ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς - Σάκκαρη: Μία εβδομάδα βγαλμένη από όνειρο

Τσιτσιπάς - Σάκκαρη: Μία εβδομάδα βγαλμένη από όνειρο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη έζησαν μία εβδομάδα στο Περθ την οποία δύσκολα θα ξεχάσουν αντιμετωπίζοντας μεταξύ άλλων δύο μύθους του τένις, την Σερένα Γουίλιαμς και τον Ρότζερ Φέντερερ.

Το Hopman Cup είναι επί της ουσίας ένα τουρνουά επίδειξης και τίποτα παραπάνω, όμως όλα όσα έζησαν ο 20χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς και η 23χρονη Μαρία Σάκκαρη την τελευταία εβδομάδα στο Περθ ήταν βγαλμένα από το παραμύθι που θα ήθελαν να ζήσουν όταν ξεκινούσαν το τένις.

Αμφότεροι έχουν πετύχει μεγάλες νίκες στην καριέρα τους και είναι δεδομένο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Στο Περθ ήρθαν αντιμέτωποι με δύο ζωντανούς θρύλους του αθλήματος, τη Σερένα Γουίλιαμς και τον Ρότζερ Φέντερερ. Για όσους δεν γνωρίζουν να αναφέρουμε πως η Αμερικανίδα έχει κατακτήσει 23 τίτλους σε Grand Slam και ο σπουδαίος Ελβετός άλλους 20, ενώ το συνολικό παλμαρέ τους ξεπερνά τα 200 τρόπαια.

Switzerland's Roger Federer, left, shakes hands with Stefanos Tsitsipas of Greece at the net after winning their match at the Hopman Cup in Perth, Australia, Thursday Jan. 3, 2019. (AP Photo/Trevor Collens)
Switzerland's Roger Federer, left, shakes hands with Stefanos Tsitsipas of Greece at the net after winning their match at the Hopman Cup in Perth, Australia, Thursday Jan. 3, 2019. (AP Photo/Trevor Collens) AP

Το τελικό αποτέλεσμα δεν είχε καμία απολύτως σημασία, αφού τα όσα έζησε το ελληνικό δίδυμο σε αυτές τις περίπου δέκα μέρες παρουσίας του στο Περθ αποτελούν την εκπλήρωση ενός ονείρου. Κάτι, άλλωστε, που αποτυπώθηκε στη δήλωση - πρόσκληση της Μαρίας Σάκκαρη ώστε οι δυο τους να βρεθούν του χρόνου εκ νέου στη διοργάνωση.

Βέβαια, δεν περιμέναμε τη συγκεκριμένη τοποθέτησή της για να καταλάβουμε πως τόσο η ίδια όσο και ο Στέφανος Τσιτσιπάς απόλαυσαν την διαμονή τους στην Αυστραλία όσο τίποτα άλλο. Αρκούσαν, τα χαμόγελα και των δύο ειδικά στις αναμετρήσεις τους με τον Ρότζερ Φέντερερ για να το καταλάβει κανείς.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως κατά τη διάρκεια του διπλού με την Ελβετία η Μαρία Σάκκαρη είχε βάλει ένα προσωπικό στοίχημα να καταφέρει να αντιδράσει σωστά στα σερβίς του θρυλικού Ελβετού. Για τους μη μυημένους να τονίσουμε πως κατά μέσο όρο ένα σερβίς στο γυναικείο τένις είναι κοντά στα 160 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ εκείνα του Ελβετού είναι κατά μέσο όρο στα 200 χιλιόμετρα και παρά το γεγονός ότι δεν είναι από τα πιο δυνατά σερβίς των κορτ είναι από τα πιο αποτελεσματικά.

Serena Williams of the United States, right, shakes hands with Maria Sakkari of Greece at the net after winning their match, at the Hopman Cup in Perth, Australia, Monday, Dec. 31, 2018. (AP Photo/Trevor Collens)
Serena Williams of the United States, right, shakes hands with Maria Sakkari of Greece at the net after winning their match, at the Hopman Cup in Perth, Australia, Monday, Dec. 31, 2018. (AP Photo/Trevor Collens) AP

Το γέλιο της κάθε φορά που δεν μπορούσε να αντιδράσει, αλλά και η αγκαλιά του Στέφανου Τσιτσιπά μετά την εξαιρετική της άμυνα στο σερβίς του Φέντερερ που έφερε και το το νικητήριο πόντο αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Η χρονιά δεν ξέρουν πως θα εξελιχθεί για τους δύο σπουδαίους Έλληνες τενίστες. Ωστόσο, αυτό που είναι σίγουρο είναι πως τα δύο αυτά παιδιά έχουν καταφέρει να βάλουν το τένις για τα καλά στα ελληνικά σπίτια και ταυτόχρονα διαφημίζουν τη χώρα μας με τον καλύτερο τρόπο.

Φυσικά, ευχή όλων μας είναι σύντομα να έχουμε την ευκαιρία να τους καμαρώσουμε και τους δύο στην Ελλάδα κάτι που αμφότεροι επιθυμούν διακαώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ