ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς - Σάκκαρη: Τα μεσάνυχτα αγωνίζονται κι οι δύο

Maria Sakkari, of Greece, reacts to a shot to Serena Williams during the third round at the Western & Southern Open tennis tournament Tuesday, Aug. 25, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II)
Maria Sakkari, of Greece, reacts to a shot to Serena Williams during the third round at the Western & Southern Open tennis tournament Tuesday, Aug. 25, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II) AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη αγωνίζονται τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 25 Αυγούστου απέναντι σε Γιοχάνα Κόντα και Ρέιλι Όπελκα, αντίστοιχα.

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη δεν έχουν καθόλου χρόνο να πανηγυρίσουν τις χθεσινές νίκες επί των Ίσνερ και Γουίλιαμς καθώς την Τετάρτη ρίχνονται στη μάχη της προημιτελικής φάσης του Western & Southern Open στη Νέα Υόρκη. Οι δύο κορυφαίοι εκπρόσωποι του ελληνικού τένις, θα αγωνιστούν την ίδια ώρα στο πρόγραμμα της πέμπτης ημέρας των αγώνων (00:00 ώρα Ελλάδας), η μεν Σάκκαρη στο Grandstand απέναντι στη Γιοχάνα Κόντα και ο δε Στέφανος κόντρα στον Ρέιλι Όπελκα στο Court 10.

Η Μαρία καλείται να εξαργυρώσει τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας της κόντρα στη Σερίνα Γουίλιαμς στον 3ο γύρο, αντιμετωπίζοντας την ιδιαίτερα επικίνδυνη γνώριμή της, Γιοχάνα Κόντα. Πρόκειται για την 4η αναμέτρηση των δύο κοριτσιών στο tour, με την 25χρονη να έχει κερδίσει μια φορά τη Βρετανίδα, όταν κατέκτησε τον μοναδικό της τίτλο στο WTA Tour, το 2019 στο Ράμπατ.

"Δεν την έχω δει να παίζει αυτή την εβδομάδα αλλά υποθέτω ότι παίζει πολύ καλά, με βάση τα αποτελέσματά της. Θα είναι δύσκολο ματς. Τώρα χρειάζομαι ένα καλό δείπνο, έναν καλό ύπνο και να σκεφτώ πως θα την αντιμετωπίσω μετά το πρωινό" είπε η Σάκκαρη για τη Βρετανίδα αντίπαλό της, μετά τη θρυλική νίκη επί της Σερίνα Γουίλιαμς. Ζαουμπερ και Αζαρένκα αναμετρούνται νωρίτερα (21:30) στο ζευγάρι που διασταυρώνεται στα ημιτελικά με το αντίστοιχο της Σάκκαρη - Κόντα.

Την ίδια ώρα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει τους αγώνες απέναντι σε μεγάλους servers. Μετά τις νίκες επί των Άντερσον και Ίσνερ, ο 22χρονος Έλληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά τον Ρέιλι Όπελκα που διαθέτει ένα από τα καλύτερα σερβίς στο tour και θα πραγματοποιήσει την παρθενική του εμφάνιση σε προημιτελική φάση Masters διοργάνωσης.

"Περιμένω μια δύσκολη μάχη. Έχει παίξει με τον Τζον (Ίσνερ) αρκετές φορές και έχει θετικό ρεκόρ απέναντί του, οπότε θα είναι πιο δύσκολο ματς. Πρέπει να προετοιμαστώ πολύ καλά γι'αυτό το ματς. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε περισσότερα ράλι από τη βασική γραμμή και ότι το σερβίς του θα είναι πιο δύσκολο στις επιστροφές, οπότε πρέπει να είμαι περισσότερο συγκεντρωμένος" τόνισε το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στις 20:00 θα ξεκινήσει το ανδρικό πρόγραμμα, με τον υπερασπιστή του τίτλου να δοκιμάζεται απέναντι στον αξιόπιστο Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκουτ ενώ στη συνέχεια (21:30) ο Νόβακ Τζόκοβιτς αντιμετωπίζει τον φορμαρισμένο Γιαν Λενάρντ Στρουφ. Αν οι Τζόκοβιτς-Μεντβέντεφ επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά, θα αναμετρηθούν στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Στο τελευταίο ματς της ημέρας, ο Μίλος Ράονιτς αντιμετωπίζει τον Φίλιπ Κραϊνοβιτς και ο νικητής θα γνωρίζει τον αντίπαλό του στους "4" που θα προκύψει από την αναμέτρηση Τσιτσιπάς - Όπελκα.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Frank Franklin II

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ