWl OOP(-1h)

Πηγή: Tennis24

AP Photo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ