ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Σίγουρα έκτος, μπορεί και πέμπτος στην παγκόσμια κατάταξη

Stefanos Tsitsipas of Greece reacts after winning Rafael Nadal of Spain during the Madrid Open tennis men's semi-final match in Madrid, Spain, Saturday, May 11, 2019. (AP Photo/Bernat Armangue)
Stefanos Tsitsipas of Greece reacts after winning Rafael Nadal of Spain during the Madrid Open tennis men's semi-final match in Madrid, Spain, Saturday, May 11, 2019. (AP Photo/Bernat Armangue) AP PHOTO/BERNAT ARMANGUE

Ο αποκλεισμός του Νισικόρι εξασφαλίζει στον Στέφανο Τσιτσιπά την παραμονή του στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ πιθανότατα θα κερδίσει ακόμα μία και θα βρεθεί στην πεντάδα.

Μπορεί η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά να ολοκληρώθηκε στους "16" του Roland Garros, ωστόσο ο Έλληνας τενίστας μπορεί να ανέβει ακόμα πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη. Πώς μπορεί να συμβεί αυτό;

Ας πάρουμε τα δεδομένα από την αρχή. Ο 21χρονος τενίστας, όπως ήταν αναμενόμενο όχι μόνο υπερασπίστηκε τους βαθμούς του από πέρσι, αλλά βγήκε και κερδισμένος κατά 135.

Πλέον, ο Έλληνας τενίστας έχει συγκεντρώσει 4215 και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πέμπτη κατάταξη. Η παρουσία του στην πεντάδα, ωστόσο, δεν εξαρτάται απόλυτα από εκείνον. Πριν την έναρξη των προημιτελικών των απειλούσαν τρεις αθλητές.

Ο λόγος για τους Νισικόρι, Τιμ και Χατσάνοβ. Ο πρώτος αποκλείστηκε από τον Ναδάλ και οι άλλοι δύο παίζουν μεταξύ τους την Τρίτη. Όποιος από τους δύο προκριθεί θα έχει την ευκαιρία να προσπεράσει τον Τσιτσιπά κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Ο Αυστριακός θα πρέπει να φτάσει στον τελικό, ενώ ο Χατσάνοβ να το κατακτήσει.

Αμφότεροι θα συναντήσουν λογικά στο δρόμος τους στα ημιτελικά τον Τζόκοβιτς, οπότε όπως καταλαβαίνει κανείς είναι αρκετά δύσκολο να ξεπεράσουν τον Σέρβο. Όπως και να έχει στη χειρότερη περίπτωση ο Τσιτσιπάς θα παραμείνει στο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ