ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς - Σάκκαρη: Ελληνικές μάχες για 8άδα

Stefanos Tsitsipas of Greece reacts after defeating Italy's Salvatore Caruso in their first round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 20, 2020. (AP Photo/Dita Alangkara)
Stefanos Tsitsipas of Greece reacts after defeating Italy's Salvatore Caruso in their first round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 20, 2020. (AP Photo/Dita Alangkara) AP

Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς έχουν αγώνες σήμερα σε Αγία Πετρούπολη και Ρότερνταμ αντίστοιχα, για την είσοδο στα προημιτελικά.

Για μια ακόμη φορά θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τους δύο κορυφαίους εκπροσώπους μας στο παγκόσμιο τένις, σε κοντινές ώρες.

Αρχικά, η Μαρία Σάκκαρη, μετά την επική νίκη επί της Βιτάλια Ντιατσένκοστον 1ο γύρο, σώζοντας μάλιστα και match point, αντιμετωπίζει την Αλιζέ Κορνέ στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας (12:00GR) στο St.Petersburg Open της Ρωσίας.

Η 24χρονη Ελληνίδα, Νο21 της παγκόσμιας κατάταξης, έχει κερδίσει την έμπειρη Γαλλίδα (30 ετών, Νο61 στον κόσμο) και στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις τους στο tour, το 2017 σε Australian Open και Γουχάν), θέλοντας να τριτώσει το καλό απέναντι στην Κορνέ.

Σε περίπτωση πρόκρισης στα ημιτελικά του Ρώσικου τουρνουά των 850,000 δολαρίων, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει το Νο1 του ταμπλό, Μπελίντα Μπένσιτς.

Λίγο αργότερα (16:00GR), ο Στέφανος Τσιτσιπάς ρίχνεται στη μάχη του 2ου γύρου στο ABN AMRO World Tennis Tournament του Ρότερνταμ, αντιμετωπίζοντας για πρώτη φορά τον Αλιάζ Μπέντενε, Νο52 στον κόσμο.

Ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής, Νο6 της παγκόσμις κατάταξης, προέρχεται από τη σημαντική νίκη με ανατροπή επί του Χούμπερτ Χουρκάτςστην πρεμιέρα της indoor διοργάνωσης των 2.1 εκ. ευρώ και θέλει να συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών, με έναν αντίπαλο στα μέτρα του.

Εφόσον ο Τσιτσιπάς επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και πάρει το εισιτήριο για τους "8" του Ρότερνταμ, εκεί τον περιμένει ο κακός του δαίμονας, Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης κέρδισε 2-0 σετ τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

O 19χρονος Καναδός, Νο21 στον κόσμο, έχει κερδίσει τα δύο από τα τρία ματς που έχει παίξει με τον Στέφανο σε επίπεδο ανδρών ενώ είχε το απόλυτο των νικών (3-0) στις junior αναμετρήσεις τους.

Και οι δύο Ελληνικές αναμετρήσεις θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την Cosmote TV.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ