ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Πρώτος και καλύτερος

Stefanos Tsitsipas of Greece clenches his fist after scoring against Felix Auger-Aliassime of Canada in the men's singles final of the Open 13 Provence tennis tournament in Marseille, southern France, Sunday, Feb. 23, 2020. (AP Photo/Daniel Cole)
Stefanos Tsitsipas of Greece clenches his fist after scoring against Felix Auger-Aliassime of Canada in the men's singles final of the Open 13 Provence tennis tournament in Marseille, southern France, Sunday, Feb. 23, 2020. (AP Photo/Daniel Cole) AP PHOTO/DANIEL COLE

Ο Τσιτσιπάς με νέα ανατροπή κέρδισε και τον Κορεντάν Μουτέ και εξασφάλισε την πρώτη θέση στη φάση των ομίλων του Ultimate Tennis Championship.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ακόμα μια απίστευτη ανατροπή κερδίζοντας τον Κορεντάν Μουτέ σε ένα επεισοδιακό ματς και εξασφάλισε την πρώτη θέση στη φάση των ομίλων του Ultimate Tennis Championship!

Ο αγώνας αυτός που ξεκίνησε σε εντελώς χαλαρούς ρυθμούς, ειδικά από την πλευρά του αδιάφορου βαθμολογικά Τσιτσιπά, εξελίχθηκε σε δράμα καθώς ο Μουτέ είχε μια έντονη στιγμή "έκρηξης" απέναντι στον Απόστολο Τσιτσιπά κατά τη διάρκεια του 4ου δεκαλέπτου.

Ο νεαρός Γάλλος, με ιδιαίτερα άκομψο ύφος και πάρα πολλά νεύρα, έκανε έναν μονόλογο φωνάζοντας προς τον πατέρα του Στέφανου για το γεγονός ότι μιλούσε προς τον Στέφανο ακριβώς πριν σερβίρει.

Ο ζεν Απόστολος Τσιτσιπάς δεν του έριξε ούτε μια ματιά ενώ ο Στέφανος ενεπλάκη προς το τέλος της κουβέντας προτρέποντας τον να ηρεμήσει και να συνεχίσουν να παίζουν.

Όλη αυτή η κατάσταση λειτούργησε εντέλει εις βάρος του Μουτέ που άφησε τα νεύρα να τον κυριεύσουν χάνοντας ένα ματς στο οποίο προηγήθηκε με 2-0.

Λίγο πριν τη διαδικασία του ξαφνικού θανάτου, στη μίνι τηλεοπτική συνέντευξη που έχει το τουρνουά, χαρακτήρισε "ηλίθιο, εγωιστή και ασεβή" τον Απόστολο Τσιτσιπά.

Στο διά ταύτα, ο Στέφανος έκανε ακόμα μια ανατροπή από το 0-2, κερδίζοντας για τέταρτη φορά ματς στη διαδικασία του ξαφνικού θανάτου, 10-16, 11-13, 15-11, 19-5, 3-1,έφτασε τις επτά νίκες σε οκτώ ματς και είναι ο τενίστας που τερματίζει πρώτος τη φάση των ομίλων του UTS.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει τίποτα ακόμα μιας και θα χρειαστεί να παρουσιαστεί το ίδιο καλός και στη φάση των νοκ άουτ την επόμενη Κυριακή ώστε να πάρει και τον τίτλο του νικητή της διοργάνωσης!

Ο Στέφανος μπήκε αρκετά χαλαρά στο ματς, επηρεασμένος ίσως από το γεγονός ότι το ματς ήταν αγωνιστικά αδιάφορο για αυτόν όσο και κουρασμένος ίσως μιας και έπαιξε τελευταίος το βράδυ του Σαββάτου.

Όπως όμως έχει κάνει επανειλημμένα στο UTS, αργά ή γρήγορα μπαίνει στο ρυθμό του ματς όπερ και έκανε μετά το 0-2 και, σε συνδυασμό με τα αυτοκαταστροφικά νεύρα του Μουτέ, πήρε ακόμα μια νίκη που του διατηρεί τον αέρα του "ανίκητου" στο UTS!

UTS STANDINGSl OOP(+1h)

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ